Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Της τα ‘χε μαζεμένα!!

Της τα ‘χε μαζεμένα!
Αυτός ο Ολυμπιακός δεν ξεχνά!

Έχοντας στο μυαλό τους τη βαριά ήττα στην Τουρκία, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν έδωσαν περιθώρια αντίδρασης στην Αναντολού Εφές συντρίβοντάς την στο ΣΕΦ με σκορ 75-53.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να μην κατάφεραν να καλύψουν τη διαφορά του πρώτου γύρου, ωστόσο τσέκαραν το εισιτήριο για το TOP 16. Τρομερή ενέργεια από τον Παπανικολάου, που τελείωσε το ματς με 17 πόντους. 14 είχε ο Σπανούλης.

Οι Πειραιώτες από το δεύτερο δεκάλεπτο και έπειτα, πάτησαν γκάζι, έπιασαν πολύ υψηλή απόδοση και "τιμώρησαν" την άμυνα ζώνης του Μαχμούτι, δια χειρός κυρίως του Παπανικολάου. Αμυντικά, οι 27 πόντοι στο δεύτερο ημίχρονο και οι έξι του δευτέρου δεκαλέπτου που δέχθηκε η ελληνική ομάδα, τα λέει όλα.

Επόμενη «επίσκεψη» των πρωταθλητών, στην έδρα της Ζαλγκίρις την επόμενη αγωνιστική εκεί όπου θα διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους ακόμα και για την πρωτιά στον όμιλο.

Με την ενέργεια του Παπανικολάου

Με τους Πάουελ, Σπανούλη, Πρίντεζη, Παπανικολάου και Μάντζαρη ξεκίνησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας το ματς. Παρ’ όλα αυτά, η Αναντολού μπήκε με τρομερή διάθεση στο ματς κάνοντας ένα γρήγορο 4-0, με τρέξιμο στο ανοικτό γήπεδο. Στη συνέχεια, όμως, ήρθε η σειρά του Ολυμπιακού να χτυπήσει με τον ίδιο τρόπο και να πάρει το προβάδισμα (8-6), αλλά η επιμονή στα άστοχα περιφερειακά σουτ, σε συνδυασμό με μερικά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, έδωσαν τη δυνατότητα στην τουρκική ομάδα να κάνει ένα σερί 7-0 και το σκορ 8-13. Ο Πάουελ είχε δύσκολο έργο με τους ψηλούς των φιλοξενούμενων, αλλά οι Πρίντεζης και Παπανικολάου διατηρούσαν τους πρωταθλητές κοντά στο σκορ (15-17). Όμως, η ενέργεια που έδινε «Παπ» στην άμυνα αλλά και στην επίθεση, έδωσε «φτερά» στους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν την απουσία του Φάρμαρ από το παρκέ και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +3 (23-20).

Μπορούσε, αλλά δεν την «σκότωσε»

Στα πρώτα τρία λεπτά της δεύτερης περιόδου οι δύο ομάδες ήταν αρκετά επιπόλαιες, κάνοντας λάθη και βιαστικές επιθέσεις. Ωστόσο, αυτό συνέφερε τον Ολυμπιακό, ο οποίος διατηρούνταν μπροστά στο σκορ (30-21), με τον Άντιτς και τον Χάινς να είναι… κέρβεροι στην άμυνα και τον Περπέρογλου να έχει πάρει μπρος στο σκοράρισμα. Η Αναντολού είχε… χάσει εντελώς το ρυθμό της, μετρώντας περίπου επτά λεπτά χωρίς καλάθι (0/9 σουτ), με τους «ερυθρόλευκους» από την άλλη να πατούν το γκάζι και να πηγαίνουν ακόμα και στο +14 (35-21). Όμως, στα δύο τελευταία λεπτά της δεύτερης περιόδου, η άμυνα ζώνης του Μαχμούτι, δυσκόλεψε τις επιθέσεις των πρωταθλητών, με αποτέλεσμα η διαφορά να μην πάρει μεγαλύτερη τιμή, ενώ με το πρώτο –και μοναδικό- καλάθι εντός πεδιάς των Τούρκων, το σκορ του πρώτου ημιχρόνου να διαμορφωθεί στο 35-29.

Ε, τώρα τη «σκότωσε»!

Όπως ξεκίνησε το ματς, έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο η Εφές έκανε ένα σερί 5-0, εκμεταλλευόμενη την αδράνεια του Ολυμπιακού, μειώνοντας στους τέσσερις πόντους (35-31). Και πάλι, όμως, η απάντηση για τους «ερυθρόλευκους» ήταν ο Παπανικολάου. Το τρίποντο του «Παπ» έκανε το 40-33, ενώ η καλή άμυνα του Λο πάνω στον Φάρμαρ, με την οποία τον είχε βγάλει εκτός… ματς, οι πρωταθλητές αποκατέστησαν την τάξη, κάνοντας το 46-35. Ο Μαχμούτι δεν έπαιρνε τάιμ άουτ για να κόψει το ρυθμό των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα, οι οποίοι δεν έχασαν την ευκαιρία να πάνε τη διαφορά στο +16 (51-35). Ο χρόνος κυλούσε, οι φιλοξενούμενοι μετρούσαν μόλις ένα καλάθι σε περίπου έξι λεπτά, το επιμέρους σκορ ήταν στο 18-2 και η διαφορά στο +21 (58-37). Η μισή δουλειά είχε γίνει για τον Ολυμπιακό, με το τρίτο δεκάλεπτο να λήγει με το υπέρ του 59-42.

Είχε τελειώσει ήδη, αλλά δεν υπερκάλυψε τη διαφορά

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, όμως, ο Ολυμπιακός έπρεπε να ολοκληρώσει την άλλη μισή δουλειά, που ήταν να υπερκαλύψει τη διαφορά των 26 πόντων που είχε χάσει την Κωνσταντινούπολη. Το τρίποντο του Περπέρογλου έφερε τους πρωταθλητές στην πηγή, αφού το σκορ έγινε 66-42. Όμως, στη συνέχεια οι Πειραιώτες αποσυντονίστηκαν, με αποτέλεσμα η Εφές να μειώσει στο 66-45. Παρ' όλα αυτά, οι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης «φλέρταραν» με την υπερκάλυψη της διαφοράς (75-51), από την ήττα του πρώτου αγώνα, ωστόσο δεν τα κατάφεραν με τη νίκη να έρχεται με το τελικό 75-53.



Τα highlights του ματς:



Τα δεκάλεπτα: 23-20, 35-29, 59-42, 75-53.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 6, Λο 10, Άντιτς 5 (1), Σπανούλης 14 (1), Περπέρογλου 9 (1), Σλούκας 4, Μαυροειδής, Πάουελ 2, Πρίντεζης 8 (7 ριμπ.), Παπανικολάου 17 (4τρ., 6 ριμπ.), Μάντζαρης.

Αναντολού Εφές (Μαχμούτι): Φάρμαρ 6, Βούγιασιτς 8 (1), Μπατούκ, Ερντέν 8 (10 ριμπ.), Τουντσερί, Σιπ, Γκονλούμ 6, Σαβάνοβιτς 5, Λούκας 15 (1), Κούτσο 2, Γκιουλέρ 2, Μπάρατς 1.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: