Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Survivor!!

Survivor!
Τελικά σ’ αυτόν τον Παναθηναϊκό υπάρχει χώρος για χαμόγελα κι ελπίδα. Το απέδειξε η εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου απέναντι στον Τότεναμ που επέτρεψε στους «πράσινους» να φτάσουν στο τελικό 1-1 απέναντι στην αγγλική ομάδα.

Ένα αποτέλεσμα που ήρθε από το γκολ του Τοτσέ στο 75’ ως απάντηση σ’ εκείνο του Ντόουσον στο 35’ και διατηρεί το «τριφύλλι» ακόμη και στο κόλπο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League.

Κορυφαίος για τον Παναθηναϊκό ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, ο οποίος απωθεώθηκε από τον κόσμο στο τέλος. Πλέον οι «πράσινοι» υποδέχονται τη Λάτσιο (νίκησε 1-0 τη Μάριμπορ) την επόμενη αγωνιστική με ανεβασμένη ψυχολογία, γνωρίζοντας πως νίκη τους κρατά στο παιχνίδι για την πρόκριση.

Βαθμολογία

Λάτσιο 4 (1-0)
Μάριμπορ 3 (3-1)
Τότεναμ 2 (1-1)
Παναθηναϊκός 1 (1-4)

Η επόμενη (3η) αγωνιστική

Μάριμπορ-Τότεναμ (20:00)
Παναθηναϊκός-Λάτσιο (20:00)


Πως έπαιξαν:

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με το 4-3-3. Ο Καρνέζης ήταν κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα μπροστά του, οι Σεϊταρίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Πίντο και Βύντρα παρατάχθηκαν από δεξιά προς αριστερά. Στο κέντρο, ο Βιτόλο ξεκίνησε ως αμυντικός μέσος και μπροστά του είχε τους Μαρίνο (δεξιά) και Ζέκα (αριστερά) ως εσωτερικούς χαφ. Στην επίθεση, ο Κουίνσι με τον Χριστοδουλόπουλο ήταν στα άκρα, αλλάζοντας συχνά πλευρές αλλά με τον Γκανέζο να είναι κυρίως αριστερά και στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Τοτσέ.

Ο Βίλας Μπόας παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Τον Γιορίς κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα οι Γουόκερ, Ντόουσον, Κολκέρ και Βερτόνγκεν παρατάχθηκαν από δεξιά προς αριστερά. Στο κέντρο, οι δύο αμυντικοί μέσοι ήταν οι Χαντλστόουν και Ντεμπελέ. Μπροστά τους, οι Λένον (δεξιά), Ντέμπσεϊ(κέντρο) και Μπέιλ(αριστερά) ήταν η τριάδα πίσω από τον Ντεφόε.



Το πρώτο δεκάλεπτο δεν είχε τίποτα σπουδαίο. Οι Άγγλοι μπήκαν πιο επιθετικά, με περισσότερο αέρα και ο Παναθηναϊκός έψαχνε να βρει χώρους για κάποια αντεπίθεση. Κάπου εκεί και με την παρότρυνση των οπαδών του, το «τριφύλλι» ανέβηκε κάπως και το ματς απέκτησε λίγο ρυθμό. Χωρίς σπουδαία φάση πάντα, αλλά με περισσότερα τρεξίματα και ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο και από τις δύο ομάδες. Στο 20’, η πρώτη μεγάλη στιγμή ήρθε για την Τότεναμ, όταν ο Ντέμπσεϊ εκτέλεσε από τα 30 μέτρα ένα φάουλ με την μπάλα να περνάει ελάχιστα έξω από τα δοκάρια του Καρνέζη.

Το παιχνίδι συνέχιζε σε αργό τέμπο με την Τότεναμ να δείχνει ότι διαθέτει περισσότερη ποιότητα, αλλά ο Παναθηναϊκός με κορυφαίους τους Πίντο και Μαρίνο, κράταγε χωρίς μεγάλο πρόβλημα το μηδέν και έψαχνε μια καλή αντεπίθεση. Δυστυχώς, όμως, το γκολ προήρθε από αυτό που φαίνονταν πως κινδύνευαν περισσότερο οι «πράσινοι». Από στημένο. Στο 35’ ο Χριστοδουλόπουλος έκανε ένα χαζό φάουλ, Χάντλστόουν το εκτέλεσε στο κεφάλι του Ντόουσον ο οποίος πήδηξε πολύ πιο ψηλά από τον πολύ πιο κοντό Μαρίνο που τον μάρκαρε και με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Μετά το τέρμα, το παιχνίδι είχε τον ίδιο ρυθμό αλλά με τον Παναθηναϊκό λίγο πιο πιεστικό αφού ήθελε την κατοχή της μπάλας. Αυτό έγινε εν μέρει αλλά χωρίς τίποτα ουσιαστικό. Απλά οι «πρλασινοι» πήραν μέτρα στο γήπεδο. Από ένα σημείο και μετά, ο κόσμος άρχισε την μουρμούρα γιατί ήθελε περισσότερο πάθος και αυτός που τα άκουσε ήταν ο Κουίνσι, που δεν μάρκαρε και τόσο η αλήθεια είναι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με μια αλλαγή. Ο Σισοκό μπήκε στη θέση του Μαρίνου και το σύστημα έγινε 4-2-3-1. Οι «πράσινοι» δεν είχαν να χάσουν κάτι και μπήκαν «αφηνιασμένοι» πιέζοντας σε κάθε γωνία την αντίπαλό τους. Και κατάφεραν να κερδίσουν την κατοχή, έφτασαν κοντά στην περιοχή, αλλά υπήρχε ένα μικρό προβληματάκι στο πως θα τελειώσουν μια φάση πετυχημένα για να σκοράρουν.

Ο χρόνος πέρναγε στο ίδιο τέμπο με το «τριφύλλι» ψηλά και να πιέζει, αλλά την Τότεναμ να είναι όλο και πιο επικίνδυνη στην αντεπίθεση. Ήταν φανερό πως χρειάζονταν μια καλή ενέργεια. Κι αυτή ήρθε, από έναν από τους κορυφαίους του γηπέδου. Ο Σειταρίδης έκανε την κούρσα και την κατάλληλη στιγμή έβγαλε με μαγική μπαλιά τετ α τετ τον Τοτσέ, ο οποίος πρόλαβε την έξοδο του Γιορίς και με τάκλιν έκανε το 1-1 στο 77’!

Από εκείνο το σημείο και μετά; Ροντέο… Η μπάλα πάνω κάτω με τις δύο ομάδες να κυνηγούν το τρίποντο. Οι λεπτομέρειες ηταν αυτές που θα καθόριζαν που θα κάτσει η μπίλια. Αν και μετά το 85’ η Τότεναμ άρχισε να κρατάει την μπάλα περισσότερο και να το… ψάχνει πιο σφαιρικά το «ζήτημα» με τον Φερειρα να ρίχνει στην μάχη τον Μαυρία μήπως και πετύχει κάτι στην αντεπίθεση. Τελικά, τίποτα δεν άλλαξε με το 1-1 να είναι το τελικό και το δίκαιο αποτέλεσμα και τον κόσμο να χειροκροτεί την ομάδα του στο τέλος.












Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Πίντο, Τριανταφυλλόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Μαρίνος(46’ Σισοκό), Κουίνσι(93’ Χουχούμης), Χριστοδουλόπουλος(85’ Μαυρίας), Τοτσέ

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Φορναρόλι, Μπαρμπαρούσης, Λαγός

Τότεναμ (Βίλας Μπόας): Γιορίς, Ντέμπσεϊ(67’ Σίγκουρτσον), Βερτόνγκεν, Χαντλστόουν(80’ Σάντρο), Λένον(76’ Τάουνσεντ), Μπέιλ, Ντεφόε, Ντεμπελέ, Ντόουσον, Γουόκερ, Κολκέρ

Στον πάγκο: Κουντιτσίνι, Γκαλάς, Φαλκέ, Μέισον

Δεν υπάρχουν σχόλια: