Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Αγγέλου: «Ψάχνουμε τη σταθερότητα»

Για την πορεία του Άρη, από τότε που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας αλλά και για τους στόχους των "κιτρίνων" τη φετινή σεζόν, μίλησε ο προπονητής μπάσκετ του συλλόγου, Βαγγέλης Αγγέλου σε γνωστή εφημερίδα, ο οποίος τόνισε πως προσπαθεί η ομάδα να κινείται γύρω από το τρίπτυχο εμπιστοσύνη, αλήθεια και συνεργασία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το στόχο του στον Άρη: «Επιλέξαμε να αναδείξουμε στοιχεία μαχητικότητας και ομαδικότητας ως ομάδα, αυτά χαρακτηρίζουν και την προσπάθεια της διοίκησης. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι πρέπει να πω πως όταν παλεύεις κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες είναι δύσκολο να αναδείξεις ταλέντο και διάρκεια στην απόδοσή σου. Ψάχνουμε τη σταθερότητα, γνωρίζουμε όπως ποιοι είμαστε και ξέρουμε πως ο αγώνας της επιβίωσης ξεκινάει από την άμυνα».

Για τους κανόνες που προσπάθησε να βάλει: «Προσπάθησα να ενωθούμε γύρω από ένα τρίπτυχο, αυτό της εμπιστοσύνης, της αλήθειας, της συνεργασίας».

Για την ήττα που τον ενόχλησε περισσότερο: «Αυτή με τον Παναθηναϊκό. Σε αυτό το παιχνίδι είχαμε ανεγκέφαλη συμπεριφορά και η στατιστική απεικόνισε το μέγεθος της προβληματικής εικόνας που είχαμε. Ο αντίπαλος πέτυχε το 62% των πόντων του με εύκολα καλάθια. Δεν είναι ότι χάνεις από έναν καλύτερο αντίπαλο, είναι ο τρόπος που χάνεις».

Για το μέλλον κι αν έχει συζητήσει με τους διοικούντες την ΚΑΕ το μοντέλο που θα πρέπει να ακολουθηθεί: «Είμαι φιλοξενούμενος σε αυτή τη συχνότητα, δεν είμαι αυτός που θα πάρει αποφάσεις. Ενδεχομένως χρειάζεται να ανοίξει ένας διάλογος στην οικογένεια του Άρη για το μέλλον. Ο Άρης βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο, υπάρχει η ανάγκη επικοινωνίας με το παρελθόν το οποίο ήταν ένδοξο και σημαντικό. Κάποιες συζητήσεις έχουν γίνει, υπάρχουν ιδέες και ως προς το θέμα της αξιοποίησης νεαρών Ελλήνων παικτών που μπορούν να εφαρμοστούν. Για την ώρα, όμως, είμαι επιφορτισμένος με θέματα που αφορούν το παρόν. Πρέπει να προσέξουμε ώστε το φως που βλέπουμε στο τούνελ να μην είναι το τρένο που έρχεται».

Για τον αγωνιστικό στόχο του Άρη στο φετινό πρωτάθλημα της Basket League ΟΠΑΠ: «Ο κόσμος μπορεί να κάνει όνειρα, να φαντάζεται πράγματα, εμείς πρέπει να προσαρμοστούμε στα δεδομένα που έχουμε μπροστά. Με τη διοίκηση συμφωνήσαμε από την αρχή ότι θα γίνει προσπάθεια κατάκτησης τεσσάρων στόχων. Ο πρώτος ήταν να φτιάξουμε τις μεταξύ μας σχέσεις με παίκτες, διοίκηση, προσωπικό. Ο δεύτερος να φτιάξουμε «μικρές νίκες« ώστε να μην έχει η ομάδα πρόβλημα παραμονής της στην κατηγορία. Ο τρίτος ήταν να δοθούν ευκαιρίες σε νέα παιδιά, σε νέο αίμα. Ο τέταρτος στόχος ήταν να μπει η ομάδα στα πλέι οφ, να παίξουμε με έναν μεγάλο αντίπαλο, να δούμε σε ποιο σημείο βρισκόμαστε ώστε αυτά τα ματς να αποτελέσουν παρακαταθήκη, οδηγό για την επόμενη σεζόν. Τώρα, αν κάποιοι θέλουν να λένε ή να ακούν για παραμύθια με πρίγκιπες και σταχτοπούτες είναι δικό τους θέμα».

Για το πόσο ψηλά μπορεί να φθάσει φέτος ο Άρης, βάσει της μέχρι τώρα πορείας του: «Μαθηματικά ελπίδες υπάρχουν και για την κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Για το εάν θα παραμείνει και του χρόνου στον Άρη: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος για αυτήν την ευκαιρία που μου δόθηκε, ήρθα σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, μου δόθηκε η ευκαιρία να τεστάρω και τον εαυτό μου σε ένα νέο περιβάλλον, ήρθα χωρίς κανέναν δικό μου συνεργάτη. Στην εποχή που ζούμε οι συνθήκες, οι οικογενειακές υποχρεώσεις δεν εξαρτώνται πάντα από τις επιθυμίες σου. Είναι ουτοπία να πούμε τώρα τι θα γίνει αύριο. Όταν έρθει η στιγμή θα συζητήσουμε. Ένας προπονητής πρέπει να λαμβάνει αποφάσεις με ρεαλισμό, εγώ ερχόμενος στον Άρη έβαλα πρώτα το ρίσκο και μετά τον ρεαλισμό. Δεν θα ήταν σοφό ούτε για εμένα ούτε για τον σύλλογο να λειτουργήσω άλλη μία φορά με ρίσκο».







πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: