Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

«Θα γίνει πρώτος στην Ελλάδα ο ΠΑΟΚ»

Σίγουρος ότι σύντομα ο ΠΑΟΚ θα είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα παρουσιάστηκε ο Γιώργος Δώνης, μιλώντας στη SportDay.

«Θα γίνει πρώτος στην Ελλάδα ο ΠΑΟΚ»
Την άποψη ότι ο ΠΑΟΚ με την εξέλιξη που έχει σημειώσει σε αρκετούς τομείς θα μπορέσει να γίνει πρώτος στην Ελλάδας εξέφρασε ο Γιώργος Δώνης, μιλώντας στη SportDay.

«Όλοι μέσα στην ομάδα έχουμε τη διάθεση να την ανεβάσουμε επίπεδο», τόνισε μεταξύ άλλων ο 44χρονος προπονητής και πρόσθεσε:

«Για να διεκδικήσουμε κάτι μεγάλο, από τη στιγμή που θα συμμετάσχουμε στα προκριματικά του Champions League, πρέπει να έχουμε το 90% του ρόστερ».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Δώνης στην εφημερίδα «SportDay»

Για τον «σύμμαχό» του από την αρχή της σεζόν:

«Οι προπονητές θα πρέπει να συμβιβάζονται και να βρίσκουν λύσεις στις δυσκολίες που συναντούν. Στο πρώτο εξάμηνο δεν μπόρεσα ποτέ να δω την ομάδα πλήρη. Ξεκινήσαμε με απουσίες, χάσαμε παίκτες από τραυματισμό, ήρθαν κόκκινες κάρτες και ποτέ δεν είδα την ομάδα όπως την είχα στο μυαλό μου. Οταν λειτουργείς κατ' ανάγκη, δεν μπορείς να πετύχεις αυτό που θέλεις. Πάντως ο μεγαλύτερος σύμμαχός μου δεν είναι άλλος από την ατμόσφαιρα μέσα στην ομάδα».

Γι' αυτό που θα άλλαζε, αν μπορούσε, από τα ματς που πέρασαν:

«Αν ήθελα κάτι να αλλάξω, παρ' ότι θεωρώ πως ήταν το πιο δύσκολο σημείο, είναι το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Ραπίντ, που έφερε και τον αποκλεισμό».

Για το «οκτάρι» Κατσουράνη, που μετατράπηκε σε στόπερ:

«Πρώτον, δε θα έκανα τίποτα αν δεν είχα δει τον Κατσουράνη να παίζει ως στόπερ. Κατά δεύτερον, μελετήσαμε πολύ σε όλο το πρώτο εξάμηνο κι είδαμε ότι δεν έχουμε το χτίσιμο του παιχνιδιού από την πίσω γραμμή, κάτι που μας το παρέχει ο Κατσουράνης. Μην ξεχνάτε και τη φυσική κατάσταση του Κατσουράνη. Τα τρεξίματα στα χαφ είναι περισσότερα και προερχόταν από αποχή 2,5 μηνών. Επίσης ο Κατσουράνης δεν έχει παίξει ποτέ σε σύστημα 4-4-2, με τη μεσαία γραμμή στην ευθεία. Στον Παναθηναϊκό έπαιζε ως οκτάρι σε 4-3-3 και στην Μπενφίκα έπαιζε εσωτερικός χαφ στα δεξιά, σε 4-4-2 ρόμβο. Δεν ξέρει τη θέση αυτήν (οκτάρι), όσο περίεργο κι αν ακούγεται. Οταν, όμως, το γυρίζουμε σε ρόμβο, παίζει στη μεσαία γραμμή. Επίσης μας λείπει γενικότερα το καθαρό εξάρι, είναι μια θέση στην οποία έχουμε πρόβλημα».

Για τις πολλές κόκκινες κάρτες:

«Υπάρχουν κάποιες κόκκινες που δικαιολογούνται ποδοσφαιρικά κι άλλες που εκθέτουν την ομάδα και τον προπονητή. Με τις κόκκινες των Σαλπιγγίδη (φωτό), Λάζαρ, Λόρενς δίνουμε το δικαίωμα σε ορισμένους εκτός της ομάδας να μιλούν για απειθαρχία, αν και σε αυτόν το τομέα έχουμε βελτιωθεί αισθητά. Υπάρχουν, βέβαια και κάρτες που δεν θα έπρεπε να βγουν σε παίκτες μας. Γενικότερα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις αντιδράσεις μας, και να μη δίνουμε δικαιώματα».

Για τις πολλές θλάσεις:

«Αν μελετήσετε από το 2005, μέχρι τώρα, την πορεία μου σε πάγκους Α' Εθνικής, είχα μέσο όρο δύο θλάσεις τη σεζόν. Προβληματιστήκαμε φέτος διότι μιλάμε και για την ίδια μυϊκή ομάδα, τη γάμπα. Στην αρχή κάναμε προπονήσεις στο μικρό γήπεδο (από ανάγκη, μια και το μεγάλο μάζευε νερά), που ήταν πολλές φορές βαρύ και σε μικρότερες διαστάσεις. Αυτό μας έκανε κακό. Στο διάστημα που προπονηθήκαμε στο μικρό γήπεδο είχαμε προβλήματα και στο τακτικό κομμάτι και στη συμπεριφορά μας στο γήπεδο. Αρχικά μειώσαμε την προπόνηση, μετά πήγαμε στην Τούμπα κι αυτές οι κινήσεις μας βγήκαν σε καλό. Ομως είχα φτάσει σε ένα σημείο να πηγαίνω αγχωμένος στην προπόνηση».

Για τη νοοτροπία του Γκέρμαν Τσιστιακόφ:

«Αν ήμουν διαφορετικός όσον αφορά την προσέγγιση των παικτών, θα με είχε διώξει ο Γκέρμαν μέσα σε μια εβδομάδα (σ.σ.: γέλια). Μπορεί κι έξι ημέρες... Αν υπάρχει κάτι για το οποίο με κατηγορούν, είναι ότι είμαι πολύ καλός με τους παίκτες».

Για τον τομέα της οργάνωσης:

«Βλέποντας την εξέλιξη που έχει η ομάδα σε κάποιους τομείς, θεωρώ ότι θα μπορέσουμε να γίνουμε οι πρώτοι στην Ελλάδα. Κι αυτό διότι όλοι εντός ομάδας έχουμε τη διάθεση να ανεβάσουμε το επίπεδό της σε όλους τους τομείς».

Για το μεταγραφικό πλάνο τού καλοκαιριού:

«Για να διεκδικήσουμε κάτι μεγάλο, αφού πάρουμε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν γίνεται να ξεκινήσουμε την προετοιμασία χωρίς να έχουμε το 90% του ρόστερ από τη πρώτη μέρα. Ηδη υπάρχουν άνθρωποι στην Ευρώπη που θα μας φέρουν πιθανές επιλογές. Τον Απρίλιο θα είμαστε σε θέση να έχουμε στα χέρια μας κάποια πράγματα για να πάρουμε αποφάσεις. Για τους δανεικούς θέλω χρόνο ακόμη για να τους κρίνω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: