Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Το πολυτιμότερο κέρδος του πρωταθλητή!!

Το πολυτιμότερο κέρδος του πρωταθλητή
Τριάντα τρεις ημέρες πριν, ο Ολυμπιακός γνώριζε τη συντριβή στην Κωνσταντινούπολη από την Εφές Αναντολού και πέρναγε την πρώτη κρίση της σεζόν. Το κάζο που ακολούθησε στο ΣΕΦ από τη Ζαλγκίρις και το σοκ που προκάλεσε η συμπεριφορά του Ντόρσεϊ, έκαναν επιβεβλημένη την ανάγκη για αλλαγή. Κανείς όμως δεν θα στοιχημάτιζε πως θα ήταν τόσο άμεση. Οι «ερυθρόλευκοι» εκτός του ότι έκαναν τρεις σερί σπουδαίες νίκες, παίζουν κατά διαστήματα εξαιρετικό μπάσκετ και αφήνουν πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Χωρίς μάλιστα να πείθουν κανέναν, ότι έχουν φτάσει στο 100% των δυνατοτήτων τους. «Ο Ολυμπιακός έχει τέτοια ποιότητα που μπορεί στο μέλλον τα τωρινά σχόλια να είναι εντελώς διαφορετικά», έγραφα λίγες ώρες μετά από την δύσκολη νίκη επί της Τσεντεβίτα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του, φρόντισαν να το αποδείξουν νωρίτερα του αναμενομένου, απλοποιώντας στο έπακρο την υπόθεση πρόκριση στο Top-16. Υπάρχουν μία σειρά από λόγοι που οι 98 πόντοι παθητικό στο «Αμπντί Ιπεχτσί» έγιναν 53 από την ίδια ομάδα λίγες μέρες αργότερα στο ΣΕΦ. Σύμφωνοι, η άμυνα και το γεγονός ότι άπαντες επαναπροσδιόρισαν στο μυαλό τους πως με αυτή κερδίζεις τίτλους και κάνεις ευκολότερη τη ζωή σου στην επίθεση, είναι ένας από αυτούς. Όχι όμως ο σημαντικότερος.

Ο Ολυμπιακός έκανε «φύλλο και φτερό» την Εφές και παίζει πλέον ξανά ως πρωταθλητής Ευρώπης γιατί διοίκηση, προπονητής και παίκτες διαχειρίστηκαν άρτια την μίνι-κρίση. Έδειξαν μάλιστα να την περιμένουν, ενώ δεν αποκλείουν να υπάρξει και νέα μέσα στη μακράς διάρκειας φετινή σεζόν στην Ευρωλίγκα. Η γνώση στη ζωή είναι το σημαντικότερο όπλο. Μία ομάδα για να λειτουργήσει σωστά και να αντεπεξέλθει στις αναποδιές, πρέπει πρώτιστα να είναι διαβασμένη ψυχολογικά και αγωνιστικά. Να γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τον εαυτό της. Από τη στιγμή που το πάθος, η διάθεση, το πλάνο και η κατανομή ρόλων επανήλθαν στην καθημερινή διάταξη του συνόλου, το ταλέντο ξαναβγήκε στον «αφρό». Μαζί με την προσωπικότητα που πλέον παρουσιάζει πλεόνασμα μετά το περυσινό έπος.

Η σωστή νοοτροπία με την οποία «χτίστηκε» ο Ολυμπιακός, μέρα με τη μέρα εμπλουτίζεται. Σημαντικότερο από τη νίκη, την ανάδειξη των Παπανικολάου και Λο σε κορυφαίους του αγώνα, την ενδελεχή ανάλυση του αποτελέσματος και τα θετικότατα στοιχεία που δείχνει στο κοουτσάρισμα ο Γιώργος Μπαρτζώκας, είναι το γεγονός ότι η ομάδα έγινε και πάλι μία παρέα που παλεύει μέρα με τη μέρα, προπόνηση με την προπόνηση τον επόμενο στόχο. Ήταν θέμα χρόνου να συμβούν όλα αυτά, αφού υπάρχουν οι προϋποθέσεις, το υλικό και οι ανθρώπινοι χαρακτήρες. Υπάρχουν πολλές μικρές στιγμές και συμπεριφορές παικτών στο παιχνίδι που το αποδεικνύουν. Μία απλή παρακολούθηση του βίντεο θα σας πείσει…

Υ.Γ. Όταν οι εννιά στους δέκα είναι διακριθέντες, προσφέρει ο καθένας τα μέγιστα σε διαφορετικούς τομείς και ανεξάρτητα με το ποιος αγωνίζεται η διαφορά στον αγωνιστικό δείκτη είναι μικρή, μόνο η λέξη υγεία ταιριάζει σας χαρακτηρισμός. Όταν δε μειωθούν στο ελάχιστο τα «νεκρά» διαστήματα…

Υ.Γ.
Απόψε δόθηκε η πρώτη ηχηρή απάντηση για το αν «χωρούν» στην ίδια ομάδα Παπανικολάου και Περπέρογλου.



πηγή: gazzetta.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: