Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Αυτό το ματς περιμένουν όλοι!!

Μόνο ένα μεγάλο ματς έχει απομείνει ουσιαστικά μέχρι το φινάλε της σεζόν. «Ντου στα Αποδυτήρια» από τον γνωστό – άγνωστο του sportdog. Πέρασε και η 22η αγωνιστική. Κοντοζυγώνει, δηλαδή, το φινάλε του πρωταθλήματος. Κι εδώ που τα λέμε, δεν έχουν μείνει και πολλά να δούμε τις τελευταίες αγωνιστικές. Τι να περιμένεις, δηλαδή, όταν τα περισσότερα είναι γνωστά.
Κι αναφέρομαι, κυρίως, στις λεγόμενες πιο εμπορικές ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Αυτές με τον περισσότερο κόσμο, δηλαδή. Τις μεγάλες, θεωρητικά.
Πρωτάθλημα και πλέι οφ
Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, το έχει πάρει εδώ και καιρό το πρωτάθλημα. Από τον Νοέμβριο κιόλας. Ο ΠΑΟΚ θα είναι στάνταρ μέσα στα πλέι οφ. Ο Παναθηναϊκός στην καλύτερη των περιπτώσεων να προλάβει να μπει στην πεντάδα. Αν και με τα αγωνιστικά χάλια που έχει είναι πλέον αρκετά χλωμό. Η ΑΕΚ έχει πιο τσαγανό, όμως κι αυτή δύσκολα θα μπει στα πλέι οφ.
Με ανάσα
Και είναι και ο Άρης που από χθες έχει πάρει βαθιά ανάσα. Όταν, δηλαδή, κάνεις στο συγκεκριμένο τάιμινγκ της σεζόν μια τόσο μεγάλη νίκη, τότε πας φουλαριστός για σωτηρία. Άρης είσαι, άλλωστε. Άρα, αυξήθηκαν κατά πολύ οι πιθανότητές του να μείνει στην κατηγορία μετά το 1-0 με τον Παναθηναϊκό.
Τι έχει μείνει;
Και κάθεσαι και λες. Αφού πάνω – κάτω έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου. Τι έχει απομείνει ακόμα να δούμε ως το φινάλε;

Εύκολη
Νομίζω ότι η απάντηση είναι εύκολη. Ένα ματς έχει μείνει όλο κι όλο. Ένα πραγματικά μεγάλο παιχνίδι που θα υπάρχουν όντως έξτρα (έστω και διαφορετικά) κίνητρα για τις δυο ομάδες. Και μιλάω, βέβαια, για την προτελευταία αγωνιστική. Σε λιγότερο από δυο μήνες από τώρα. Στις 14 Απριλίου. Αναφέρομαι στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο Καραϊσκάκη.
Ειδικά αυτό
Έτσι είναι. Όταν είσαι παίκτης του Ολυμπιακού, αυτό το παιχνίδι το έχεις στο μυαλό σου. Είναι γερό κίνητρο μέχρι το φινάλε, όταν είσαι μπροστά ήδη 16 βαθμούς. Και ειδικά όταν ξέρεις πως αυτό το ματς ειδικά το περιμένει πως και πως ο οπαδός του Ολυμπιακού. Πότε, δηλαδή, θέλουν να κάνουν στο Καραϊσκάκη τον κανονικό γύρο του θριάμβου; Κόντρα στον Παναθηναϊκό ή την τελευταία αγωνιστική, πάλι εντός, με τον Πανιώνιο; Εννοείται στο ντέρμπι.
Μια χαρά
Το ίδιο κι από την πλευρά του Παναθηναϊκού υπάρχουν αυξημένα κίνητρα. Σε μια σεζόν σκέτη αποτυχία, με τους παίκτες να ακούνε τα εξ’ αμάξης συνέχεια, υπάρχει αυτό το ντέρμπι για να δείξουνε κάτι κι αυτοί. Ότι μετράνε. Και για να δώσουνε στον οπαδό τους μια χαρά. Για να γελάσει, δηλαδή, λίγο το χειλάκι τους μέσα σε μια απογοητευτική αγωνιστική περίοδο.
Σπέσιαλ
Μπορεί, λοιπόν, το ντέρμπι αυτό να μην κρίνει πρωτάθλημα όπως παλιότερα, αλλά να είναι μόνο για το πρεστίζ, μπορεί να αργεί κάπως, αλλά είναι ουσιαστικά και το μοναδικό πραγματικά σπέσιαλ ματς που έχουμε να περιμένουμε ως την λήξη της κανονικής περιόδου. Από την στιγμή, μάλιστα, που έχουν ήδη ξεκαθαρίσει τα περισσότερα στο πρωτάθλημα, όπως είπαμε.
Έτσι είναι. Τι να καίει τώρα Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό; Ότι οσονούπω οι δυο τους θα δώσουν ματς με τον ΟΦΗ και την Κέρκυρα; Σοβαροί να είμαστε. Ο ένας τον άλλον περιμένει, λοιπόν. Από τώρα!


πηγή: sportdog.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: