Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Βοργιάς: «Τον Μάνταλο; Είναι δυνατόν;»

Μετά την αποκάλυψη της συνομιλίας δυο προέδρων ελληνικών ομάδων για τον διαιτητή Μάνταλο, μετά από αγώνα ΠΑΟΚ- Ολυμπιακού, υπήρξε σάλος. Οι συνομιλίες κατεγράφησαν μετά από το παιχνίδι ΠΑΟΚ- Ολυμπιακού που έγινε για το Κύπελλο Ελλάδας στις 2/2/2011 (όπου ο «δικέφαλος» νίκησε με 1-0 και πήρε την πρόκριση). Ο παλαίμαχος διαιτητής και πρώην πρόεδρος της επιτροπής ορισμού διαιτητών Σωτήρης Βοργιάς μίλησε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis», όπου χαρακτήρισε απίστευτη πρόκληση της ΚΕΔ τον ορισμό του συγκεκριμένου διαιτητή.

Παραθέτουμε εδώ τη χαρακτηριστική συνομιλία και μετέπειτα τις δηλώσεις του κ. Βοργιά.

Α: Έλα ρε αδερφούλη, έχω τρελαθεί με τα μ…π@να.
Β: Τώρα μπήκα στο αεροπλάνο. Ναι δεν είναι, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Πάντως και ο Μάνταλος ήταν...
Α: Τον πήρα, άστο τώρα αυτό το θέμα, γ…@μησέ το. Δεν έπαιξε η ομάδα.
Β: Εντάξει.
Α: Με πήρε τώρα τηλέφωνο, του μίλησα. Μου λέει έπρεπε να κάνω έγκλημα μου λέει, θα τελείωνα με την σφυρίχτρα.
Β: Εντάξει,
Α: Δεν είχε, δεν τσουλούσε η ομάδα.
Β: Εντάξει, τώρα μας έκοψε ανάποδα τέτοια, εσύ τα καταλαβαίνεις...
Α: Τίποτα μη σου λένε τέτοια. Το είδα το παιχνίδι, δεν έφυγα ούτε για κατούρημα.
Β: Εντάξει.
Α: Στεναχωρέθηκα τώρα είναι δυνατόν; Τον πήρα τον Ζαγοράκη και μου...
Β: Τώρα ήθελε να έρθει ο Ζαγοράκης εδώ.
Α: Και μου λέει εσύ ως τι παίρνεις; Του λέω πήγαινε γ@μήσου ρε μ…νί του λέω. Δεν ντρέπεστε λιγάκι, αναμεταξύ μας τέτοια πράγματα;
Β: Έτσι. Να σου πω, πόσο είναι η ΑΕΚ;
Α: 3-1 χάνει.
Β: Πόσο θέλει ακόμα;
Α: Θέλει 12-13 λεπτά.
Β: Ο διαιτητής είναι υπέρ του Παναθηναϊκού;
Α: Με χειρουργείο, βαμβάκι. Με τρόπο, ξέρεις...
Β: Εντάξει. Θα σε πάρω μόλις φτάσω».

Για την παραπάνω συνομιλία και τον ορισμό του Κ. Μάνταλουστο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Σωτήρης Βοργιάς δήλωσε:

«Είναι ξεκάθαρο. Να σας πω βέβαια πως εγώ δεν όριζα τότε, όριζα από το 2000 μέχρι το 2003 και μάλιστα με κλήρωση. Μου είπανε κάποιοι ποιους θέλανε να βάλω και επειδή δεν τους έβαλα ποτέ με είπανε τρελό. Αν ξέραμε ποιος είναι ο α και ο β θα έβγαινε το νόημα εύκολα. Μετά από αυτές τις συνομιλίες ορίζουν πάλι αυτόν τον διαιτητή. Πως θα έρθει να σφυρίξει στην Τούμπα όταν βγαίνει αυτή η συνομιλία; Ποιος καλόπιστος φίλαθλος του ΠΑΟΚ θα δεχτεί να σφυρίξει ο διαιτητής αυτός και πιστεύει πως θα σφυρίξει 50-50; Πάλι θα έχουμε απειθαρχίες και κάρτες.»
για να συμπληρώσει:

«Εσείς κοιτάζετε πάντα το φαινόμενο Μάνταλου, Σιδηρόπουλου, Δούρου κλπ. και δεν εστιάζεται ποιος τους βάζει να σφυρίξουν. Ο Βρύζας δε γνωρίζει ποιοι θα μπουν στην ΚΕΔ? Μπορεί κάποιος να χάσει τη θέση του επειδή εσείς το βγάλατε στο ράδιο. Γνωρίζουν στον ΠΑΟΚ ότι πάνω από τη Λαμία δεν υπάρχει εκπρόσωπος της διαιτησίας; Θα αντιπροτείνει κάτι ο Βρύζας ή θα παει πακέτο και τελειώσαμε όπως γινόταν με τον Γκαγκάτση και Πιλάβιο; Δηλαδή δεν είχαν κάποιο άλλο να βάλουνε; Τόσοι διεθνείς διαιτητές υπάρχουν, δε μπορούσαν να βάλουν έναν από αυτούς; Μετά θα φταιει ο κόσμος αν μπει και τα διαλύσει όλα; Μετά θα φταιει ο κόσμος του ΠΑΟΚ και του Άρη, μόνο ο δικός τους κόσμος δε θα φταιει.»




πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: