Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Ρότσα: «Ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη κάνει θαύματα»

Ρότσα: «Ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη κάνει θαύματα»
Σίγουρος πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει τη νίκη στο Λονδίνο κόντρα στην Τότεναμ, εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου ο Χουάν Ραμόν Ρότσα.

Ο νέος τεχνικός του «τριφυλλιού» υπογράμμισε πως ο σύλλογος έχει δείξει στο παρελθόν ότι μπορεί να κάνει θαύματα στην Ευρώπη, κάτι που μπορεί να κάνει και απέναντι στους Λονδρέζους στην τελευταία αγωνιστική του Europa League για τη φάση των ομίλων.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χουάν Ρότσα στην συνέντευξη Τύπου:

Για τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του Παναθηναϊκού και για τις πιθανότητες που υπάρχουν για πρόκριση:

«Όταν νικάς είναι πολύ όμορφο. Κι όταν νικάς είναι ακόμα καλύτερα. Όπως ήρθαν τα αποτελέσματα, ελπίζουμε. Το παιχνίδι με την Τότεναμ όμως είναι μετά από αρκετά ματς πρωταθλήματος και Κυπέλλου, οπότε θα μιλήσουμε όταν έρθει αυτή η ώρα του αγώνα στην Αγγλία».

Για το να μην κάνει rotation:

«Επέλεξα να το κάνω γιατί είδαμε ένα βήμα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ήθελα να έχουμε μια βάση, να πατήσουμε εκεί για να κάνουμε το επόμενο βήμα. Δεν υπήρχε άλλος λόγος, γιατί είναι πολλά τα παιχνίδια τώρα. Θα δούμε αύριο πως θα είναι οι παίκτες. Έχουμε ένα πρόβλημα με τον Κουίνσι, την απουσία του Βιτόλο. Δεν μπορούμε όμως να σκεφτούμε ποιοι θα λείψουν αλλά ποιοι θα παίξουν. Έχουμε μπροστά μας πολλά και συνεχόμενα παιχνίδια, δεν μπορούμε να ξεκουραστούμε ή να προπονηθούμε όπως θέλουμε».


Για το αν έχει περάσει τη φιλοσοφία του στους παίκτες:

«Ίσως εσείς να μπορείτε να το δείτε καλύτερα. Εγώ βλέπω πως ανταποκρίνονται σε κάποια πράγματα. Έχουμε σημάδια βελτίωσης στο επιθετικό κομμάτι, στην κατοχή της μπάλας, στις θέσεις και σε όλα αυτά που θέλουμε να δουλέψουμε. Θα δούμε πως θα πάμε».


Για το τετ-α- τετ που είχε με τον Σισοκό και αν ήταν για τη φάση του πέναλτι:

«Όχι, είναι για άλλο ζήτημα. Εγώ δεν είχα σκεφτεί καν ποιος θα χτυπήσει πέναλτι αν το κερδίσουμε, δεν είχαμε το χρόνο. Το πέναλτι πρέπει να το εκτελέσει αυτός που έχει την αυτοπεποίθηση εκείνη την ώρα και είναι καλά. Ο Βιτόλο ήθελε να το χτυπήσει, τη δεύτερη φορά ήταν ακόμα πιο δύσκολο μάλιστα, μετά το χαμένο το πρώτο. Με τον Σισοκό δεν ήταν αυτοί οι λόγοι, τους κρατάμε για εμάς, για την καλύτερη λειτουργία της ομάδας».


Για τις πιθανότητες που έχει ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Τότεναμ στο Λονδίνο:

«Εγώ ανήκω στον Παναθηναϊκό κι η ομάδα μας έχει μεγάλη ιστορία. Έχει πάρει πολύ μεγάλα αποτελέσματα σε έδρες συλλόγων μεγάλων, με μεγάλη ιστορία. Ελπίζουμε πως όταν φτάσει αυτό το παιχνίδι θα είμαστε όπως θέλουμε εμείς. Έχουμε δρόμο ακόμα. Ο Παναθηναϊκός έχει δείξει πως κάνει θαύματα στην Ευρώπη. Γιατί να μην το κάνουμε και φέτος».


Για το παιχνίδι με τον Πλατανιά και αν τον αγχώνει που έχουν νέο προπονητή:
«Αν ήξερα το αποτέλεσμα από τώρα, ότι θα χάσουμε, θα στεναχωριόμουν. Έχουμε καιρό για να το σκεφτούμε. Στον πάγκο του Πλατανιά είναι πάλι ένας πολύ καλός μου φίλος και παλιός συμπαίκτης (σ.σ. Αναστασιάδης). Θα είμαστε αντίπαλοι για ενενήντα λεπτά. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, να κερδίσουμε γιατί έχουμε μείνει πίσω στο πρωτάθλημα. Όπως τελείωσε το ματς με τον ΠΑΟΚ και βλέπαμε τη Μάριμπορ, τώρα το ματς με τη Μάριμπορ τελείωσε και πρέπει να δούμε τον Πλατανιά. Θέλουμε σοβαρότητα, συγκέντρωση και πρέπει να κερδίσουμε».

Για την απουσία του Βιτόλο:

«Έχω ήδη αποφασίσει, γιατί εγώ δεν στέκομαι στις απουσίες. Αν σταθώ στο ποιος δεν θα παίξει, θα χάσω άλλα σημαντικά πράγματα. Οπότε στέκομαι στο ποιος θα παίξει, κι όποιος παίξει, πιστεύω πως θα καταφέρει να ανταποκριθεί».

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Κουίνσι:

«Θα εξεταστεί αύριο και θα γνωρίζουμε. Σας είπα και την Κυριακή, δεν είμαι μόνος μου στον Παναθηναϊκό. Έχω ένα τρομερό επιτελείο δίπλα μου, θα δει όλη την ομάδα, να γνωρίζουμε την κατάσταση των παικτών και ποια θα είναι η ενδεκάδα της Κυριακής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: