Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Πανηγυρίζω που δε γεννήθηκα γκόμενα!!

Ο Σταύρος Κόλκας απαντάει στην αποκάλυψη των "SOSial Media" για τη συμμετοχή του στην Eurovision και σατιρίζει την ομοιότητά του με τραγουδίστρια. Σχόλιο και για ΠΑΟΚ! Πολλές φορές περνάνε διάφορες σκέψεις από το μυαλό σου, αλλά δεν έχει την εικόνα να τις συνδέσεις κατάλληλα. Απλά φαντάζεσαι.
Όταν καμιά φορά εμφανίζεται εικόνα, διαπιστώνεις πως καλύτερα ήταν όταν αυτή δεν υπήρχε.
Στη προκειμένη περίπτωση, είχα μια κουβέντα με κάτι φίλους παλιότερα, για το πώς θα ήμασταν αν βγαίναμε σε γκόμενα. Εγώ είχα την κατάρα, να δω την εικόνα αυτή και τα αποτελέσματα είναι τραγικά. Καταθλιπτικά θα μπορούσα να τα χαρακτηρίσω.
Δε φτάνει που η ομοιότητά μου με αυτή τη Σερίφοβιτς που κέρδισε παλαιότερα τη Γιουροβίζιον είναι τρομακτική, μου βγήκε και σε λεσβία. Σε λεσβία όχι από αυτές που βλέπουμε στις τσόντες και καυλαντίζουμε, αλλά στο άλλο είδος, αυτό το "από σπόντα έβγαλα βυζιά" που χαλάει οτιδήποτε σε φαντασίωση κινείται γύρω το θέμα λεσβία.
Ξύπνησα πανηγυρίζοντας για ακόμη μία φορά που βγήκα σε άντρα, αναγνωρίζοντας βέβαια πως δεν είμαι ο Μπρατ Πιτ της Βορείου Ελλάδος. Μόνο στην ιδέα πως θα μπορούσα να βγω σαν κι αυτή, τρέμω.
Εχθές κάναμε απεργία και το κοινό πρέπει να γνωρίζει τις συνθήκες που βιώνουν τα περισσότερα παιδιά που καλύπτουν το ρεπορτάζ. Αν εξαιρέσεις τα μεγάλα διαδικτυακά μαγαζιά και δύο, το πολύ τρεις εφημερίδες στο σύνολό τους, οι υπόλοιπες είναι πίσω σε πληρωμές από δύο μέχρι και επτά μήνες.
Επίσης, τα χρήματα για τις αποστολές έχουν κοπεί εδώ και περίπου 1,5 χρόνο, κάτι που σημαίνει πως όποιος ρεπόρτερ θέλει να κάνει σωστά τη δουλειά του πληρώνει από τη τσέπη του, την ώρα που η Πολιτεία κινείται σε ρυθμούς χελώνας και δεν ανοίγει την στοιχηματική αγορά που είναι και η βασική πηγή εσόδων των ΜΜΕ.
Βασικά την έχει ανοίξει με τρόπο τέτοιο ώστε να μην ξέρουν οι εταιρίες το πώς θα κινηθούν στο μέλλον και να μη μπορούν να προγραμματίσουν τις στρατηγικές τους. Αυτό έγινε για να υποστηριχτεί το νταβατζηλίκι του ΟΠΑΠ. Που στο τέλος θα πουληθεί με αστείο ποσό και θα γελάμε ψάχνοντας ποιος τα πήρε κάτω από το τραπέζι.
Επειδή υπάρχει η αίσθηση πως στα ΜΜΕ όλοι είναι στο κονόμα, η αλήθεια είναι αρκετά διαφορετική. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα το οποίο ξεκινά από το κράτος και καταλήγει σε αυτούς που διαχειρίστηκαν τα μέσα και δεν αντιλήφθηκαν τα σημεία των καιρών.
Τα έντυπα κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο γιατί ακρίβυνε η έκδοση αλλά και μειώθηκαν οι πωλήσεις και μόνο τα σάιτ κρατάνε τον πήχη ψηλά, όμως και εκεί χρειάζεται ξεσκαρτάρισμα. Πολύ σαβούρα.
Πάμε και στα του ΠΑΟΚ. Γράφτηκε πως θα χτυπήσουμε τον Σισοκό του Παναθηναϊκού. Ωραίο σενάριο, εύκολο να το πιάσεις. Ο Τσιστιακόφ έχει επαφές με τον Άλοφς μετά τις συζητήσεις που έγιναν για τον Βιεϊρίνια, ο αθλητικός διευθυντής της Βόλφσμπουργκ όρισε τιμή κοντά στις 500 χιλιάδες για τον παίκτη, τον έχει δει η ελληνική κοινή γνώμη, άρα ο ΠΑΟΚ πάει να τον πάρει.
Θα διαβάσουμε τέτοια πολλά, όμως από τα σενάρια απουσιάζει ο δράκος. Ουσιαστικά, απουσιάζει το γεγονός πως η ουσία του Σισοκό στο παιχνίδι του είναι είδος προς εξαφάνιση. Μετά την αναλαμπή της Τρίπολης, που έβαλε δύο γκολ, ψάχνεις με αίμα να βρεις στατιστική ουσία. Καμιά ασίστ, κανένα γκολ.
Παίκτες σαν κι αυτόν, καταλαβαίνεις πως δεν κάνουν βλέποντας μόνο και μόνο μία φάση. Αυτή στο Βικελίδης που βγήκε ο ΠΑΟ τρεις με έναν και ο Σισοκό σούταρε. Εκεί το παλικάρι κόβεται. Δε χρειάζεται να το αναλύσεις παραπάνω. Και στον ΠΑΟΚ δεν είναι τυφλοί. Βλέπουν.
Ήδη άρχισαν τα δημοσιεύματα για επαφές που αφορούν τους δανεικούς. Ψεύτικα και αυτά, αφού θα πρέπει κάποιος να είναι διανοητικά καθυστερημένος να αποκτήσει κάποιον δανεικό και ένα μήνα μετά να ξεκινήσει επαφές με την ομάδα του.
Είναι σα να λέει πως θέλει να αγοράσει στη τιμή της ρήτρας, κάτι που ναι μεν υπάρχει η δυνατότητα να συμβεί, αλλά γιατί να πεταχτούν χρήματα; Συζητήσεις θα ξεκινήσουν καλό Απρίλη και σιγά – σιγά. Θα ξεκινήσεις έναν πρόλογο του στυλ "έχει καλά στοιχεία, μπορούμε να τον δουλέψουμε κι άλλο, μικρός είναι, έχει αξία, αλλά αυτή δεν μπορεί να είναι στο 1,5εκατ. Μπορώ να σου δώσω 800 χιλιάρικα. Αυτά τον κοστολογώ".
Πάμε και στη φάση Δώνη. Ο ΠΑΟΚ περνάει αυτή τη φάση και ο κόσμος διαμαρτύρεται. Εμένα δε με πειράζει ο κόσμος, γιατί στις μεγάλες ομάδες έτσι είναι. Δεν παίζει η ομάδα, ο κόσμος διαμαρτύρεται, βρίζει, αναθεματίζει, πιέζει για κάτι καλύτερο. Ο κόσμος πράττει άριστα και προς τη σωστή κατεύθυνση.
Ο Τύπος του ΠΑΟΚ, δηλαδή τα πέριξ του, έχει ένα ποσοστό που κυνηγάει λυσσαλέα τον Δώνη. Ενώ ξέρει, πως η διοίκηση και ο μεγαλομέτοχος, έχουν αποφασίσει να μην αλλάξουν προπονητή μέχρι το καλοκαίρι.
Μάλιστα, λένε και πολλά ψέματα, όπως πχ πως ο Βρύζας ζήτησε την απόλυση του προπονητή σε ένα μίτινγκ. Ο ίδιος ο Βρύζας το διαψεύδει, λέγοντας πως δεν μπορεί να εγγυηθεί για την δυνατότητά του να τρέξει το πρότζεκτ του ΠΑΟΚ μετά το καλοκαίρι.
Όλως τυχαίως, αυτοί που λυσσαλέα κυνηγούν τον Δώνη λέγοντας πολλά ψέματα και χρησιμοποιώντας οτιδήποτε συμβαίνει για να τον κατηγορήσουν, είναι αυτοί που επί Ζαγοράκη έτρωγαν ζεστό ψωμάκι. Είτε φανερά, είτε στην …αφάνεια.
Ενώ για πέντε χρόνια η επαναστατική τους αύρα είχε πολύ φθίνουσα πορεία, ξαφνικά ξέθαψαν το τσεκούρι του πολέμου δημιουργώντας πολλές τεχνητές κρίσεις. Και όλα αυτά, για να δημιουργήσουν την αίσθηση πως όλα βαίνουν κακώς και πως ο ΠΑΟΚ παραπαίει. Και αυτό συμβαίνει στη μοναδική εποχή του ΠΑΟΚ, που υπάρχουν στο ταμείο 15εκατ. ευρώ, που η ΠΑΕ έχει εξυγιανθεί, που υπάρχει προοπτική να γίνουν όργια και που απλά για τα πάντα χρειάζεται χρόνος.
Στη διοίκηση βέβαια, δεν έχουν μαζευτεί τίποτα καθυστερημένοι που μιλάνε κάθε μέρα και λύνουν σταυρόλεξα. Στη διοίκηση αποφάσισαν να βγάλουν τη χρονιά με τον Δώνη και στη συνέχεια να δούνε τι θα κάνουν μέσα από τις πολλές περισσότερες επιλογές που θα έχουν για να καλύψουν τη θέση αν δεν τους κάνει ο συγκεκριμένος προπονητής.
Το να αλλάξεις προπονητή σήμερα, σημαίνει πως θα πας αυτομάτως σε ημίμετρο ή τουλάχιστον σε μία κίνηση μεγαλύτερου ρίσκου έχοντας λιγότερες επιλογές.
Προφανώς και τα παλικάρια αυτά δεν ενδιαφέρονται για τον ΠΑΟΚ, αλλά για τα μικροσυμφέροντά τους. Και κάπου εδώ, ο κόσμος θα πρέπει να δείξει ωριμότητα, να κατανοήσει πως το καλό του ΠΑΟΚ είναι οι αλλαγές σε σωστό τάιμινγκ και βέβαια, να απομονώσει τους επαναστάτες του κώλου που εκμεταλλεύονται την ανυπομονησία του για διακρίσεις και την αγάπη του για την ομάδα.
Ο ΠΑΟΚ θα κάνει αυτό που πρέπει όταν πρέπει. Δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη που βάζει 25 εκατ. ευρώ σε ένα εξάμηνο σε μία εταιρία, που δεν ξέρει τι θέλει να κάνει και πως θα το προσεγγίσει.
Και στον ΠΑΟΚ έχει αποδειχτεί πολλάκις, πως η μιζέρια και η μίρλα δεν μπορούν να οδηγήσουν μία ομάδα στο ταβάνι της. Και όχι μόνο στον ΠΑΟΚ.
Θα πρέπει λοιπόν να βρούμε έναν τρόπο έτσι ώστε η πίεση να είναι αποδοτική και όχι να συμπράττει με τους επαναστάτες ...εξαμήνου.


πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: