Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Στογιάκοβιτς: «Με ενέργεια και αντοχές μπορεί ο ΠΑΟΚ»

Πιτσιρίκος ήταν, τότε στην αρχή της μεγάλης του καριέρας... Ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς, απόμαχος πλέον, πρόλαβε να συμμετάσχει σε οκτώ κλασσικά ντέρμπι πρωταθλήματος από το 1995 μέχρι και το 1998, σε εποχές που περίσευαν ακόμα οι πολύ καλοί παίκτες και το θέαμα.

Κάτοικος Αθηνών πλέον, δείχνει να μένει μόνο στα παλιά, καθώς δεν έχει εικόνα από το πως είναι τώρα ο ΠΑΟΚ... «Είναι κλασσικό ντέρμπι» έλεγε στο «Μ» και πρόσθεσε... «Τότε τα πράγματα ήταν πιο ζεστά, ο κόσμος ασχολούνταν, η πόλη ζούσε στο ρυθμό αυτών των αγώνων, οι φίλαθλοι έβλεπαν καλούς παίκτες, χαίρονταν θέαμα, ήταν και οι ομάδες ψηλά, διεκδικούσαν τίτλους. Πάντα η ατμόσφαιρα ήταν τρομερή και θυμάμαι ότι το παρόν έδινε κόσμος και από τις δύο ομάδες. Μόνος την τελευταία μου χρονιά, όποιος ήταν γηπεδούχος δνε άφηνε κόσμο από τον φιλοξενούμενο να έρθει στο γήπεδο» σχολίασε ο Πέτζα, ο οποίος παρά το ότι πέρασαν πολλά χρόνια, δεν ξεχνά ότι αυτά τα ντέρμπι ήταν απρόβλεπτα.

«Δεν έπαιζε ρόλο ποιός ήταν καλύτερος. Τα χρόνια που έπαιζα εγώ, ο ΠΑΟΚ ήταν πιο δυνατός αλλά χάναμε ματς. Το πρώτο μου ήταν το 1995 με συμπαίκτες τον Φάντεμπεργκ και τον Ευθύμη, θυμάμαι είχαμε κερδίσει ένα ματς με πάνω από 30 πόντους, σκοράροντας με τρίποντα και καρφώματα, είχαμε κάνει τρομερή εμφάνιση» έλεγε ο προπέρσινος πρωταθλητής του ΝΒΑ, ο οποίος θυμήθηκε ακόμα... «Πρέπει να ήταν η πρώτη αγωνιστική το 1997 που είχα διαφορές με την διοίκηση του ΠΑΟΚ και δεν είχα παίξει κόντρα στον Άρη. Είχαμε χάσει και είχα στεναχωρεθεί, το θέμα είχε λήξει το ίδιο βράδυ και θυμάμαι ότι στο επόμενο είχα παίξει πολύ καλά» σημείωσε ο Στογιάκοβιτς.

Περισσότερα... δυσκολεύεται να θυμηθεί... «Πρέπει να πάω στην αποθήκη και να βγάλω μερικές κασέτες που έχω γράψει με τέτοια ματς. Κοίταξε... Έπαιζα 90-100 παιχνίδια το χρόνο στο ΝΒΑ, οπότε για να θυμηθώ περισσότερα πρέπει να γυρίσω πίσω 1000-1200 παιχνίδια» έλεγε γελώντας ο Πέτζα, που μένοντας στο τι πρέπει αν κάνει ο ΠΑΟΚ για να κερδίσει στο Παλέ, είπε... «Αυτά τα ματς θέλουν ενέργεια και αντοχές. Να μην λυγίσεις από την κερκίδα, από την πίεση. Και από ότι ακούω ο ΠΑΟΚ έχει καλή ομάδα φέτος, με έμπειρους παίκτες. Μπορεί να τα καταφέρει. Μια νίκη εκτός έδρας επί του Άρη ανεβάζει την ψυχολογία, όχι μόνο της ομάδας για την συνέχεια, αλλά και του κόσμου, που θέλει κίνητρο για να στηρίξει περισσότερο» κατέληξε ο Πέτζα που όπως είπε, για την ώρα πέρα από την οικογένεια του και το... μέτρημα του μεγάλου του γιού (ψηλώνει με γοργούς ρυθμούς) προσπαθεί να γίνει ένας καλός... τενίστας. Παρακολουθεί και παίζει. Ίσως αργότερα κλείσει και ένα ντέρμπι με τον πιο έμπειρο Μπάνε...

«Μόνο η Θεσσαλονίκη, το Βελιγράδι και η Αθήνα»

Ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς μπορεί να απέχει, να μην πολυασχολείται, αλλά τόνισε κάτι πολύ σημαντικό αναφορικά με το πνεύμα των κλασσικών ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. «Μπορεί η αίγλη να μην είναι η ίδια, μπορεί ο κόσμος να έχει άλλα πράγματα να ασχοληθεί τώρα, περισσότερο με την καθημερινότητα του, αλλά ακόμα και έτσι η Θεσσαλονίκη είναι μια από τις ελάχιστες Ευρωπαικές πόλεις που προσφέρουν την παράδοση μιας τέτοιας μάχης».

Και εξήγησε ο Πέτζα... «Στην Ισπανία δεν υπάρχει η έννοια του τοπικού ντέρμπι. Ούτε μπορεί να συγκρηθεί το Ρεάλ Εστουντιάντες, είναι σαν τον ΠΑΟΚ... Καλαμαριά. Στην Ρωσία δεν υπάρχει η Δυναμό Μόσχας, στην Ιταλία ήταν κάποτε η Μπολόνια, όχι πια, έμεινε μόνο το Βελιγράδι με το Αστέρας Παρτιζάν και η Αθήνα με το Παναθηναικός Ολυμπιακός. Για αυτό και θα πρέπει να βοηθηθεί η Θεσσαλονίκη να κρατήσει αυτό το ντέρμπι ψηλά, κυρίως από τους ίδιους τους φιλάθλους των ομάδων» σχολίασε εύστοχα ο Στογιάκοβιτς.



πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: