Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Μπενίτεθ: «Ξέρω ακριβώς τι πρέπει να κάνω»!

Μπενίτεθ: «Ξέρω ακριβώς τι πρέπει να κάνω»!
Έτοιμος για την πρόκληση της Πρέμιερ Λιγκ και με επίγνωση όσων καλείται να κάνει στην Τσέλσι για να αλλάξει την εικόνα της ομάδας και φυσικά να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ρομάν Αμπράμοβιτς, εμφανίστηκε ο Ράφα Μπενίτεθ στην επίσημη παρουσίασή του. «Δεν με ενδιαφέρει η διάρκεια του συμβολαίου. Έχουμε τρόπαια να διεκδικήσουμε» τόνισε!

Ο Ισπανός κόουτς προσελήφθηκε από τους Λονδρέζους με την ιδιότητα του υπηρεσιακού κόουτς μέχρι το καλοκαίρι, πράγμα που τον καλεί να δώσει μια μεγάλη «μάχη» για να κερδίσει τη θέση στον πάγκο… μόνιμα.

«Δεν με ενδιαφέρει η διάρκεια του συμβολαίου μου. Έχουμε μπροστά μας πέντε διοργανώσεις στις οποίες θα διεκδικήσουμε το τρόπαιο. Στο φινάλε θα κάνουμε ταμείο» ήταν το πρώτο σχόλιο του Μπενίτεθ, κατά την επίσημη παρουσίασή του από την Τσέλσι.

Μάλιστα, επιβεβαίωσε ότι ο Μπουντεβάιν Ζέντεν θα είναι το «δεξί του χέρι» στην τεχνική ηγεσία, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε αφορά την υπόθεση του Μαρκ Κλάτεμπεργκ.

Αναλυτικά, μίλησε για:

Για τα συναισθήματά του: «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στην Πρέμιερ Λιγκ και σε μια ομάδα με την οποία μπορώ να κατακτήσω τρόπαια. Το ρόστερ είναι πολύ ποιοτικό. Ανέλυσα το δυναμικό της ομάδας μου και είδα ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους και τα πέντε τρόπαια στις διοργανώσεις που συμμετέχουμε».

Την «αποστολή» που ανέλαβε: «Σε αυτό το επίπεδο, όλοι περιμένουν να τα πας καλά, να παρουσιάσεις κάτι πολύ καλό στο γήπεδο και να φτάσεις σε επιτυχίες. Έχω εμπειρία από το υψηλότερο επίπεδο και ξέρω ακριβώς τι πρέπει να κάνω. Οι νίκες και οι επιτυχίες είναι αυτά που θα οδηγήσουν στην παραμονή μου στην ομάδα».

Τους οπαδούς της νυν ομάδας του και την κόντρα του παρελθόντος: «Με τους οπαδούς έχουμε ένα κοινό σημείο. Θέλουμε όλοι το καλό του συλλόγου και φυσικά, τις νίκες σε όλα τα παιχνίδια. Θα προσπαθήσω να τους δείξω πως έχω φιλοσοφία νικητή, κάτι με το οποίο ευελπιστώ να χαρούν μόλις το αντιληφθούν και μέσα στο γήπεδο. Ό,τι κι αν έχω πει στο παρελθόν, τα είπα στο πλαίσιο της υπεράσπισης της ομάδας για την οποία εργαζόμουν τότε».

Για τον Φερνάντο Τόρες: «Όλοι έλεγαν ότι δεν τα πάει καλά. Μέχρι να έρθω, έλεγα κι εγώ το ίδιο. Τον είδα όμως στην προπόνηση και τα δίνει όλα. Με τη σωστή νοοτροπία, θα γίνει πολύ καλύτερος».

Για τον Τζον Τέρι: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα τον έχω στην ομάδα μου. Λογικά, θα παραμείνει και αρχηγός».

Τις πιθανές παρεμβάσεις του Αμπράμοβιτς στο έργο του προπονητή: «Ακόμα κι αυτό θα είναι πιο εύκολο, γιατί εδώ στην Τσέλσι υπάρχει ένα ιδιοκτήτης. Ο Ρομάν. Στη Λίβερπουλ, επί εποχής Χικς και Ζιλέτ, ήταν πολύπλοκο...».

Το φόβο να διαταραχθεί η σχέση του με τους οπαδούς της Λίβερπουλ: «Περίμενα την ευκαιρία για να αναλάβω έναν τεράστιο σύλλογο. Το έκανα και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αρκετοί φίλοι της Λίβερπουλ μου εύχοναι καλή επιτυχία».



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: