Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Πρώτη φορά δικαίωμα να ονειρευτεί!!

O αρχισυντάκτης του gazzetta.gr, Mιχάλης Τσαμπάς γράφει για το... χτύπημα στην πλάτη από τον Ρότσα στον «άρρωστο Παναθηναϊκό», για τον κερδισμένο χρόνο και για το όνειρο του Λονδίνου!
Η λογική λέει ότι ο Παναθηναϊκός στις 6 Δεκεμβρίου θα... λυγίσει στο Λονδίνο κόντρα στην Τότεναμ και θα αποχαιρετίσει την Ευρώπη. Από όσα έχουμε δει φέτος από τους «πράσινους» από τα μέσα του Ιουλίου έως και το βράδυ της Πέμπτης, δεν μπορούμε να... στοιχηματίσουμε και πολλά λεφτά στο bet που αφορά την «πράσινη» πρόκριση.
Ένα «διπλό» μέσα στο Λονδίνο επί μιας πολύ καλής ομάδας φαντάζει... άνοδο σε αγωνιστικό Γολγοθά! Έχω την αίσθηση ότι αυτός ο Παναθηναϊκός όσο κι αν πλέον υπάρχει και η θέληση δεν μπορεί να τον ανεβεί.
Όμως από την άλλη ποιος πίστευε το βράδυ της 8ης Νοεμβρίου όταν ο Παναθηναϊκός... διασύρθηκε στο «Ολύμπικο» από την Λάτσιο και μερικές εβδομάδες πριν όταν είχε «ξεφτιλιστεί» σε ένα χωριό της Σλοβενίας, ότι θα παίξει σε μια... ζαριά όλη την φετινή ευρωπαϊκή σεζόν; Έστω κι αν επί αγγλικού εδάφους το «τριφύλλι» αναζητά... εξάρες!
Όλες αυτές τις μέρες ο Τύπος, αλλά και οι φίλοι του Παναθηναϊκού δεν φείδονται καλών λόγων και γραπτών για τον Χουάν Ραμόν Ρότσα! Ο «Μπουμπλής» επειδή προφανώς ξέρει πολλά... κιλά μπάλα, γελάει με τα περισσότερα από αυτά. Ξέρει καλά άλλωστε ότι έναν... βαριά άρρωστο δεν τον σηκώνεις από το κρεβάτι απλά με ένα «χτύπημα στην πλάτη».
Γιατί σε αυτό το σημείο βρίσκεται ακόμη... Έχει δρόμο μπροστά του να βαδίσει και δρόμο που δεν είναι στρωμένος με άσφαλτο αλλά φαντάζει... κακοτράχαλος. Η νίκη της Πέμπτης δεν είναι μεγάλη λόγω ενός αντιπάλου που σε παλιότερα χρόνια ο Παναθηναϊκός δεν θα... ασχολούνταν καν μαζί της.
Η νίκη επί της Μάριμπορ χαρακτηρίζεται μεγάλη γιατί δίνει στον Ρότσα αυτό που χρειάζεται αυτή την στιγμή. Χρόνο και ηρεμία. Ο κόσμος του «τριφυλλιού» περήφανος από ευρωπαϊκές στιγμές (στις οποίες μερίδιο είχε και ο Χουάν είτε ως παίκτης, είτε ως προπονητής) θα ένιωθε ακόμη πιο άσχημα αν ο δικός του «πρέσβης επί δεκαετίες» δεν μπορούσε να κάνει έστω μια νίκη κόντρα σε έναν άσημο αντίπαλο που πριν μερικές εβδομάδες τον... ταπείνωσε.
Το Λονδίνο, ελέω Γουέμπλεϊ, είναι μια πόλη άμεσα συνδεδεμένη με την «πράσινη» ευρωπαϊκή ιστορία. Δευτερόλεπτα μετά την λήξη του αγώνα, όλα τα social media «κατακλύστηκαν» με αναφορές στην αγγλική πρωτεύουσα και τραγούδια από το παρελθόν.
Οι φίλοι του Παναθηναϊκού που σε προηγούμενα φετινά ευρωπαϊκά βράδια αναθεμάτιζαν και έγραφαν οργισμένα status και «τιτιβίσματα» τώρα θέλουν να... δουν πράσινο βαμμένο τον Τάμεση και έχουν στο Λονδίνο μια δουλειά! Ακόμη ένα... κέρδος για τον μετρ της ψυχολογίας Χουάν Ραμόν Ρότσα!
Το έγραψα στον πρόλογο, το γράφω και αντί επιλόγου: Στο Λονδίνο δεν δίνω μεγάλη τύχη στον Παναθηναϊκό. Όμως ο ίδιος ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά φέτος έδωσε στον κόσμο του το δικαίωμα να μπορεί να ονειρευτεί τα επόμενα 14 βράδια!



πηγή: gazzetta.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: