Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Ορφανός: «Να καταφέρουμε να κρατήσουμε ζωντανό τον Αθλητισμό»

Ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για τα 11.000.000 που εξασφάλισε ο κ. Ιωαννίδης σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό.

Για το θέμα της ανάπτυξης που έχουν αρχίσει να συζητάνε στη Βουλή:

«Η πραγματικότητα είναι ότι σε αυτό το νομοσχέδιο στηρίζουμε πολλές ελπίδες για να γίνουν κάποιες γρήγορες κινήσεις, που θα αφορούν τη δημιουργία θέσεων εργασίας, χρήματα τα οποία θα θέσουνε στη χώρα μας, έτσι ώστε να αρχίσει να αλλάζει και το κλίμα και η πραγματικότητα. Δεν μπορούν αυτά να γίνουν απ? την μια στιγμή στην άλλη, καθώς χρειάζονται τα κατάλληλα εργαλεία και αυτός νέος ο επενδυτικός νόμος είναι κατάλληλο εργαλείο.»

Για το αν οι διαδικασίες θα τρέξουν γρήγορα:

«Πιστεύω ότι όπως είναι οι προθεσμίες χρειαζόμαστε πέντε συνεδριάσεις στην επιτροπή. Το πολύ σε 20 μέρες πιστεύω θα ?χουμε τελειώσει.»

Για το αν θα δίνει όλα τα εργαλεία προκειμένου να ετοιμαστούν πιο γρήγορα οι επενδύσεις:

«Αφορά καινούργιες επενδυτικές προσπάθειες με στήριξη από την Ελληνική Πολιτεία. Σίγουρα είναι ένα μήνυμα που βάζει στόχους στην δύσκολη αυτήν εποχή. Πρέπει να το τρέξουμε γρήγορα αλλά και να το εφαρμόσουμε γρήγορα.»

Για τα 11.000.000 που εξασφάλισε ο Ιωαννίδης σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό και μπόρεσε να τα προσθέσει στα περίπου 14.500.000, τα οποία είχαν ανακοινωθεί την προηγούμενη βδομάδα για τις Ομοσπονδίες:

«Υπάρχει ένα γενικό οικονομικό περιβάλλον που είναι δύσκολο. Τα οικονομικά του Κράτους είναι περιορισμένα, άρα υπάρχουν διάφορες προτεραιότητες. Είναι μια θετική εξέλιξη τα 11.000.000 αλλά δεν είναι μια εξέλιξη που λύνει τα προβλήματα του Αθλητισμού. Η ενίσχυση του Ελληνικού Αθλητισμού έχει μια πτώση που ξεπερνάει το 35% και αυτό πρέπει να το λάβουμε υπόψη μας. Τα 11.000.000 είναι αποδεκτά απ? όλους αλλά εγώ έχω μία άλλη οπτική, η οποία πιστεύω θα δημιουργούσε καλύτερα αποτελέσματα και θα δίνε και χρόνο. Αυτή την στιγμή γίνονται συζητήσεις για να δοθεί σε ιδιώτες το μερίδιο της Ελληνικής Πολιτείας, το 33% της ΟΠΑΠ. Η ΟΠΑΠ κάθε χρόνο έχει δύο ξεχωριστά προγράμματα, ένα που αφορά την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και δεύτερον το Χορηγικό πρόγραμμα. Σε αυτά τα δύο προγράμματα, η δική μου άποψη είναι ότι η Πολιτεία θα μπορούσε να δεσμεύσει από τώρα ένα σοβαρό κονδύλιο, που να πηγαίνει στα Αθλητικά κομμάτια που έχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα, λαμβανομένου υπόψη ότι για το ποδόσφαιρο υπάρχει συμφωνία. Θα έλεγα ένα ποσό το οποίο θα μπορούσε να είναι γύρω στα 30.000.000 ετησίως. Στην σημερινή συγκυρία το ζητούμενο είναι να καταφέρουμε για τα επόμενα χρόνια να κρατήσουμε ζωντανό τον Αθλητισμό. Θα έλεγα μια διαδικασία η οποία δεσμεύει από 3 εώς 5 χρόνια την επόμενη ιδιοκτήτρια του ΟΠΑΠ, να διαθέτει από εκείνο το κονδύλι χρήματα προς τον Ελληνικό Αθλητισμό. »

Για το αν αυτά τα 24.000.000 έρχονται από τον ΟΠΑΠ ή από κάποιο άλλο κονδύλι του προϋπολογισμού:

«Ότι χρήματα παίρνει το Ελληνικό Κράτος από τον ΟΠΑΠ, είναι χρήματα που πηγαίνουν στο Υπουργείο Οικονομικών, και το Υπουργείο Οικονομικών αποφασίζει πόσα θα δώσει. Αν πωληθεί ο ΟΠΑΠ θα σταματήσει να παίρνει αυτά τα χρήματα. Εγώ λέω να μπει μέσα στους όρους της πώλησης, ο ιδιοκτήτης του ΟΠΑΠ να δίνει ένα συγκεκριμένο ποσό το οποίο θα πηγαίνει στον Ελληνικό Αθλητισμό.»


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: