Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Η Λιόν ποτέ δεν πεθαίνει!!

Η Λιόν ποτέ δεν πεθαίνει!
Σε ένα δραματικό σε εξέλιξη παιχνίδι, η Λιόν δεν τα παράτησε ποτέ κόντρα στην Χάποελ Σμόνα και με περιπετειώδη τρόπο «απέδρασε» με το διπλό (3-4) από το Ισραήλ!

Την ίδια ώρα η Αθλέτικ Μπιλμπάο έφευγε με σκυμμένο το κεφάλι από την έδρα της Σπάρτα Πράγας, η οποία επικράτησε 3-1 και έβαλε σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή προοπτική της περσινής φιναλίστ του Europa League.

Στην κορυφή του 9ου γκρουπ διατηρήθηκαν οι «λιονέ» με το απόλυτο (2Χ2), ενώ στην τελευταία κατρακύλησαν οι Βάσκοι!


9ος Όμιλος:

Χάποελ Σμόνα-Λιόν 3-4
(7', 66' πεν. Αμπουχατζίρα, 51' Λεβί- 17', 90+2' Φοφανά, 22' Μονζόν, 31' Ρεβεγιέρ)

Τα εύκολα δύσκολα έκανε η Λιόν στο Ισραήλ. Οι Γάλλοι μολονότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από έναν παλιό γνώριμο των ελληνικών γηπέδων, τον Αμπουχατζίρα, έκαναν την ολική επαναφορά και φαίνονταν να ελέγχουν το ματς. Όμως οι Ισραηλινοί έμοιαζαν αποφασισμένοι να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους και φτάνοντας στην ισοφάριση έδωσαν ιδιαίτερο σασπένς στα τελευταία λεπτά. Ο τελευταίος λόγος άνηκε στους «λιονέ», οι οποίοι με δράστη τον Φοφανά πήραν τη νίκη.

Σπάρτα Πράγας-Αθλέτικ Μπιλμπάο 3-1
(26' Ζαποτότσνι, 43' Μπάλαϊ, 56' πεν. Χουσμπάουερ- 73' Ντε Μάρκος)

Το κακό βράδυ δεν άργησε και πολύ να φανεί για την Αθλέτικ Μπιλμπάο του Μαρσέλο Μπιέλσα, που μετά την Ισπανία παραπαίει και στην Ευρώπη! Επισφαλής η θέση του Αργεντινού στον πάγκο, επισφαλής και η θέση των περσινών φιναλίστ στην διοργάνωση. Ο Ζαποτότσνι με ένα φαινομενικά ακίνδυνο σουτ, έδωσε το προβάδισμα στην Σπάρτα Πράγας χάρη και στην συνδρομή του Ιραϊθόθ που... «το ‘πνιξε». Να ‘ταν μόνο αυτό. Οι Τσέχοι έφυγαν με αέρα δύο τερμάτων για τα αποδυτήρια χάρη σε γκολ του Μπάλαϊ, με τον Χουσμπάουερ από την άσπρη βούλα να δίνει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους. Οι Βάσκοι αντέδρασαν με τον Ντε Μάρκος, αλλά ως εκεί.

Βαθμολογία:

1. Λιόν 6 (6-4)
2. Σπάρτα Πράγας 3 (4-3)
3. Χάποελ Σμόνα 1 (4-5)
4. Αθλέτικ Μπιλμπάο 1 (2-4)

Επόμενη αγωνιστική:

Λιόν-Αθλέτικ Μπιλμπάο (20:00)
Σπάρτα Πράγας-Χαποέλ Σμόνα (20:00)




πηγή: sport-fm.gr
 



Δεν υπάρχουν σχόλια: