Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Πότε το απίθανο, γίνεται πιθανό!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει μία πρώτη προσέγγιση στο sport-fm.gr για τη ρεβάνς του Ολυμπιακού με τη Λεβάντε, ενθυμούμενος την…Ανόρθωση!

Πότε το απίθανο, γίνεται πιθανό

• Και τα δύο 3-0 ήταν καρμπόν! Με τον Ολυμπιακό να μπαίνει χάλια στο παιχνίδι, να δέχεται το πρώτο γκολ από τα αποδυτήρια, να τελειώνει το ημίχρονο με 0-2 και να τρώει κι ένα τρίτο γκολ στο β΄ ημίχρονο. Ομοιότητα όχι μόνο ως προς την πολύ κακή εμφάνιση, αλλά ακόμη κι ως προς την ατυχία (δύο δοκάρια με τη Λεβάντε, πέναλτι-δοκάρι με την Ανόρθωση), όπως κι ως προς την αδυναμία των προπονητών για άριστη γνώση των παικτών τους (κι αδυναμία άριστης γνώσης των παικτών, για τον τρόπο παιχνιδιού του προπονητή τους), καθώς ήταν για τον καθένα το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι, έχοντας μόλις αναλάβει τον Ολυμπιακό.

• Να θυμηθούμε, όμως, ότι στη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός το είχε παλέψει πολύ το παιχνίδι με την Ανόρθωση. Κέρδισε μόνο 1-0 κι αποκλείστηκε, αλλά στο β΄ ημίχρονο την είχε στριμώξει πάρα πολύ άσχημα την πρωταθλήτρια Κύπρου. Κι αν δεν ήταν άτυχος ο Ολυμπιακός και δεν έκανε το παιχνίδι της ζωής του ο γκολκίπερ Μπεκιάϊ (τον θυμάστε;), η ομάδα του Κετσπάγια αμφιβάλλω πολύ, αν θα έπαιζε ποτέ στους ομίλους της διοργάνωσης.

• Μάλιστα ο Βαλβέρδε είχε πραγματοποιήσει πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα του, σε σχέση με τον Ολυμπιακό του 0-3 στην Κύπρο, βάζοντας μέσα και Μπελούτσι και Λέτο και Άντζα και Ντουντού, τους οποίους είχε εκτός του πρώτου αγώνα! Και φυσικά είχε παίξει με τον Γκαλέτι δεξί εξτρέμ κι όχι…2ο σέντερ φορ, όπως τον είχε βάλει στην Κύπρο.

• Πιστεύω πως και τώρα ο Μίτσελ θα κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, σε σχέση με το 0-3 στην Ισπανία. Μόνο που αυτές από μόνες τους δεν μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Όμως, με ένα Ολυμπιακό γενικά πολύ αλλιώτικο από της περασμένης Πέμπτης, με άλλη αποφασιστικότητα στο παιχνίδι του και με το Καραϊσκάκη και την εξέδρα να βοηθάνε, τότε μην αποκλείουμε καθόλου οι ερυθρόλευκοι να στριμώξουν άσχημα τη Λεβάντε.

• Κι αν δεν έχει ο Ολυμπιακός την ατυχία που είχε τότε και δεν βρει μπροστά του ένα γκολκίπερ πάλι να πιάνει τα άπιαστα, μήπως αυτό που δεν είχε γίνει τότε, γίνει τώρα. Γιατί τότε ήταν για μίνιμουμ 3-0 το ματς…

• Είναι πολύ δύσκολο-κανένας δεν λέει το αντίθετο. Αλλά αν παίξεις την μπάλα σου εσύ κι ο αντίπαλος δεν βρεθεί στην καλύτερή του ημέρα, πολλά μπορεί να γίνουν. Και μέσα στο παιχνίδι να δεις ότι το απίθανο, γίνεται πιθανό.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: