Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

«Να κερδίσουμε πολλά με τον Διαμαντίδη»

Βέβαιος ότι δίπλα στον Διαμαντίδη, μπορεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να πετύχει τους στόχους του, δήλωσε ο Ρόκο Λένι Ούκιτς, τονίζοντας ότι είναι πολύ ευχαριστημένος στην Ελλάδα.

«Να κερδίσουμε πολλά με τον Διαμαντίδη»
Απόλυτα ευχαριστημένος στην Αθήνα και αφοσιωμένος στον Παναθηναϊκό με τον οποίο θέλει να κερδίσει τρόπαια σε Ελλάδα και Ευρώπη, δήλωσε ο Ρόκο Λένι Ούκιτς απαντώντας μέσω της ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας σε αναγνώστες.

Ο Κροάτης γκαρντ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Δημήτρη Διαμαντίδη και εξέφρασε την επιθυμία, παίζοντας μαζί του να κερδίσει τρόπαια και να κάνει σπουδαία πράγματα για τον σύλλογο.

Αναλυτικά:
Για την εμπειρία του στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, δίπλα στον Διαμαντίδη

«Το να παίζεις με τον Διαμαντίδη είναι υπέροχο. Είναι λίγο διαφορετικά για μένα εδώ γιατί παίζω δίπλα σε έναν παίκτη κυρίαρχο και πρωταγωνιστή αλλά ο Δημήτρης είναι πραγματικός νικητής και εξαιρετικός συμπαίκτης. Κάνει τα πάντα ευκολότερα. Είναι πολύ καλή εμπειρία και ελπίζω ότι μαζί στο μέλλον μπορούμε να κάνουμε πολλά ωραία πράγματα. Το να παίζει στο ΟΑΚΑ είναι υπέροχο αλλά αυτό το περίμενα γιατί είχα παίξει αρκετές φορές ως αντίπαλος εδώ μέσα και ήξερα πως είναι η ατμόσφαιρα. Αν θέλετε να κάνω σύγκριση με το κοινό στην Τουρκία, νομίζω ότι εδώ ο κόσμο καταλαβαίνει λίγο καλύτερο το μπάσκετ. Ωστόσο το κοινό και στην Τουρκία ήταν εξαιρετικό και θέλω να ευχαριστήσω όσους μας στήριξαν όταν έπαιζα στη Φενέρμπαχτσε»

Για τον τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και την ανάδειξή του σε MVP του αγώνα

«Νιώθω υπέροχα γιατί κάθε προσωπικό βραβείο είναι πάντα υπέροχο. Όμως το πιο σημαντικό πράγμα είναι η ομάδα και έτσι αυτή η νίκη σημαίνει πολλά περισσότερα. Το δικό μου βραβείο είναι αποτέλεσμα της καλής ομαδικής δουλειάς και απόδοσης. Αν δεν είχαμε κερδίσει δεν θα ήμουν MVP. Οπότε η ομάδα έρχεται… πρώτη».

Για το τι σημαίνει ο Παναθηναϊκός για εκείνον

«Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα μου και έτσι σημαίνει τα πάντα για μένα τώρα. Πάντα θαύμαζα τον συγκεκριμένο σύλλογο γιατί είχε πάντα επιτυχίες και αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που επέλεξα να αγωνιστώ εδώ. Θέλω να κάνω το καλύτερο που μπορώ για να δικαιώσω τις προσδοκίες και την εμπιστοσύνη όσων με εμπιστεύτηκαν».

Για το final 4 με την Κάχα Λαμποράλ το 2006

«Ήταν μία υπέροχη εμπειρία για μένα και πάντα θα την θυμάμαι. Ήταν το πρώτο μου Final 4, ήμουν μόλις 21 ετών και η σεζόν ήταν γεμάτη σκαμπανεβάσματα για μένα. Το συναίσθημα όμως του να βρίσκομαι στην Πράγα και να νιώθω αυτή την ένταση ήταν απίστευτο. Το κακό για μένα είναι ότι δεν έχω ξαναπάει έκτοτε και αυτός είναι ο λόγος που είμαι πολύ “πεινασμένος” για να νιώσω ξανά κάτι τέτοιο. Τότε ήμουν νέος και δεν διαχειρίστηκα καλά κάποια πράγματα αλλά κοιτάζοντας πίσω τώρα, καταλαβαίνω ότι ήταν υπέροχο».

Για την αντιπαλότητα ανάμεσα σε Γαλατά-Φενέρ και Παναθηναϊκό-Ολυμπιακό

«Μπορώ να πω ότι και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα. Πρέπει να παίξω μερικά ακόμα ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός για να πω πού υπάρχει μεγαλύτερη ένταση. Σίγουρα πάντως το ελληνικό ντέρμπι έχει μεγαλύτερη ιστορία αφού η Γαλατά στην Τουρκία είναι στις κορυφαίες ομάδες εδώ και λίγα χρόνια»

Για το τι θεωρεί ότι πρέπει να βελτιώσει ώστε να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης

«Προσπαθώ να κάνω ό, τι χρειάζεται για την ομάδα μου. Το θετικό για το παιχνίδι μου είναι ότι αναλαμβάνω πολλούς και διαφορετικούς ρόλους. Δεν υπάρχει μόνο ένας ρόλος που πρέπει να αντεπεξέλθω. Αυτός είναι πιστεύω ο λόγος που έχω παίξει σε τόσες καλές ομάδες. Σε κάθε ομάδα είμαι έτοιμος να προσαρμοστώ, ανεξάρτητα με το αν είμαι ο πρώτος ή ο πέμπτος παίκτης της ομάδας. Πλέον είμαι 28 ετών και παρά το γεγονός ότι βελτιώνεσαι συνεχώς είναι δύσκολο να πω τι πρέπει να βελτιώσω. Πάντως όσο αποκτάς εμπειρία και ειδικά αν είσαι γκαρντ, μαθαίνεις να διαβάζεις καλύτερα το παιχνίδι και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αυτό που προσπαθώ είναι να είμαι σε καλή φυσική κατάσταση γιατί όση εμπειρία και αν έχεις, αυτό που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο είναι η φυσική κατάσταση».

Για το αν θέλει να κλείσει την καριέρα του στην Σπλιτ

«Ναι, θέλω πολύ να κλείσω την καριέρα μου στην Σπλιτ. Δεν ξέρω πότε θα γίνει αυτό και θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες. Αλλά είναι στα σχέδια μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: