Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για την διπλή φάση του 38’. Δοκάρι ο Νιάνγκ, γκολ ο Μέσι. Ολοι είπαν «αυτό είναι το ποδόσφαιρο». Το σωστό ήταν «Αυτός (ο Μέσι) είναι το ποδόσφαιρο».
Το διάβασα σε ένα τιτίβισμα στο twitter και είχε τόσο δίκιο αυτός που το έγραψε. Ο Νιάνγκ στέλνει την μπάλα στο δοκάρι και το 1-0 από το υπέροχο γκολ του Μέσι (ποιος άλλος θα τελείωνε στο 5’ με αυτό τον τρόπο την φάση) παραμένει. Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα ο Μέσι ξαναπαίρνει τη μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή. Ξανά η τέλεια εκτέλεση και 2-0.
Ολοι σκεφτόμαστε «αυτό είναι το ποδόσφαιρο…». Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος που περιγράφει το ματς το λέει στην μετάδοση. Και η κλεφτή ματιά στο twitter μου λέει όλη την αλήθεια. «Όχι αυτό, ΑΥΤΟΣ είναι το ποδόσφαιρο».
ΑΥΤΟΣ, ο απίθανος παίκτης, ο οποίος για Μέσι δεν είναι στην καλύτερη του φόρμα εδώ και δύο μήνες, αλλά έχει 17 συνεχόμενα ματς πρωταθλήματος που σκοράρει, ΑΥΤΟΣ είναι το ποδόσφαιρο.
Εξωπραγματικός, εξωγήινος. Μπορεί και κάτω από πίεση, μπορεί και όταν πρέπει να παίξει για όλη την ομάδα, για τον προπονητή που λείπει, μπορεί και όταν παίζει κόντρα στους μαέστρους του κατενάτσιο, μπορεί και με πούλμαν μπροστά από την εστία, μπορεί και κόντρα σε μία από τις πιο βαριές φανέλες της Ευρώπης, τη Μίλαν. ΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΟΛΑ!
Ναι ο Τσάβι ιδιοφυία που έλειψε πολύ από την Μπαρτσελόνα, ναι ο Ινιέστα τεράστια κλάση, ναι ο Βίγια killer, αλλά ο Λίο είναι από άλλη πάστα, τέτοια που αλήθεια σας λέω και κόντρα στην Μίλαν δεν λες ότι ήταν και στα καλύτερα του…


πηγή: gazzetta.gr