Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Preview: Γαλατάσαραϊ-Σάλκε!

Δύο από τα αουτσάιντερ της διοργάνωσης παλεύουν για την επιβίωσή τους στο Champions League.

Preview: Γαλατάσαραϊ-Σάλκε
Με την αύρα του Ντιντιέ Ντρογκμπά, που σήκωσε το τρόπαιο του Champions League ως παίκτης της Τσέλσι πριν εννιά μήνες, η Γαλατάσαραϊ θέλει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Σάλκε στους «16».

Οι πρωταθλητές Τουρκίας, που θα έχουν σύμμαχο τον κόσμο τους, ενισχύθηκαν σημαντικά με τον Ιβοριανό φορ, αλλά και έναν ακόμη πρώην πρωταθλητή Ευρώπης, τον Γουέσλεϊ Σνάιντερ. Ο Φατίχ Τερίμ, που είδε την ομάδα του να νικά 2-1 την Ακίσαρ του Φάνη Γκέκα και να έχει διαφορά έξι βαθμών από τη Φενέρμπαχτσε, δεν υπολογίζει στους Τόμας Ουιφαλούσι και Γιόχαν Ελμάντερ που είναι τραυματίες.

Η Σάλκε διανύει περίοδο παρατεταμένης αγωνιστικής κρίσης. Ο Χουμπ Στέφενς, που είχε οδηγήσει την ομάδα στους «16», απολύθηκε το Δεκέμβριο και ο αντικαταστάτης του, Γενς Κέλερ, δεν έχει καταφέρει να αντιστρέψει το κλίμα. Οι «βασιλικοί μπλε» έχουν μόνο μία νίκη στα πέντε πρώτα ματς του δευτέρου γύρου κι έχουν κατρακυλήσει στην ένατη θέση, ενώ έχουν αποκλειστεί και από το Κύπελλο. Εκτός πλάνων για το ματς της Πόλης θα είναι οι τραυματίες Κυριάκος Παπαδόπουλος, Ιμπραήμ Αφελάι, Τσίπριαν Μάρικα και Ατσούτο Ουτσίντα, αλλά επανέρχεται από τον τραυματισμό του στο μάτι ο Κλας Γιαν Χούντελαρ και θα παίξει ο Μισέλ Μπάστος, που αποκτήθηκε από τη Λιόν.

Οι δύο ομάδες δεν έχουν συναντηθεί ποτέ στην Ευρώπη. Η Γαλατάσαραϊ απέναντι σε γερμανικές ομάδες στην έδρα της έχει 2 νίκες, 7 ισοπαλίες και 2 ήττες. Η Σάλκε, που έχει χάσει σε μόλις ένα από τα εννιά τελευταία παιχνίδια της εκτός Γερμανίας, έχει δύο ισοπαλίες (μάλιστα με το ίδιο σκορ, 3-3) σε ισάριθμες επισκέψεις στην Τουρκία.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Σκωτσέζος Γουίλιαμ Κόλουμ. Ο επαναληπτικός θα γίνει στις 12 Μαρτίου.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: