To μέλλον του Ταχτσίδη στην Ρόμα... αβέβαιο, οι Ιταλοί βάζουν στο «κόλπο» τον Ολυμπιακό και η Gazzetta dello Sport το θεωρεί πιθανό. Ποιός ο ρόλος της Τζένοα.
Έχασε την προπονητική εύνοια...
Έχοντας χάσει την θέση του στην ενδεκάδα και την προπονητική εύνοια ο Ταχτσίδης δεν είναι και δεν νιώθει καθόλου σίγουρος στην Ρόμα. Ο 22χρονος διεθνής μέσος φαίνεται πως δεν είναι στα βασικά πλάνα του Αουρέλιο Αντρεατσόλι και έτσι τα πάντα μπορούν να συμβούν από εδώ και πέρα. Και αυτό διότι είχε αποτελέσει επιλογή του Ζντένεκ Ζέμαν που δεν είναι πια στον πάγκο της Ρόμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Gazzetta Dello Sport o ποδοσφαιριστής πρόκειται να δοθεί δανεικός το προσεχές καλοκαίρι, εάν και εφόσον συνεχίζει να μην παίρνει ευκαιρίες στην συνέχεια, κάτι ιδιαίτερα πιθανό. Σε μία τέτοια περίπτωση πολύ μεγάλο λόγο στην υπόθεση αυτή θα έχει και η Τζένοα που κατέχει το 50% των δικαιωμάτων του νεαρού διεθνούς άσου.
Οι Ιταλοί επιμένουν αρκετά για τον παίκτη και τον Ολυμπιακό με τον Ταχτσίδη και πως το ενδιαφέρον των ερυθρολεύκων είναι και υπαρκτό και αρκετά έντονο. Ο παίκτης εξάλλου έχει την δυνατότητα να αγωνιστεί και ως αμυντικός χαφ και ως κεντρικός μέσος.
Στην Gazzetta θεωρούν πως είναι πιθανό να κλείσει το καλοκαίρι ο Ταχτσίδης ως δανεικός στους νταμπλούχους Ελλάδας. Όμως οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμα για την τύχη του οπότε τίποτα δεν πρέπει και δεν μπορεί να θεωρείται τόσο δεδομένο στην παρούσα χρονική στιγμή.
Συναποφασίζουν Ρόμα και Τζένοα
Η Ρόμα από την στιγμή βέβαια που θα κρίνει σκόπιμο να τον δώσει δανεικό είναι σίγουρο πως θα βρει ομάδα είτε στην Ιταλία είτε κάπου αλλού. Ωστόσο θα πρέπει να τα βρει με την Τζένοα σε αυτό το σκέλος. Μία Τζένοα που δεν αποκλείεται να ζητήσει να πάρει εκείνη πίσω τον παίκτη ενώ υπάρχει πάντα η πιθανότητα να τον κάνουν πρόταση για τον παίκτη και άλλοι ιταλικοί σύλλογοι.
Το συμβόλαιο του Ταχτσίδη με τους Ρωμαίους λήγει στις 30.06.2017 με την ομάδα του να έχει δώσει 2,5 εκατ. ευρώ για το 50% του παίκτη ενώ στην συνέχεια έδωσε και άλλα χρήματα. Όσον αφορά στις αξιώσεις για ενδεχόμενο δανεισμό του ποδοσφαιριστή; Αυτές δεν αναμένεται να είναι ιδιαίτερα μεγάλες όμως θα καθοριστούν το καλοκαίρι από την Ρόμα και την Τζένοα.
Σχετικά με τον Ολυμπιακό το σίγουρο είναι ότι αναζητά για το καλοκαίρι που μας έρχεται δεδομένα παίκτες για τέσσερις θέσεις. Αυτές είναι των δεξιού μπακ, αμυντικού χαφ, ακραίου επιθετικού και κυνηγού. Όπερ σημαίνει πως η θέση όπου αγωνίζεται ο Ταχτσίδης δεν αφήνει αδιάφορους τους πρωταθλητές Ελλάδας.
Εκτός των άλλων μπορεί στο λιμάνι να γίνει κουβέντα και για άλλες θέσεις όπως εκείνη του δημιουργικού μέσου και του αριστερού μπακ. Όπως και να έχει για τον Ταχτσίδη, πρόκειται για έναν παίκτη που και Έλληνας είναι και ταλαντούχος και νεαρός σε ηλικία και διεθνής. Επίσης έχει σημαντικές παραστάσεις από την Εθνική ομάδα καθώς και το ιταλικό πρωτάθλημα, πράγμα σημαντικό για έναν σύλλογο όπως είναι ο Ολυμπιακός.