Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

«Κανείς δεν πίστευε την Ελλάδα και το ‘04»

Θετικός στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ελλάδα και να βοηθήσει ενεργά τις καλές σχέσεις με τη Γερμανία δήλωσε ο Ότο Ρεχάγκελ.

«Κανείς δεν πίστευε την Ελλάδα και το ‘04»
Στην επιβεβαίωση του ρεπορτάζ της SportDay για την πρόταση της Άνγκελα Μέρκελ να του δώσει τη θέση του επίτιμου πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα προχώρησε ο Ότο Ρεχάγκελ, μιλώντας στη Bild.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, ο πρώην προπονητής της Εθνικής Ελλάδας ανταποκρίθηκε στην επιθυμία της Καγκελαρίου να στηρίξει την ελληνική ανάπτυξη και να βελτιώσει τις σχέσεις των δύο λαών.

Μάλιστα, τις επόμενες μέρες ο 75χρονος τεχνικός θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ότο Ρεχάγκελ στην Bild

«Το θέμα έθιξε η καγκελάριος Μέρκελ, αλλά και ο πρόεδρος της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ, με παρακάλεσε να βοηθήσω. Και θα το κάνω ευχαρίστως. Γνωρίζω ότι το όνομά μου έχει θετικό αντίκτυπο στην Ελλάδα. Μην ξεχνάτε, ότι το κατακτήσαμε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Τότε δεν το πίστευε κανείς, αλλά εμείς το καταφέραμε. Για αυτό τον λόγο θέλω να δώσω κουράγιο στους φίλους μου στην Ελλάδα», ανέφερε αρχικά ο Γερμανός τεχνικός.

Πώς μπορεί το κουράγιο να φανεί χρήσιμο στους Έλληνες, αν τα άσχημα νέα δεν σταματήσουν;

«Για να υπάρξει κάποια επιτυχία στην ιδιωτικοποίηση της κρατικής περιουσίας. Ψάχνουν τρόπο να ξεπληρώσουν το γρηγορότερο το χρέος που έχει δημιουργηθεί».

Υπάρχει πάλι πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα…

«Το ελληνικό πρόγραμμα σταθεροποίησης δεν έχει την πορεία που θέλουν οι εκπρόσωποι της Τρόικας. Για τον λόγο η συνάντηση με τους εκπροσώπους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, τον Αντώνη Σαμαρά αναβλήθηκε κατά μία μέρα. Οι εμπειρογνώμονες είναι δυσαρεστημένοι με την είσπραξη των φόρων και την πορεία του προγράμματος. Οι δύο πλευρές θα συναντηθούν την Τετάρτη το βράδυ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: