Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Με την υπογραφή του Γουλανδρή!

Το sport-fm.gr γυρίζει τον χρόνο πίσω στη δεκαετία του 70. Τότε που ο Ολυμπιακός, «έραψε» το δεύτερο αστέρι στη φανέλα, (φτάνοντας τα 20 πρωταθλήματα) χάρη στην σημαντική συμβολή του Νίκου Γουλανδρή.

Με την υπογραφή του Γουλανδρή
* Με αφορμή την κατάκτηση του 40ού πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό, το sport-fm.gr κάνει αναδρομή στη δεκαετία του 70, περίοδο κατά την οποία οι "ερυθρόλευκοι" συνέχισαν να γράφουν τη δική τους ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σημείο αναφοράς στην ιστορία του Ολυμπιακού ήταν ο Νίκος Γουλανδρής. Αθεράπευτα ερωτευμένος με τον πειραϊκό σύλλογο, επένδυσε χρόνο και χρήμα, πάντα με μεράκι, για να επαναφέρει την ομάδα της καρδιάς του στον δρόμο των επιτυχιών.

Ο Έλληνας εφοπλιστής συγκέντρωσε ό,τι καλύτερο υπήρχε εκείνη την εποχή από την εγχώρια αγορά, έφερε σπουδαίους ποδοσφαιριστές και πριν αποχωρήσει από την προεδρία των «ερυθρολεύκων», άφησε παρακαταθήκη τίτλους, ευχάριστες αναμνήσεις, αξιοσημείωτες επιδόσεις και έβαλε τις βάσεις για την κατάκτηση του 20ού πρωταθλήματος στην ιστορία του συλλόγου, την περίοδο 1974-75 (με 57 βαθμούς, έναντι 55 της δεύτερης ΑΕΚ).

Με θριαμβευτικές στιγμές, αλλά και τέτοιες που "πλήγωσαν", όπως ο αποκλεισμός από την Άντερλεχτ στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, παρά το εκπληκτικό παιχνίδι και τη νίκη με σκορ 3-0 στη ρεβάνς (διαιτητής ο Ούγγρος, Παλοτάι). Σημασία βέβαια έχουν οι πρώτες, που ήταν πολλοί περισσότερες.

Με προπονητή εκείνη την περίοδο τον Λάκη Πετρόπουλο και στο ρόστερ του, εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές (ενδεικτικά Δεληκάρης, Τριαντάφυλλος, Αργυρούδης, Γαλάκος, Λοσάντα, Βιέρα, Σιώκος, Γκλέζος, Γκαϊτατζής, Κελεσίδης) κατακτήθηκαν τρία πρωταθλήματα και δύο νταμπλ.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: