Σε κατηγορηματική διάψευση των σεναρίων περί προσφοράς, από Έλληνες ομογενείς, ποσού της τάξης των 600 δισ. δολαρίων, για την εξαγορά του χρέους της Ελλάδας, προχώρησε την Πέμπτη το υπουργείο Οικονομικών.

Click here to find out more!

Σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ αναφέρεται: «Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι ουδεμία πρόταση, προσφορά ή ενημέρωση έχει γίνει στο υπουργείο και στην κυβέρνηση γενικότερα, σε σχέση με τα φημολογούμενα 600 δισ. ευρώ, τα οποία υποτίθεται ότι έχουν συγκεντρωθεί για να επενδυθούν στην Ελλάδα».
«Τη στιγμή που καταβάλλεται μια τιτάνια προσπάθεια για να κλείσουμε ένα πακέτο δαπανών 11,5 δισ. ευρώ και να εξασφαλίσουμε την επόμενη δόση του δανείου των εταίρων μας, οποιαδήποτε πληροφορία "ανακάλυψης θησαυρών", που προσφέρονται για την αποπληρωμή των χρεών μας, μόνο ως αστείο μπορεί να αντιμετωπιστεί» υπογραμμίζει το υπουργείο.
Και καταλήγει: «Επειδή, όμως, ο ελληνικός λαός έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει αιματηρές θυσίες για να βγούμε από την κρίση, θα ήταν συνετό οι διάφοροι χρυσοθήρες να επιδεικνύουν τουλάχιστον μια στοιχειώδη σοβαρότητα».
Η υπόθεση της προσφοράς 600 δισ. ευρώ από τους Έλληνες του απόδημου ελληνισμού, που έχουν συγκροτήσει την ομάδα Ε.Ν.D. (End National Debt - Τέλος Δημόσιου Χρέους), απασχολεί εδώ και μερικές ημέρες την κοινή γνώμη και τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.
Οι κ.κ. Σόρας και Λαμπράκης, που ηγούνται της προσπάθειας, παρουσίασαν πρόσφατα σε συνέντευξη Τύπου σχετικά αποδεικτικά στοιχεία, υποστηρίζοντας ότι έχουν ήδη καταθέσει τα χρήματα -600 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ελλάδα και 50 δισεκατομμύρια δολάρια για την Κύπρο-, σε τράπεζες του Τορόντο και του Οντάριο του Καναδά, αντίστοιχα.
«Αυτό τον τόπο δεν θα τον πτωχεύσουν, επειδή το θέλουν κάποιοι. Θα παραμείνει ελεύθερος και θα διαφεντεύεται από τους Έλληνες» είναι η χαρακτηριστική τους τοποθέτηση, ενώ μόλις την Τρίτη ήρθαν σε τηλεοπτική αντιπαράθεση με το βουλευτή της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος επισήμανε πως, αν βγει η τράπεζα του Καναδά και πει επισήμως ότι υπάρχουν τα 600 δισεκατομμύρια για την Ελλάδα, τότε τα επιτόκια θα πέσουν αυτόματα στο 0%.
«Η χώρα θα μπορεί τότε να δανειστεί από την επόμενη ημέρα όσα χρήματα θέλει, αφού θα έχει αυτή την εγγύηση» συμπλήρωσε, με τα μέλη της E.N.D. να τον κατηγορούν ότι έχει παντελή άγνοια για το τι σημαίνει οικονομία.
Ο βουλευτής της ΝΔ μάλιστα δεν δίστασε να παρομοιάσει τους ομογενείς με τους «εμίρηδες» του Παναθηναϊκού, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμεις στον Παναθηναϊκό επί ένα χρόνο ακούγαμε τον Βλάση Τσάκα να μας υπόσχεται επενδύσεις από άραβες. Και μόλις έπρεπε να πληρώσει, εξαφανιζόταν».
Πηγή: protothema.gr