Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Θα σηκωθεί η Μίλαν!

Οι Ροσονέρι υπέφεραν στο «Καμπ Νόου» και ο Ball Boy Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τα θετικά της επόμενης μέρας της Μίλαν η οποία τη νέα χρονιά θα... σηκωθεί.
Σίγουρα δεν είναι το καλύτερο για μια ιταλική ομάδα να δέχεται ανατροπή. Αν και από τη μέρα που έγινε η κλήρωση άπαντες είχαν την Μπαρτσελόνα περασμένη στους «8», ο τρόπος με τον οποίο η Μίλαν είπε «αντίο» στο Champions League δεν μπορεί παρά να ξενερώνει τους τιφόζι των Ροσονέρι, που μετά το 2-0 είχαν πιστέψει σε αυτό το μικρό θαύμα. Οπως το είχε πιστέψει και ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, που αναγκάστηκε να παραδεχθεί τη δίκαιη ήττα στην Βαρκελώνη από την «καλύτερη ομάδα του κόσμου».

Την ίδια ομάδα που πριν 15 βράδια υπέφερε στο «Σαν Σίρο» και έχασε 2-0 χωρίς να κάνει φάση. Και μπορεί αυτό από μόνο του στην πράξη να μην σημαίνει τίποτα περισσότερο από μερικούς πόντους στη βαθμολογία της Ιταλίας στην UEFA, όμως είναι αυτό που (πρέπει να) δίνει θάρρος και δίψα για την επόμενη μέρα. Γιατί ήρθε από μία ομάδα που γκρεμίστηκε το καλοκαίρι και πραγματοποίησε απότομα το πέρασμα από το χθες στο σήμερα.

Και παρόλα αυτά και παρά το βαρύ για τη φανέλα της 4-0 από την Μπαρτσελόνα «έχασε στις λεπτομέρειες» την πρόκριση όπως είπε και ο Αλέγκρι. Γιατί λεπτομέρειες είναι ότι στο τέλος του πρώτου μέρους έχεις δοκάρι και λίγα δευτερόλεπτα μετά δέχεσαι γκολ από οφσάιντ. Η Μπαρτσελόνα είναι σαφώς η καλύτερη ομάδα, όμως θα μπορούσε να έχει μείνει έξω.

Δεν χρειαζόταν να είναι ο Πίπο Ιντζάγκι στο τετ α τετ με τον Βαλδές για να παγώσει τους 90.000 θεατές, αρκούσε να είναι εκεί ο Μάριο Μπαλοτέλι, που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Με το υπάρχον ρόστερ η Μίλαν μπορεί να κάνει πολύ καλύτερα πράγματα, αφού για τον έναν ή τον άλλο λόγο, ούτε ο Super Mario, ούτε ο Ντε Γιονγκ, ούτε ο Πατσίνι μπορούσαν να πάρουν φανέλα βασικού στο «Καμπ Νόου».

Εκ του αποτελέσματος πολλοί θα μπορούσαν να πουν ότι ο Αλέγκρι έκανε λάθος προτιμώντας τον Κονστάντ από τον Ντε Σίλιο για το αριστερό άκρο της άμυνας και τον Φλαμινί από τον Μουντάρι, ο οποίος πέτυχε το δεύτερο γκολ στο πρώτο ματς και είναι γενικά πολύ πιο επικίνδυνος επιθετικά από τον Γάλλο.

Οι Ροσονέρι τέθηκαν αντιμέτωποι με την για πολλούς κορυφαία ομάδα που έχει δει ποτέ ο πλανήτης, κόντρα στα προγνωστικά την υπέταξαν στο πρώτο ματς και κέρδισαν το δικαίωμα να ονειρεύονται. Η απειρία και η έλλειψη παραστάσεων έπαιξε σημαντικό ρόλο στο ότι τελικά αποκλείστηκαν, όμως οι εμπειρίες που πήραν από υψηλό επίπεδο αξίζουν χρυσάφι.

Πλέον, με επενδύσεις στα νιάτα αλλά και στροφή στα ντόπια «προϊόντα», οι Μιλανέζοι προσπαθούν να φτιάξουν κάτι καλό τα επόμενα χρόνια και διαθέτουν ήδη Ιταλούς παίκτες με εξαιρετικά χαρακτηριστικά για την ηλικία τους όπως οι Μπαλοτέλι, Ελ Σαραουί και Ντε Σίλιο.

Η Μίλαν βρίσκεται σε καλό δρόμο μετά το ξήλωμα της ομάδας του καλοκαίρι και απόδειξη γι' αυτό είναι η ίδια η πραγματικότητα, αφού ο στόχος που είχε τεθεί νωρίτερα μέσα στην σεζόν ήταν «η 3η θέση στο πρωτάθλημα και πρόκριση στους '16' του Champions League». Μερικούς μήνες μετά, οι Ροσονέρι βρίσκονται ήδη στο Νο3 της Serie A και απέχουν 2 βαθμούς από την Νάπολι, ενώ στο CL, όχι μόνο πέρασαν τον όμιλο, αλλά βρέθηκαν 90 λεπτά από το να αποκλείσουν την Μπαρτσελόνα...


πηγή: gazzetta.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: