Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Πιστόριους: «Εχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη»

Δεν δέχεται τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν ο Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος προχώρησε σε επίσημη δήλωση μέσω του δικηγόρου του.
Στην αίθουσα του δικαστηρίου ακούστηκε η παρακάτω δήλωση, με τα κυριότερα αποσπάσματά της να είναι τα ακόλουθα:
«Δεν μπορώ να καταλάβω πώς θα μπορούσα να κατηγορηθώ για φόνο, πόσο μάλλον για φόνο εκ προμελέτης, αφού δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω τη σύντροφό μου, Ρίβα Στίνκαμπ. Πληροφορήθηκα ότι με κατηγορούν για φόνο – αρνούμαι την κατηγορία. Τίποτα δεν είναι πιο μακριά από την αλήθεια, από το ότι σχεδίασα να δολοφονήσω τη φίλη μου. Στις 13 Φεβρουαρίου η Ρίβα επρόκειτο να βγει με τους φίλους της κι εγώ με τους δικούς μου. Ηθελε να μείνει στο σπίτι. Εγώ έβλεπα τηλεόραση. Ειχα βγάλει τα πόδια μου. Εκείνη έκανε γιόγκα. Στο τέλος της βραδιάς πήγαμε για ύπνο.
Γνωρίζω ότι άνθρωποι μπαίνουν στα σπίτια για να κάνουν εγκλήματα, κι εγώ έχω λάβει απειλές για τη ζωή μου. Κοιμάμαι με το περίστροφο των 9 χιλιοστών κάτω από το κρεβάτι μου. Ξύπνησα για να κλείσω μια πόρτα και άκουσα έναν θόρυβο στο μπάνιο. Φοβήθηκα και δεν άνοιξα τα φώτα. Πήρα το όπλο μου και κινήθηκα προς το μπάνιο. Ούρλιαξα στον εισβολέα, γιατί δεν είχα φορέσει τα πόδια μου και αισθανόμουν ευάλωτος. Πυροβόλησα μέσω της πόρτας του μπάνιου και είπα στη Ρίβα να καλέσει την αστυνομία.
Περπάτησα πίσω στο κρεβάτι και συνειδητοποίησα ότι η Ρίβα δεν ήταν στο κρεβάτι. Και μετά μου ήρθε ότι μπορεί να είναι εκείνη στο μπάνιο. Άνοιξα την πόρτα. Κάλεσα το ασθενοφόρο και τους σεκιουριτάδες. Προσπάθησα να την κουβαλήσω στις σκάλες για να τη βοηθήσω. Προσπάθησα να τη σώσω, αλλά πέθανε στα χέρια μου. Αργότερα κατάλαβα ότι η Ρίβα πήγε στο μπάνιο, όταν εγώ σηκώθηκα να κλείσω την μπαλκονόπορτα. Πιστεύω ότι το νομικό σύστημα της Νότιας Αφρικής θα αποδείξει ότι δεν δολοφόνησα τη Ρίβα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: