Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Δεν ήθελε κόπο…!

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη 2-1 για τη Φούλαμ απέναντι στη Γουέστ Μπρομ για την 21η αγγωνιστική της Premier League.

Δεν ήθελε κόπο…
Τρόπο ήθελε! Η Φούλαμ, είδε την τύχη να παίρνει το μέρος της με την έλευση του 2013 και στο πρώτο παιχνίδι του νέου έτους, έφυγε από το «Χόθορνς» με τους τρεις βαθμούς της νίκης μετά το 2-1 επί της Γουέστ Μπρομ. Οι Λονδρέζοι δεν έπιασαν σπουδαία απόδοση, αλλά αποδείχθηκαν αποτελεσματικοί όταν έπρεπε.

Οι Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ και Αλεξάντερ Κατσάνικλιτς ήταν οι σκόρερ των «cottagers», που μπορούν να ισχυριστούν ότι πέτυχαν μια μεγάλη απόδραση από την έδρα των αντιπάλων τους για την 21η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Πολύ καλή η παρουσία του Γιώργου Καραγκούνη στη μεσαία γραμμή της ομάδας του Γιόλ.

Το ματς:

Η αποτελεσματικότητα του Ντίμιταρ Μπερμάτοφ και το ένστικτο του «Killer» μπροστά από την αντίπαλη εστία, θα μπορούσαν από μόνα τους να κρίνουν ένα παιχνίδι. Όσο κι αν η Φούλαμ δυσκολευόταν να κρατήσει τη μπάλα και έβλεπε τη Γουέστ Μπρομ να πραγματοποιεί συχνές επισκέψεις στην περιοχή του Στόκντεϊλ, κάθε αντεπίθεση των «cottagers» μύριζε… γκολ. Ο Βούλγαρος επιθετικός, με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα βρέθηκε ολομόναχος έξω από την περιοχή των «baggies», αλλά αντί να πάει σε κατά μέτωπο επίθεση και να βγει «φάτσα» με τον Φόστερ, σούταρε από μακριά και αστόχησε. Την επόμενη φορά, δεν θα έκανε το ίδιο λάθος. Στο 39ο λεπτό κι έπειτα από επίθεση που ξεκίνησε από τα πόδια του Γιώργου Καραγκούνη, πήρε την ασίστ του Ντεγιάγκα από δεξιά για να κάνει το μονοκόμματο σουτ και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Η Γουέστ Μπρομ στάθηκε αρκετά τυχερή και ισοφάρισε με την έναρξη της επανάληψης. Στο 49ο λεπτό, από ατομική προσπάθεια και ασίστ του Τζόουνς που πέρασε σαν σταματημένο τον Μπριγκς από δεξιά μέσα στην περιοχή, ο Ρομέλου Λουκάκου πλάσαρε σε κενή εστία για το 1-1. Ο νεαρός επιθετικός, ωστόσο, ήταν σε θέση οφσάιντ, την ώρα που ο Τζόουνς έκανε την πάσα. Στο 52’, ο σκόρερ των «baggies» θα μπορούσε να έχει γυρίσει ολοκληρωτικά το ματς, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι από το δεξί σουτ. Οι οπαδοί και οι παίκτες της Γουέστ Μπρομ δεν μπορούσαν να πιστέψουν τις τρεις αλλεπάλληλες χαμένες ευκαιρίες στο 55’! Αρχικά ο Στόκντεϊλ απομάκρυνε το σουτ του Λουκάκου, στην επαναφορά, ο Γκέρα πέτυχε το δοκάρι και στο δεύτερο «ριμπάουντ», οΜπραντ σούταρε δυνατά για να απομακρύνει με το κεφάλι ο Χιους προτού η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα. Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Φούλαμ κατάφερε να «κλέψει» τελικά τη νίκη. Στο 58’ από μπαλιά του Ρουίζ, ο Κατσάνικλιτς με ωραία προσπάθεια ανάμεσα σε δύο αμυντικούς σκόραρε για το 2-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γουέστ Μπρομ: Φόστερ, Ρίτζουελ, ΜακΌλεϊ, Τζόουνς, Τάμας, Μόρισον, Μπραντ (84’ Θορν), Μουλούμπου, Γκέρα (65’ Λονγκ), Λουκάκου, Φορτουνέ (65’ Οντεμβίγκι)

Φούλαμ: Στόκντεϊλ, Χάνγκελαντ, Μπριγκς, Χιους, Ρίδερ, Σίντουελ, Καραγκούνης (76’ Ρονταγέγκα), Κατσάνικλιτς, Μπερμπάτοφ (94’ Σεντέρος), Ρουίζ, Ντεγιάγκα



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: