Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Παπακώστας: «Πρέπει να κερδίσουμε»

Για το σημαντικό παιχνίδι με τον Πλατανιά, αλλά και την ψυχολογική πίεση που υπάρχει στην ομάδα της Κέρκυρας, μίλησε ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Παπακώστας, στη συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι με τους Κρητικούς.

Για το επερχόμενο ματς με τον Πλατανιά: «Μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση, αρχής γενομένης από αυτό το ματς, με τον Πλατανιά, που πρέπει να κερδίσουμε. Πρέπει να πιστέψουμε περισσότερο στον εαυτό μας, το συμπαίκτη μας, την ομάδα. Δεν χρειάζεται να λέμε λόγια. Το μόνο που μετράει είναι η μεγάλη προσπάθεια που πρέπει να γίνει το Σάββατο και στην οποία θέλουμε και τη συμμετοχή του κόσμου. Ώστε να φθάσουμε στη νίκη που θα μας επιτρέψει να παλέψουμε ως το τέλος, διεκδικώντας τις ελπίδες που έχουμε. Πρόκειται για ένα σημαντικό παιχνίδι, απέναντι σ? ένα αντίπαλο, που, το τελευταίο διάστημα, βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση – φαίνεται και απ? τη συγκομιδή βαθμών. Εμείς, όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε το 100% μέσα στο γήπεδο, να νικήσουμε και να συνεχίσουμε την προσπάθεια ως το τέλος, ανατρέποντας τη σημερινή, αρνητική κατάσταση».

Για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ την προηγούμενη αγωνιστική: «Είχαμε, σίγουρα, ένα κακό α? ημίχρονο, με αρκετά λάθη. Δεν το χειριστήκαμε σωστά και μας έφυγε το σκορ. Στο β? ημίχρονο παρουσιάσαμε μια άλλη εικόνα κι αυτό μας έδωσε την ψυχολογική ώθηση να δουλέψουμε λίγο καλύτερα αυτή τη βδομάδα. Αυτό που χρειάζεται, είναι να πιστέψουμε περισσότερο στον εαυτό μας, το συμπαίκτη μας, την ομάδα. Να ξεχάσουμε το άγχος και να πούμε ότι, απ? τη στιγμή που έχουμε μαθηματικές ελπίδες, θα τις αρπάξουμε! Μπαίνοντας δυναμικά, με πάθος και αποφασιστικότητα και, με τη συμμετοχή του κόσμου, να κάνουμε τη δύσκολη, αλλά τεράστια προσπάθεια».

Για το ενδεχόμενο να χάσουν από τον Πλατανιά: «Δεν σκέφτομαι ποτέ απαισιόδοξα, δύο μέρες πριν από το παιχνίδι. Σκέφτομαι μόνο αισιόδοξα κι αυτό προσπαθώ να μεταφέρω και στους ποδοσφαιριστές. Θετική ενέργεια, δύναμη, εμπιστοσύνη, για μια μεγάλη νίκη, όπως με τον Πανιώνιο. Και οι παίκτες είναι αποφασισμένοι γι? αυτό».

Για το όριο παραμονής: «Μετά τα αποτελέσματα των δύο τελευταίων αγωνιστικών, ναι, θεωρώ ότι το όριο παραμονής ανεβαίνει. Δεν είμαι καλός στο να υπολογίσω πόσοι βαθμοί θα χρειαστούν, αλλά έχει ανέβει. Το θέμα, όμως, είναι να κοιτάξουμε τη δική μας ομάδα και να κάνουμε μια νίκη, το Σάββατο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή».

Για την ψυχολογική πίεση: «Αυτή η ομάδα, η δικιά μας, είχε πολύ καιρό να κάνει μία νίκη κι αυτό την ταλαιπώρησε κάπως ψυχολογικά, ως προς την πίεση για το αποτέλεσμα. Σίγουρα, όταν παίζεις με την πλάτη στον τοίχο και θέλεις οπωσδήποτε το αποτέλεσμα, για να ξεκολλήσεις από τις τελευταίες θέσεις, τα πόδια γίνονται πιο βαριά. Όσο αυτό δεν έρχεται, δημιουργείται πρόβλημα ήδη, από τη Δευτέρα, στην πρώτη προπόνηση για το επόμενο ματς. Όπως σε όλα τα κομμάτια της ζωής, έτσι και στο ποδόσφαιρο, ο ψυχολογικός παράγοντας παίζει μεγάλο ρόλο. Αλλά αυτή τη στιγμή, δεν μπορούμε να σκεφτούμε ότι έχουμε άγχος. Είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι σ? έναν “τελικό”, για τη μεγάλη νίκη. Μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση, αρχής γενομένης από αυτό το ματς, με τον Πλατανιά, που πρέπει να κερδίσουμε».

Για τα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό που ακολουθούν: «Συμφωνώ, ότι ακολουθούν δυο πολύ δύσκολα παιχνίδια. Αυτή τη στιγμή, όμως, εμείς κοιτάζουμε μόνο να πάρουμε το ματς, που έχουμε μπροστά μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια: