Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Tα διαμάντια είναι παντοτινά!!!

Ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για την λάμψη που έδωσαν σε ακόμη μια Ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική βραδιά ο τεράστιος Λιονέλ Μέσι αλλά και ο σπουδαίος Φατίχ Τερίμ!
Όταν το 1971 όλος ο πλανήτης υποκλίνονταν στο... μεγαλείο του Τζέιμς Μποντ και της ταινίας «τα διαμάντια είναι παντοτινά» σίγουρα κανείς δεν μπορούσε να φέρει στο μυαλό του ότι... 40κάτι χρόνια μετά θα λάμπει σε όλα τα γήπεδα του κόσμου το «διαμάντι» που λέγεται Λιονέλ Μέσι!
Ακόμη και οι... άπιστοι της «ποδοσφαιρική του θεότητας» δεν μπορεί παρά το βράδυ της Τρίτης να υποκλίθηκαν στο μεγαλείο του! Το γκολ του Άλμπα στα «χασομέρια» του αγώνα, μπορεί να έδειξε ότι η επικράτηση της Μπάρτσα ήταν ένας... περίπατος στην Ράμπλα όμως όλοι γνωρίζουν ότι εξ αρχής η αποστολή ήταν δύσκολη! Βουνό ολόκληρο. Κι όχι για έναν λόγους αλλά για πολλούς!
Ας τους θυμηθούμε εν τάχει:
-Τους τελευταίους μήνες η Μπαρτσελόνα βιώνει το... δράμα του Βιλανόβα που στην μακρινή Νέα Υόρκη δίνει την δική του προσωπική μάχη που είναι πολύ πιο σημαντική από όλα τα Τσάμπιονς Λιγκ του κόσμου. Οι Καταλανοί επειδή είναι «κάτι περισσότερο από μια ομάδα» όχι μόνο στα λόγια και τα κορεό αλλά και στα έργα προτίμησαν να μην τον στείλουν στο «ταμείο ανεργίας» αλλά να πορευτούν μαζί του με όλες τις... παρενέργειες για την λειτουργία της ομάδας!
-Η ψυχολογία δεν ήταν στο καλύτερο σημείο. Δυο κολλητές ήττες από την Ρεάλ, ένας αποκλεισμός στο κύπελλο και μάλιστα με 3άρα μέσα στο «Καμπ Νου» δεν είναι πληγή που κλείνει εύκολα!
-Ένας Τσάβι τραυματίας για την Μπαρτσελόνα είναι ένα PC χωρίς μνήμη!
-Το 2-0 του πρώτου αγώνα έκανε έτσι κι αλλιώς... μυστήρια την ρεβάνς, όταν αντίπαλος δεν ήταν η Μάλαγα αλλά η «πιο βαριά φανέλα τα τελευταία 30 χρόνια», στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, η Μίλαν!
Το... καφενειακού επιπέδου επιχείρημα ότι ο Μέσι δεν μπορεί κόντρα στις Ιταλικές ομάδες και σκοράρει μόνο από την «βούλα» του πέναλτι δεν πέρασαν και πολλά λεπτά για να καταρριφθεί! Εις διπλούν μάλιστα.
Ο Αργεντίνος ήξερε ότι έφτασε η ώρα του. Να βγει μπροστά. Να... τραβήξει το κάρο από την λάσπη. Να λάμψει και να διατηρήσει στο ακέραιο τον μύθο αυτής της Μπάρτσα! Το έκανε και με το παραπάνω. Δυο γκολ από τον ίδιο και μετά... πάρτι από την παρέα του.
Η σούπερ ομάδα από την Βαρκελώνη είναι ακόμη εδώ! Όπως εδώ είναι ξανά η μεγάλη Ρεάλ, όπως εδώ είναι η Μπάγερν με την Γιουβέντους και μας... υπόσχονται κι άλλες μεγάλες βραδιές ως το φινάλε της διοργάνωσης, ως τον τελικό του Γουέμπλεϊ.
Όμως το βράδυ της Τρίτης έλαμψε ένα ακόμη διαμάντι που κι αυτό φαντάζει... παντοτινό αφού μας απασχολεί τουλάχιστον μια 15ετία! Ο λόγος για τον πρωτομάστορα της Γαλατασαράι, Φατίχ Τερίμ. Αυτή η αλεπού των πάγκων που είναι κάτι σαν... σύμβολο στην Τουρκία μιας και όλες οι μεγάλες στιγμές στο ποδόσφαιρο των γειτόνων έχουν την δική του σφραγίδα!
Με Τερίμ στην «ενορχήστρωση» και Σνάιντερ-Ντρογκμπά πάνω στην «πίστα» ποιος άραγε εύχεται να βρεθεί στον δρόμο του η Γαλατά για να έχει... εύκολη πρόκριση;

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: