Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Θέλει χρόνο ο Ντιακιτέ!!

Ο Ντρισά Ντιακιτέ έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού κόντρα στην Άρσεναλ, παίζοντας σε θέση δεξιού μπακ. Για όσο άντεξε ο Αφρικανός άσος κράτησε καλά τη θέση του, ωστόσο φάνηκε πως ακόμη θέλει χρόνο μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή κατάσταση.
Θέλει χρόνο ο Ντιακιτέ
Ο Ντρισά Ντιακιτέ αποτέλεσε το τελευταίο χρονικά απόκτημα του Ολυμπιακού στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού και έκανε το ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα στο πιο δύσκολο ματς που έχουν δώσει έως τώρα οι Νταμπλούχοι Ελλάδας.

Ο 27χρονος άσος αγωνίστηκε για 72' λεπτά ως δεξιός μπακ στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ στο "Emirates", για την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League. Στο πρώτο ημίχρονο ο Ντιακιτέ δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα και κράτησε καλά τη θέση του. Βεβαίως είχε και τις βοήθειες του Φουστέρ, ενώ απέφυγε σε γενικές γραμμές να βγαίνει μπροστά καθώς γνώριζε πως δεν είναι ακόμη στην ιδανική φυσική κατάσταση για να κάνει κούρσες στην πλευρά.
Ο Αφρικανός έδειξε δυνατός (έριξε κάμποσες "ψιλές" στους αντιπάλους του), καλός στον αέρα παρά το μικρό του σχετικά μπόι (1.75εκ.) και με ικανοποιητική ταχύτητα. Με την μπάλα στα πόδια δεν τα πάει και πολύ καλά, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν το πρώτο του παιχνίδι στον Ολυμπιακό και μάλιστα στην έδρα ενός πολύ ισχυρού αντιπάλου. Γενικότερα ήταν τοπρώτοεπίσημο ματς του Ντιακιτέ μετά από 4 και πλέον μήνες...
Οι πρώτες εντυπώσεις που άφησε, τηρουμένων των αναλογιών, ήταν θετικές και ο Ζαρντίμ μπορεί να υπολογίζει σε μια ακόμη λύση τόσο στον άξονα, όσο και στη θέση του δεξιού μπακ, τουλάχιστον μέχρι την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου όπου ο Ολυμπιακός θα έχει την ευκαιρία να ενισχυθεί. Ο διεθνής άσος από το Μάλι σίγουρα δεν βρίσκεται ακόμη στην επιθυμητή κατάσταση και θα χρειαστεί λίγο χρόνο ακόμη μέχρι να παρουσιαστεί πανέτοιμος για να βοηθήσει ουσιαστικά τους ερυθρόλευκους σε 90 λεπτά παιχνιδιού.

Πηγή: Redplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: