Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Τέρμα τα αστεία!!

Η Μπαρτσελόνα θίχτηκε όταν πολλοί την θεώρησαν ξεγραμμένη και με επιβλητική εμφάνιση κέρδισε 4-0 την Μίλαν ανατρέποντας το 2-0 του πρώτου αγώνα παίρνοντας την πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ!

Τέρμα τα αστεία!
Πολλοί, μετά τις δύο ήττες από την Ρεάλ και το 2-0 του πρώτου αγώνα με την Μίλαν, ήταν… βλάσφημοι. Θεώρησαν πως ήρθε το τέλος της Μπαρτσελόνα. Λογάριαζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Αφού οι Καταλανοί με μια τρομερή εμφάνιση διέσυραν τους Ιταλούς με 4-0. Οι Μέσι (5,39’), Βίγια (55’) και Ζόρντι Άλμπα (90+3) τα γκολ των νικητών. Τραγικές επιλογές του Αλέγκρι, στοίχισαν τον αποκλεισμό της ομάδας του.

Πως έπαιξαν:


Μπαρτσελόνα: Οι «μπλαουγκράνα» ξεκίνησαν με ένα επιθετικογενές 4-3-3 και τους Βαλντές κάτω από τα δοκάρια, τους Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο και Ζόρντι Άλμπα στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά. Στο κέντρο, οι Μπουσκέτς, Τσάβι και Ινιέστα ήταν η τριάδα, πίσω από τους Πέδρο(δεξιά), Βίγια (αριστερά) και Μέσι (ελεύθερος) της επίθεσης.

Μίλαν: Με 4-3-3 ξεκίνησε και ο Αλέγκρι. Ο Αμπιάτι ήταν κάτω από τα δοκάρια και οι Αμπάτε, Μεξές, Ζαπάτα και Κονστάντ στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά. Στο κέντρο, ο Αμπροσίνι ήταν ο «κόφτης και μπροστά του είχε τους Φλαμινί και Μοντολίβο. Στην επίθεση των ροσονέρι ήταν οι Μπόατενγκ(δεξιά) , Νιανγκ(κορυφή) και Ελ Σαραουί(αριστερά).

Το ματς:


Η Μπαρτσελόνα μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και λογικό, αφού το εις βάρος της 2-0 του πρώτου ματς δεν άφηνε περιθώρια για κάτι διαφορετικό. Η Μίλαν, από την άλλη, αν και ιταλική ομάδα, παρουσιάστηκε αρκετά νωχελική, αφού έβλεπε το passing game των Καταλανών και κανείς δεν έπεφτε στην μπάλα. Μεγάλο λάθος, αφού στο 5’, η γρήγορη εναλλαγή πασών είχε τελικό αποδέκτη τον Μέσι ο οποίος με ένα εξαιρετικό σουτ έστειλε την μπάλα εκεί που δεν βγαίνει από κανέναν τερματοφύλακα κάνοντας το 1-0.

Η συνέχεια, βρήκε την Μπαρτσελόνα περισσότερο πιεστική. Στο 13’ είχε δοκάρι με τον Ινιέστα σε διπλή ευκαιρία και στο 17’ ο Αμπιάτι έβγαλε το σουτ του Τσάβι. Από εκείνο το σημείο και μετά, ο ρυθμός έπεσε, η Μίλαν έβγαινε δειλά-δειλά από το καβούκι της και φαίνονταν όλο και πιο απειλητική. Και στο 38’, έγινε η φάση που ενδεχομένως να άλλαζε όλο το ματς. Αφού μετά το λάθος του Μαστσεράνο, ο Νιανγκ έφυγε μονος του στο τετ α τετ στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι! Και σαν να μην έφτανε όλο αυτό, στην επόμενη φάση, ο Μεσι σούταρε (είχε και την τύχη να περάσει κάτω από τα πόδια του Μεξές η μπάλα) και έκανε το 2-0(39’). Το ημίχρονο έληξε με τις δύο ομάδες, στα… ίσα! Αλλά την Μπαρτσελόνα, με καλύτερη ψυχολογία…

Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός δεν ήταν και πολύ γρήγορος αλλά η Μίλαν συνέχισε να δίνει χώρους και το πλήρωσε. Αφού στο 55’, ο Μασεράνο εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες, πάσαρε στον Βίγια κι αυτός με ωραίο αριστερό εσωτερικό φάλτσο έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του Αμπιάτι δίνοντας στην Μπαρτσελόνα σκορ πρόκρισης (3-0). Ο Αλέγκρι κάπου εκεί είπε να… ξυπνήσει από τον πάγκο, βγάζοντας τον Αμπροσίνι και τον Νιάνγκ (ποιος ξέρει γιατί τους έβαλε) ρίχνοντας στην μάχη τους Μουντάρι και Ρομπίνιο!

Η εικόνα άλλαξε κάπως και το ματς πλέον ήταν στην κόψη του ξυραφιού. Η Μίλαν άρχισε να πιέζει και η Μπαρτσελόνα να έχει τους χώρους για αντεπίθεση και ο ρυθμός ήταν επιβλητικός. Στο 81’ ο Ζόρντι Άλμπα έσωσε τους «μπλαουγκράνα» αφού έβαλε προβολή στο σουτ του Ρομπίνιο(μπήκε κι αυτός σαν αλλαγή) και ο χρόνος κυλούσε με τους Ιταλούς όλους μπροστά και την Μπαρτσελόνα να φεύγει «σφαίρα» στην αντεπίθεση στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και με τον Ζόρντι Άλμπα να κάνει το 4-0!

Ενδεκάδες:


Μπαρτσελόνα(Ρόουρα): Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Μαστσεράνο(77’Πουγιόλ), Πικέ, Ζόρντι Άλμπα, Μπούσκετς, Τσάβι, Ινιέστα, Μέσι, Βίγια(74’Σάντσες), Πέδρο(83’Αντριάνο)

Στον πάγκο: Πίντο, Φάμπρεγκας, Σονκ, Τέγιο

Μίλαν(Αλέγκρι): Αμπιάτι, Κονστάντ, Μεξές, Ζαπάτα, Αμπάτε, Μπόατενγκ, Φλαμινί(75’Κρκιτς), Μοντολίβο, Αμπροσίνι(60’Ρομπίνιο), Νιάνγκ(60’Μουντάρ)ι, Ελ Σαραουί

Στον πάγκο: Αμέλια, Ντε Σίλιο, Μπονέρα, Νοτσερίνο


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: