Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Δεν είναι κι οι καλύτερες συνθήκες για τον Δώνη!

Οι στόχοι του ΠΑΟΚ ήταν «ηλίου φαεινότεροι» από το 2012... Έτσι είναι και στο 2013: Η 2η θέση στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος κι το Κύπελλο! Το 2013 πάντως, δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Δεν ξεκίνησε καλά. Γράφει ο Άρις Νικολάκης.
Τι καλά; Κακά, στραβά κι ανάποδα ξεκίνησε. Με τον ΠΑΟΚ να ενισχύεται μεν, μεταγραφικά αλλά … Να μην αποδίδεται η ανάλογη ισχύς, δε.
Αμφότεροι οι στόχοι φυσικά, κι είναι εντός του βεληνεκούς του. Η απόσταση του ΠΑΟΚ από την 2η θέση – εντός του 2013 - είναι μόλις ένας βαθμός. Αν και στο τέλος του 2012 φαινόταν, να την έχει ήδη καπαρώσει. Η απόσταση από τον τελικό Κυπέλλ0υ τουλάχιστον, είναι οι προημιτελικοί κι οι ημιτελικοί (μετά από 10 ολόκληρα χρόνια) αγώνες. Χωρίς να παρεμβάλλονται – εκ πρώτης όψης – ανυπέρβλητα εμπόδια...
Θεωρητικά λοιπόν, ο ΠΑΟΚ είναι σε ορθή τροχιά προσέγγισης των στόχων του κι ευστοχίας τους. Πρακτικά; Ο ΠΑΟΚ δεν πείθει, για τις δυνατότητες του περί τούτων. Και το χειρότερο; Δεν το κάνει ενώ ήδη το ρόστερ του βελτιώθηκε τα μέγιστα. Έτσι ανησυχεί τον κόσμο του!
Η ανησυχία των φίλων του «δικέφαλου» (καλώς ή κακώς …) εκφράζεται με δυσαρέσκεια προς τον Γιώργο Δώνη κι ορισμένους παίκτες. Είναι φυσικά, λογική αντίδραση. Δεν είναι πάντως, ορθή. Τούτο δε, επειδή ο ΠΑΟΚ χρειάζεται σε αυτήν την κρίσιμη χρονική περίοδο (με τρεις εντός έδρας αγώνες) ηρεμία και ψυχραιμία.
Ο θυμός – τα είπαμε και σε προηγούμενες απόψεις μας – είναι ο χειρότερος σύμβουλος για όλους στην Τούμπα. ΚΙ όταν λέμε όλους, εννοούμε όλους. Από τον Ιβάν Σαββίδη μέχρι τον τελευταίο φίλο του «δικέφαλου»...
Αυτό το Σάββατο ο ΠΑΟΚ (με τον Πάμπλο Γκαρσία μάλλον, στην ενδεκάδα του…) παίζει με την Κέρκυρα. Την άλλη Πέμπτη φιλοξενεί το Λεβαδειακό, για το Κύπελλο. Και την άλλη Κυριακή αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο. Με 3/3 νίκες δεν διασφαλίζει κιόλας, την επιτυχία των στόχων του. Εξασφαλίζει όμως, το καθαρό μυαλό όλων για την επιτυχία των στόχων του.
Αυτό – το καθαρό μυαλό – πρέπει να είναι πλέον, πρώτης προτεραιότητας ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ! Με δύο κουβέντες; Οι 3/3 νίκες είναι δρόμος χωρίς επιστροφή.
Στατιστικά, οι οικοδεσπότης της Τούμπας έχει πολύ καιρό, πάρα πολύ καιρό να συμπληρώσει … τρίλιζα με νίκες του. Κι οι παροικούντες της ελπίζουν, ότι ήρθε η ώρα να το κάνει!
Κι αυτή τη φορά βέβαια, ο Γιώργος Δώνης – για να λέμε και του … στραβού το δίκιο, που λέει ο λόγος – αναζητά σχήμα ενδεκάδας. Καθώς με Πάμπλο Γκαρσία στο κέντρο, γυρίζει στην άμυνα ο Κατσουράνης. Εντός ενδεκάδας ο Αθανασιάδης, εκτός ο Κάτσε. Κι ερωτηματικό ο Φωτάκης. Με λίγα λόγια; Συνεχίζει την έρευνα για την διαθέσιμη ιδανική ενδεκάδα του ο προπονητής του ΠΑΟΚ.
Ε, τέτοιες συνθήκες δεν είναι δα κι οι καλύτερες για τον Γιώργο Δώνη. Χωρίς αυτό κι επ’ ουδενί λόγο, να υπέχει θέση δικαιολογίας του για τα κακώς κείμενα του ΠΑΟΚ. Έτσι;
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: