Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Ο «όμορφος» Κακά, όμορφα καίγεται!!

Ο Μουρίνιο αναθεώρησε με τον Κακά, οι οπαδοί της Ρεάλ αξιώνουν την παρουσία του στην 11άδα του clasico και ο Ball Boy Γιώργος Καραμάνος βλέπει τον Βραζιλιάνο να... καίγεται
Ο «όμορφος» Κακά, όμορφα καίγεται!
Στην αναμέτρηση με τον Αγιαξ βαθμολογήθηκε ως ο 3ος καλύτερος παίκτης του γηπέδου πίσω από τον Κριστιάνο Ρονάλντο που έκανε χατ τρικ και τον Καρίμ Μπενζεμά με το υπέροχο ψαλιδάκι του. Το 8,3 που του δόθηκε μαρτυρά πως ο Κακά έπιασε υψηλά στάνταρ στην απόδοση του και θύμισε σε κάποια σημεία του παιχνιδιού τον παικταρά που μάγευε τον κόσμο με τη φανέλα της Μίλαν. Η αλήθεια είναι πως από το 2009 που μετακόμισε στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» ουδέποτε κατάφερε να δικαιολογήσει το αντίτιμο των 65 εκατ. ευρώ που κατέβαλαν για χάρη του οι Μαδριλένοι.
Ο Φλορεντίνο Πέρεθ βέβαια πρόσφατα υποστήριξε πως ο Βραζιλιάνος τα έχει βγάλει τα λεφτά του, αλλά ήταν ξεκάθαρο πως υπονοούσε τις πωλήσεις της φανέλας του, διότι εντός γηπέδου δεν έκανε ποτέ τη διαφορά. Εν μέρει δικαιολογημένος, μιας και η χονδροπάθεια στο γόνατο που τον ταλαιπώρησε, έχει χαλάσει καριέρες και καριέρες. Φυσικά φταίει και ο ίδιος, καθώς δεν διαχειρίστηκε καλά το πρόβλημα του και πήγε και διέλυσε το πόδι του στο Μουντιάλ του 2010, κάτι που έπρεπε οπωσδήποτε να έχει αποφύγει. Ρίσκαρε και το πλήρωσε.
Για την ακρίβεια ακόμα το πληρώνει. Ο Κακά πάτησε τα 30 και παρέμεινε στη Ρεάλ επειδή κανείς δεν έδινε ούτε καν 15 εκατ. για να τον αγοράσει. Οι Μερένγκες ουσιαστικά τον έδιωχναν με τις κλωτσιές και εκείνος επέλεξε να καθίσει στο υπέροχο συμβόλαιο των 10,5 εκατ. ευρώ ετησίως αντί να πάει να παίξει κάπου τη μπαλίτσα του όμορφα κι ωραία. Ο Ζοσέ Μουρίνιο του το είχε μάλιστα ξεκαθαρίσει: («Δεν πρόκειται να παίξεις»). Εκεινος όμως πίστευε στον εαυτό του, έκανε τις προσευχές του ως καλός πιστός της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Αναγέννησης του Χριστού, στην οποία πιστεύει και έμεινε στη Μαδρίτη, ξεστομίζοντας το απρόσμενο: «Εγώ θα κάνω τα πάντα για να πείσω τον προπονητή μου και κάποια στιγμή θα παίξω!»

Και να που ο άτιμος το είπε και το έκανε. Από την απαξίωση ακόμα και στις προπονήσεις, όπου ο Μουρίνιο υπήρξαν φορές που δεν τον χρησιμοποιούσε ούτε καν στα εσωτερικά διπλά, μπήκε αλλαγή την Κυριακή στο Β' μέρος με τη Λα Κορούνια. Ηταν καλός και ο Ζοσέ που είχε πειστεί από την θέληση, το πείσμα και την προσπάθεια του, τον έβαλε στην 11άδα με τον Αγιαξ. Εκεί λοιπόν ο Κακά έκανε πολύ καλό ματς. Υπήρχαν ωστόσο, στιγμές που τον συνελάμβανε η κάμερα να μην μπορεί να πάρει ανάσα. Οταν έκανε σπριντ, χρειαζόταν αναπνευστήρα. Αυτή ήταν η εικόνα χωρίς υπερβολή.

Ο λόγος λοιπόν που μπήκα στον πειρασμό να γράψω για τον πάλαι ποτέ λατρεμένο αγωνιστικά Βραζιλιάνο, ήταν πως τώρα θα πρέπει να μην επαναλάβει το λάθος του 2010. Η περίπτωση του απαιτεί ιδιαίτερη μεταχείριση. Είναι πολύ εύκολο να καεί, με τον απλό κόσμο να περνάει αμέσως στην υπερβολή. Για παράδειγμα στην εφημερίδα Marca έγινε γκάλοπ την Πέμπτη το πρωί και στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι οπαδοί της Ρεάλ, αξίωσαν την παρουσία του στην 11άδα του clasico την ερχόμενη Κυριακή. Ισως ακόμα και ο ίδιος ο Μουρίνιο να μπαίνει στον πειρασμό. Ειδικά τώρα που βλέπει τον Μεσούτ Οζίλ να είναι ντεφορμέ (σ.σ.: τον ξεμπρόστιασε μάλιστα με σχετικές δηλώσεις του και στις κάμερες) και ο Κακά δείχνει να μπορεί να του λύσει τα χέρια.

Τώρα είναι όμως που δεν πρέπει όμως να τον ρίξει σε ένα τέτοιο ντέρμπι. Ο Κακά δεν έχει αγωνιστικό ρυθμό. Είχε να παίξει από τις 5 Μαΐου και ολόκληρο 90λεπτο από τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ με τον ΑΠΟΕΛ. Το καλοκαίρι δεν έπαιξε παρά ελάχιστα στα φιλικά. Οπότε παρά την αδιαμφισβήτητη ποιότητα του, σίγουρα πρέπει να μείνει στον πάγκο και ίσως να του δοθούν κάποια λεπτά στο φινάλε. Αλλωστε ο Κακά είναι ξεκάθαρο πως αυτή τη στιγμή στερείται αντοχής και κυρίως αντοχής στην ταχύτητα και στο... κατηφορικό «Καμπ Νόου» κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο ρυθμός θα είναι αμείλικτος. Προσωπικά πιστεύω πως πλέον σωματικά δεν μπορεί να αντεπεξέλθει γενικότερα σε αυτό το επίπεδο. Μακάρι να προφυλαχτεί, να τον πάνε σιγά σιγά και σταδιακά να μου ρίξει γκάφα, να με κάνει να αναθεωρήσω και να ξετρελαθώ και πάλι από τα μαγικά σλάλομ που με έκαναν να πεταχτώ από τον καναπέ...


πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: