Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Θύμισε ΠΑΟ, θύμισε Γιούρκα!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος σημειώνει στο blog του τα 5 μεγάλα οφέλη του Παναθηναϊκού από την βραδιά με την Τότεναμ.
Θύμισε ΠΑΟ, θύμισε Γιούρκα

Οφελος πρώτο, το μεγαλύτερο: η λήξη του παιχνιδιού βρήκε τον κόσμο να χειροκροτεί, ικανοποιημένος από την προσπάθεια και ανακουφισμένος από το αποτέλεσμα. Οχι, δεν ενθουσιάστηκε ο μέσος φίλος του Παναθηναϊκού από αυτό που είδε, έχει δει απείρως καλύτερα πράγματα στην Ευρώπη, αλλά έμεινε ικανοποιημένος επειδή είδε ξανά την ομάδα του να στέκεται αξιοπρεπώς απέναντι σε έναν ευρωπαϊκό αντίπαλο, και μάλιστα σε μια στιγμή που ο κόσμος του Τριφυλλιού φοβόταν ότι θα έβλεπε μπροστά του μια βαριά ήττα.
Οφελος δεύτερο, το αίσθημα, το φρόνημα των ποδοσφαιριστών κατά την έξοδό τους από τον αγωνιστικό χώρο. Σε μια περίοδο που δούλευαν με τσακισμένη την ψυχολογία τους, πήραν μια πολύτιμη ανάσα, ικανή να τους φτιάξει λίγο το κέφι και να αφαιρέσει ένα μέρος του βάρους που έχουν αυτό τον καιρό τα πόδια τους.
Οφελος τρίτο; Αν ο Γιούρκας το ξανακάνει αυτό που έκανε κόντρα στην Τότεναμ, τότε θα καλωσορίσουμε πίσω τον Σεϊταρίδη, έναν εκ των καλύτερων σύγχρονων που είχαμε συναντήσει και θα αφήσουμε πίσω αυτό που βλέπουμε, όποτε βλέπουμε, τα τελευταία χρόνια, δηλαδή μια αφυδατωμένη εκδοχή ενός πρώην πολύ καλού ποδοσφαιριστή. Αυτή η εμφάνιση ήταν βγαλμένη από τα best of του Σεϊταρίδη. Και δεν είναι να συζητά κανείς αν τον χρειάζεται ή όχι ο Παναθηναϊκός έναν κανονικό Γιούρκα.
Οφελος τέταρτο, η ψυχολογία του Ζεσουάλντο Φερέιρα. Το χαμόγελό του στη χειραψία με τον Βίλας Μπόας και το ποζάρισμά του μπροστά από τον τηλεοπτικό φακό πρόδιδε το μέγεθος της ανακούφισης και της ικανοποίησής του. Αυτό που είδε ο Πορτογάλος στο τερέν του ΟΑΚΑ ήταν κάτι πολύ πιο τακτοποιημένο συγκριτικά με αυτό που παρουσίαζε στα προηγούμενα ματς. Γι' αυτό και αντί γιούχας εισέπραξε χειροκρότημα.
Οφελος πέμπτο, ο βαθμός που επιτρέπει στον ΠΑΟ να ελπίζει, επειδή κέρδισε χρόνο για να δουλέψει και να βελτιωθεί ώστε να συντηρήσει ή να αυξήσει τις ελπίδες του να πάει στην επόμενη πίστα του Europa League.
Ναι, η Τότεναμ έκανε ένα βαριεστημένο παιχνίδι, αλλά για τον Παναθηναϊκό αυτής της εποχής έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία αυτό που έκανε εκείνος. Ηταν πιο νοικοκυρεμένος, πιο σφιχτός, αμύνθηκε πιο σωστά και σίγουρα πιο αποτελεσματικά, δημιούργησε ορθόδοξα. Αν αυτό που είδαμε κόντρα στην Τότεναμ εξελιχθεί, τότε ναι, αυτή η ομάδα μπορεί να θυμίσει Παναθηναϊκό. Πόσο πιθανό είναι να συμβεί αυτό; Η συνέχεια το απόγευμα της Κυριακής, στην Ξάνθη. 


πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: