Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Πλάθα: «Κορυφαία ομάδα ο ΠΑΟ, αλλά μπορούμε…»

Την πεποίθηση πως παρά τα αγωνιστικά προβλήματα της Ζαλγκίρις και τη δυναμικότητα του Παναθηναϊκού η ομάδα του μπορεί να κερδίσει το βράδυ της Πέμπτης στο Κάουνας εξέφρασε ο Ζοάν Πλάθα.

Πλάθα: «Κορυφαία ομάδα ο ΠΑΟ, αλλά μπορούμε…»
Προβληματισμένος μεν από τα αγωνιστικά προβλήματα, αλλά πεπεισμένος πως η Ζαλγκίρις μπορεί να νικήσει τον Παναθηναϊκό στο Κάουνας το βράδυ της Πέμπτης και να κάνει το βήμα πρόκρισης στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας, εμφανίστηκε ο Ζοάν Πλάθα. Ο Ισπανός τεχνικός στάθηκε στις απουσίες των Γιανκούνας και Ντέλας από τη front line, αλλά και στην προσθήκη του Ντόνι ΜακΓκραθ.

«Χάσαμε τον Γιανκούνας, χάσαμε και τον Ντέλας, ο οποίος ήρθε στην προπόνηση με πόνους στη μέση. Νομίζαμε πως δεν ήταν κάτι σοβαρό, αλλά κινούταν σαν ρομπότ και δεν μπορούσε να κινηθεί. Στη διάρκεια της σεζόν έχουμε χτίσει χαρακτήρα και αυτό μας υπαγορεύει να μην τα παρατήσουμε. Θέλουμε να προχωρήσουμε κι άλλο. Δεν έχουμε χρόνο για να κλαίμε για τα προβλήματά μας, παρά πρέπει να δείξουμε ψυχή και χαρακτήρα, ώστε να παλέψουμε απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης», δήλωσε ο Ζοάν Πλάθα.

«Σήμερα μάθαμε κάποια καλά νέα, καθώς ενσωματώθηκε ο ΜακΓκραθ. Πιστεύω πως είναι ο παίκτης που χρειαζόμασταν και το πιο σημαντικό είναι πως ήθελε πολύ να έρθει. Δεν περιμένουμε να μας βοηθήσει πολύ αύριο αλλά έχουμε μπροστά μας ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι κι ελπίζω όλοι οι παίκτες να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Ασφαλώς οι τραυματισμοί του Γιανκούνας και του Ντέλας αλλάζουν κάπως τα πλάνα μας, αλλά ελπίζουμε να μας βοηθήσει ο κόσμος μας», πρόσθεσε για το νέο απόκτημα της ομάδας του.

Όσο για τον αντίπαλο; «Ο Παναθηναϊκός είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, αλλά στο πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ παλέψαμε για τη νίκη και μπορώ να πω ότι αξίζαμε να έχουμε κερδίσει εμείς. Είναι δυνατή ομάδα, που δίνει κι αυτή μάχη για να προκριθεί στα προημιτελικά. Πιστεύω πως βάσει της εικόνας μας σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, δικαιούμαστε μια θέση στην οκτάδα. Ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς καλούς παίκτες, αλλά έχουμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε και θα προσπαθήσουμε να το αποδείξουμε», ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: