O Tάσος Νικολογιάννης, με αφορμή το... θέατρο του Βασίλη Τοροσίδη σε ματς της Ρόμα, γράφει στο blog του για το πώς αντιμετωπίζονται στην Ελλάδα ανάλογες φάσεις!
Διάβασα ότι η Ιταλική Λίγκα επέβαλε πρόστιμο 2.000 ευρώ στον Βασίλη Τοροσίδη, διότι έκανε θέατρο και προσπάθησε να ξεγελάσει τον διαιτητή, για να πάρει πέναλτι στο παιχνίδι της Ρόμα με την Ουντινέζε.
Εκτός από την κίτρινη κάρτα του διαιτητή η Λίγκα επέβαλε και πρόστιμο στον Τοροσίδη. Ετσι είναι, όμως. Οταν τόσα χρόνια στην Ελλάδα είχε μάθει ο Τοροσίδης σε ανάλογες περιπτώσεις να παίρνει πέναλτι και ο αντίπαλός του να παίρνει κίτρινη κάρτα είναι λογικό τώρα αυτή τη νοοτροπία να την βρίσκει μπροστά του.
Οταν ο Τοροσίδης όλα αυτά τα χρόνια σε ανάλογες περιπτώσεις αποθεωνόταν και η ομάδα του κέρδιζε τίτλους με τέτοιου είδους πέναλτι θα ερχόταν μία ημέρα που θα προσγειωνόταν στην πραγματικότητα.
Που λέει ότι στην Ελλάδα έπαιρνε πέναλτι , στην Ιταλία έφαγε κίτρινη και πρόστιμο . Δεν λέω ότι και στην Ιταλία δεν γίνονται λάθη, δεν λέω ότι και στην Ιταλία δεν υπάρχει εύνοια κάποιων ομάδων.
Υπάρχει , όμως, εύνοια κάποιων ομάδων και όχι μίας ως επί το πλείστον. Τώρα που ο Τοροσίδης κατάλαβε την διαφορά πιστεύω , ότι την επόμενη φορά θα είναι πιο προσεχτικός.
Προς όφελος δικό του, αφού έχει την αγωνιστική αξία να παίξει στο Καμπιονάτο. Ξέρει πολύ καλά και ο ίδιος, ότι η εικόνα του να ρίχνει μπινελίκια στον επόπτη και στον διαιτητή για ένα πέναλτι που -ήταν και-δεν πήρε στην Ξάνθη(μία από τις σπάνιες περιπτώσεις) και να μην τιμωρείται θα τον οδηγούσε κάποια στιγμή να του κακοφανεί , όταν θα πάει στο εξωτερικό και θα καταλάβει ότι τέλος η ατιμωρησία. Επειδή δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά, όμως, θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.
Κάτι, που έκανε πιο παλιά ο Στέλιος Γιανακόπουλος. Επίσης είχε πάρει αμέτρητα πέναλτι με ....βουτιές στην Ελλάδα και οι πρώτοι που τον αποδοκίμασαν στην Αγγλία ήταν οι οπαδοί της ομάδας του της Μπόλτον την πρώτη φορά, που με ...ελεύθερη πτώση προσπάθησε να πάρει πέναλτι . Αποτέλεσμα; Αλλαξε νοοτροπία .