Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

«Φτηνό» γκολ που το πλήρωσε ακριβά

Σε 20 παιχνίδια με τη φανέλα του Ολυμπιακού ο πολύπειρος Ρόι Κάρολ είχε 18 νίκες και δύο «Χ». Στο 21... κάηκε!
Το σουτ του Φουχς ήταν από απόσταση, το πεδίο ορατότητας δεν ήταν απαγορευτικό για τον Ιρλανδό, αλλά η αντίδρασή του ήταν αναντίστοιχη με τις ποδοσφαιρικές του παραστάσεις. Κοινώς, ένα «φτηνό» γκολ που ο Ολυμπιακός το πλήρωσε ακριβά: με αποκλεισμό από την επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η αλήθεια είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατέβασαν μία ενωμοτία που θα έπεφτε στη φωτιά για να πάρει το «εισιτήριο». Εντάξει, αμυντικά είχαν μια προσήλωση στην αποστολή τους, όμως από εκεί και πέρα μπορούμε να βρούμε πολλά μικρά που όμως αθροιστικά στοίχισαν στην ελληνική ομάδα. Το βασικότερο είναι ότι το συγκρότημα του Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν τόλμησε, ο Πορτογάλος δεν ρίσκαρε, ακόμη και η απόσυρση του απομονωμένου, δεν αντιλέγει κάποιος, Μήτρογλου θα μπορούσε να μη γίνει. Καθ' ότι πρόκειται για παίκτη που από το... πουθενά μπορεί να σημαδέψει τα δίχτυα. Κατόπιν εορτής, βέβαια, όλα αυτά, ωστόσο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε... μεταφυσικές δυνάμεις για την ήττα του Ολυμπιακού στο Γκελζενκίρχεν. Υπήρξαν λάθη, ολιγωρίες, μία γενικότερη εμφάνιση που στο επιθετικό της σκέλος δεν ήταν καλή. Ολα αυτά μέτρησαν. Ναι, ο Μανωλάς και ο Σιόβας περιόρισαν τον Χούντελααρ. Ναι, ο Ντράξλερ δεν είχε άπλετο χώρο με αντίπαλο τον Τοροσίδη. Ναι, ο Χολέμπας κράτησε σε «χαμηλή πτήση» τον Φαρφάν στην αντίπερα πτέρυγα. Ναι, ο Μοντέστο και ο Μανιάτης στη «λάντζα» μόχθησαν αρκετά και όχι άσκοπα τις περισσότερες φορές. Ομως, από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός δεν ήγειρε σοβαρές αξιώσεις για να φύγει με κάτι στις αποσκευές του από το γήπεδο της Σάλκε. Το μαρτυρούν, άλλωστε, τα νούμερα: 27 τελικές προσπάθειες οι Γερμανοί έναντι 6 του Ολυμπιακού. Σχεδόν πενταπλάσιες οι τελικές των γηπεδούχων. Οσο και αν η στατιστική πολλές φορές ψεύδεται ή κουκουλώνει, στην προκειμένη περίπτωση αποτυπώνει την πραγματικότητα του ενενηνταλέπτου.

Πάντως, δεν είναι για πλερέζες η χθεσινή ήττα. Για τον απλούστατο λόγο ότι ο Ολυμπιακός δεν αποχαιρέτησε τα διεθνή τερέν. Συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ, μία διοργάνωση πολύ πιο ασορτί με το μέγεθος του ελληνικού ποδοσφαίρου κι εκεί οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να κερδίσουν παράσημα. Κι εκεί, βέβαια, απαγορεύονται διά ροπάλου τα «φτηνά» γκολ. Και να θυμούνται στον Ολυμπιακό ότι η πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ δεν οφείλεται στη χθεσινή ήττα, αλλά στην κακή -όπως και πέρυσι- πρεμιέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: