Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

«Επρεπε να αποβληθεί ο Κοσιελνί με Μασάντο»

Αλλο επίπεδο. Τέτοιο που δείχνει γιατί η Αγγλία είναι τόσο μακράν από τις άλλες χώρες. Oχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά γενικά. Και αυτό το επίπεδο οι Αγγλοι το δείχνουν με κάθε ευκαιρία. Οπως συνέβη την Τετάρτη το βράδυ στο αγγλικό συνδρομητικό αθλητικό κανάλι.
«Επρεπε να αποβληθεί ο Κοσιελνί με Μασάντο»
Στο Skysports4, το οποίο έδειχνε ζωντανά στην Αγγλία και τη Σκωτία το παιχνίδι της Αρσεναλ με τον Ολυμπιακό στάθηκαν πολύ και στη φάση στα μέσα του πρώτου μέρους, στην οποία πρωταγωνίστησαν ο Κοσιελνί με τον Μασάντο.
Προσκεκλημένος στο στούντιο ήταν ο παλαίμαχος άσος της Αρσεναλ, από τον οποίο σε κάποια στιγμή ζητήθηκε να πει τη γνώμη του για το τάκλιν του Γάλλου ποδοσφαιριστή της Αρσεναλ στον Πορτογάλο μέσο του Ολυμπιακού.
«Αναμφισβήτητα είναι ένα επικίνδυνο παίξιμο. Ο Κοσιελνί μάλλον τη γλίτωσε με την κίτρινη κάρτα. Σε παιχνίδι της Πρέμιερ Λιγκ θα είχε αποβληθεί. Οπως είχε γίνει άλλωστε και τον Σέλβεϊ στο πρόσφατο ντέρμπι της Λίβερπουλ με την Αρσεναλ», είπε μεταξύ άλλων ο πρώην σέντερ φορ των «κανονιέρηδων».
Δεν βρίσκετε και εσείς ότι πρόκειται για άλλο επίπεδο; Ενας άνθρωπος της Αρσεναλ (διότι ο Σμιθ τέτοιος είναι) να λέει ότι έπρεπε να αποβληθεί παίκτης της ομάδας του; Αυτό, βέβαια, στη Νότια Ευρώπη δεν μπορεί να γίνει. Και ειδικά στην Ελλάδα ακούγεται... διαστημικό. Εδώ δεν θα συνέβαινε ΠΟΤΕ.

Και για να καταλάβουμε τη διαφορά, εμείς εδώ στην Ελλάδα που στεκόμαστε (ή τουλάχιστον το κάνουν οι περισσότεροι) στη διαιτησία, δεν κάναμε καμιά κουβέντα. Ούτε το ελεύθερο ότου το συνδρομητικό κανάλι που έδειξαν το ματς και τα εκτεταμένα στιγμιότυπα δεν στάθηκαν στη φάση. Είπαμε, άλλο επίπεδο...
Και βέβαια έχουν άλλο επίπεδο διότι έχουν άλλη ποδοσφαιρική -και όχι μόνο- κουλτούρα. Εκεί όταν αναλύουν, αναλύουν τα πάντα. Και αυτοί που βλέπουν τις αναλύσεις ξέρουν ότι αυτός που κάνει την ανάλυση είναι αυθεντικός. Και λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Αυτό επιζητούν, άλλωστε. Οι ίδιοι οπαδοί πάνω απ' όλα...

πηγή: katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: