Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Έχουμε κρατήσει σπόρο από την τουρκιά!!

Ο Γιώργος Μύρτσος σχολιάζει στον sportdog την καθημερινότητα των Ελλήνων. "Μας έμεινε το σκύψιμο - Κλάιν μάιν τα... Είμαι Έλληνας, δεν φοβάμαι Χάρο - Καμία σχέση με τους αρχαίους"!
Πρέπει να είναι αδαής ή εκτός πραγματικότητας όποιος πιστεύει αυτά που λένε οι Έλληνες πολιτικοί. Αποδεδειγμένα όλοι τους λένε ψέματα. Δεν υπάρχει ένας που να είπε αλήθεια, ούτε ένας. Αλλά καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια και περιμένουμε το μοιραίο: να αυτοκτονήσουμε, να μας πάρουν το σπίτι, να μας κόψουν το ρεύμα, να πάμε φυλακή για 500 ευρώ.
Κι όταν μας ρωτάνε στα γκάλοπ ποιον θέλουμε για πρωθυπουργό, λέμε τον Σαμαρά ή τον Τσίπρα. Ή για το κόμμα που θέλουμε να κυβερνήσει, τη Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ κ.λπ. Πρέπει επιτέλους ο Έλληνας να αποδείξει ότι είναι όλα αυτά που λέει πως είναι. Βγαίνουμε και φωνάζουμε για μαγκιά, Έλληνας είμαι και δεν φοβάμαι Χάρο και διάφορα άλλα τέτοια κλάιν μνάιν. Οι Αλβανοί επί Χότζα εξεγέρθηκαν, οι Βούλγαροι το ίδιο. Για τους Σέρβους δεν το συζητάω, ούτε στο νυχάκι τους δεν φτάνουμε. Έτυχε να πάω προετοιμασία έξω από το Βελιγράδι, την περίοδο του πολέμου, με την Καλαμάτα και οι άνθρωποι ήταν μία χαρά. Δεν καταλάβαινες πως υπήρχε πόλεμος.
Κι εμείς εδώ, εν ειρήνη, βιώνουμε τον χειρότερο πόλεμο. Εδώ αν διαδηλώσει κάποιος γιατί δεν έχει να πληρώσει το χαράτσι, βγαίνουν απέναντί του οι άλλοι υπάλληλοι, των 700 ευρώ και του ρίχνουν χημικά! Αλλά όσο κάθονται στον καναπέ οι άνθρωποι, δεν γίνεται τίποτα. Να ξεσηκωθεί ο κόσμος και να διεκδικήσει το αυτονόητο. Πρώτη είδηση στα δελτία, είναι ότι πιάστηκε ο κλέφτης και τον βάζουν στη φυλακή. Ή ότι πιάστηκε ο παιδεραστής, αλλά δεν μπορούν να δώσουν τα προσωπικά του δεδομένα. Υποκρισία. Ευτυχώς, για τους παιδεραστές τουλάχιστον, υπάρχουν οι σωστοί νόμοι των φυλακών.
Αν γνωρίζαμε από πού προέρχεται η λέξη χαράτσι, θα ντρεπόμασταν να το πληρώσουμε. Επί τουρκοκρατίας πλήρωνε ο Έλληνας χαράτσι για να κρατάει το κεφάλι του στους ώμους. Εμείς, σήμερα, γιατί πληρώνουμε; Ας απαντήσει ο καθένας ό,τι θέλει....
Αλλά πρέπει να έχει χαθεί ο σπόρος των αρχαίων Ελλήνων, εκεί στη σκλαβιά των 400 ετών. Πρέπει ο νεοέλληνας να μην είναι απόγονός τους. Εκεί έχω καταλήξει, δεν πρέπει να έχουμε καμία σχέση με εκείνους. Πρέπει να έχουμε κρατήσει τον σπόρο από τουρκιά, με το σκύψε-σκύψε. Έχουμε γίνει οσφυκάμπτες. Μόνο ο Σπύρος Παπαδόπουλος την γιάτρεψε σε ένα έργο την οσφυοκαμψία. Εμείς θα την μεταβιβάσουμε στα παιδιά μας. Εκτός αν αποφασίσουμε, έστω και την τελευταία στιγμή, να μιμηθούμε για λίγο τους αρχαίους Έλληνες. Προσπαθούν όλοι οι Ευρωπαίοι να ξεφτιλίσουν τους μύθους των αρχαίων Ελλήνων, κι εμείς με τις ενέργειές μας τους επιβραβεύουμε. Πού να ήξεραν όλοι αυτοί οι ξένοι ότι δεν έχουμε καμία σχέση με τους αρχαίους Έλληνες. Και δεν προσπαθούμε να αποκτήσουμε και σχέσεις.
Όταν λέω ότι η Ελλάδα έχει σπόρο από τουρκιά, ας σκεφτούμε ένα απλό παράδειγμα: τι δείχνει η τηλεόραση όλη την ημέρα; Αν έρθει ένας εξωγήινος, για παράδειγμα, που δεν ξέρει. Και καθίσει μπροστά σε μία τηλεόραση, για να δει τη γλώσσα μιλάμε, τι θα πιστέψει; Αλλά αυτό μας αρέσει. Ποιον τον πηδάνε και δεν χαίρεται; Μας πηδάνε οι πολιτικοί και οι Ευρωπαίοι και χαιρόμαστε. Περαστικά μας λοιπόν...


πηγή: sportdog.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: