Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Καλαϊτζίδης: «Το παιχνίδι μεταξύ Ατρόμητου και Άρη θα καθορίσει πολλά»

Ο προπονητής της Βέροιας, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για τη νίκη της ομάδας του κόντρα στην Κέρκυρα, το επόμενο παιχνίδι της Βέροιας στην Τούμπα αλλά και για το παιχνίδι του Άρη με τον Ατρόμητο το οποίο θα καθορίσει πολλά όπως ο ίδιος είπε.



Για τη νίκη της ομάδας του κόντρα στην Κέρκυρα και αν αυτή η νίκη παίξει το καθοριστικό ρόλο για την παραμονή της Βέροιας στη Σούπερ Λιγκ:

«Συμφωνώ, αλλά πολλές φορές κάνεις αυτό που πρέπει και δεν αρκεί. Το δικό μας πλεονέκτημα είναι και τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων που έχουμε τον ίδιο στόχο με εμάς. Έχουμε αποκτήσει ένα πλεονέκτημα και νομίζω ότι πολλαπλασιάζονται οι πιθανότητες μας που είχαμε πριν απ? αυτήν την αγωνιστική για παραμονή στην κατηγορία».

Για το αν ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και αν η Κέρκυρα αποδείχτηκε «σκληρός» αντίπαλος:

«Βεβαίως και ήταν. Τους δύο προηγούμενους αγώνες η Κέρκυρα έχασε πολύ δύσκολα από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Τα παιδιά κάνανε μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσουν να αντιστρέψουν τη φετινή τους εικόνα και να μπορέσουν να αποτρέψουν τον υποβιβασμό της ομάδας τους. Ήταν δύσκολος αντίπαλος αλλά εμείς ήμασταν κοντά στα αγωνιστικά μας στάνταρ γι΄ αυτό και φτάσαμε στη νίκη. Αν ήμασταν χαλαροί και δεν είχαμε αξιολογήσει σωστά τη δυναμική του αντιπάλου ενδεχομένως να είχαμε πέσει θύμα έκπληξης».

Για το αν ο ίδιος είναι ικανοποιημένος από τους παίκτες του:

«Ναι είμαι ικανοποιημένος. Το γεγονός και μόνο ότι καταφέραμε να διασπάσουμε μια πολυπρόσωπη άμυνα, δηλώνει ότι όλοι ήταν πλήρης αφοσιωμένοι στην αποστολή».

Για το πέναλτι με το οποίο προηγήθηκε η ομάδα του:

«Εγώ βρισκόμουν πολύ μακριά για να αξιολογήσω τη φάση. Η άποψη του ποδοσφαιριστή είναι ότι με το δεξί του χέρι ο αντίπαλος τον τραβάει και δεν τον αφήνει να πάει στην μπάλα. Είναι η άποψη του ποδοσφαιριστή, την ακούω, τη σέβομαι αλλά για να μπορέσω να καταθέσω τη δική μου άποψη θα έπρεπε να το δω κι εγώ».

Για το επόμενο παιχνίδι την ομάδας του κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα είπε:

«Προετοιμαζόμαστε όπως και σε όλους τους αγώνες. Ο ΠΑΟΚ είναι ενισχυμένος από τις μεταγραφές του Ιανουαρίου και πολύ καλύτερος αγωνιστικά από τον πρώτο γύρο. Καλούμαστε να διεκδικήσουμε και απ? αυτόν τον αγώνα βαθμούς, στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα για να παραμείνει στη Σούπερ Λιγκ. Θα δώσουμε και σε αυτόν τον αγώνα το καλύτερο που μπορούμε. Αναγνωρίζουμε τη δυναμική του αντιπάλου, έχει τη δυναμική της έδρας αλλά θεωρώ ότι δε μας περισσεύει τίποτα και πρέπει να πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε για να ολοκληρώσουμε και μαθηματικά την αποστολή που έχουμε βάλει».

Για τα στοιχεία που πιστεύει ότι ενισχύουν την αγωνιστική δυναμική του ΠΑΟΚ μετά τις μεταγραφές του Ιανουαρίου:

«Ποιοτικότεροι παίκτες μεσοεπιθετικά, καλύτερη λειτουργία αμυντικά. Είναι δύο παράμετροι που προσδίδουν μεγαλύτερη δυναμική στη ήδη υπάρχουσα».

Για τις προοπτικές του ΠΑΟΚ:

«Απ' τη στιγμή που έχει αλλάξει πρόσωπο προς το καλύτερο, πλέον με μεγαλύτερη δυναμική μπαίνει να διεκδικήσει τους υψηλούς του στόχους οι οποίοι είναι εφικτοί».

Για το αν το ισόπαλο (0-0) του Άρη με τον Πανθρακικό ευνόησε την προσπάθεια που κάνει η ομάδα του για παραμονή στη Σούπερ Λιγκ:

«Σήμερα που μιλάμε λέμε ναι, δεν ξέρουμε τι θα γίνει με την ολοκλήρωση της σεζόν. Πιστεύω ότι αυτό το αποτέλεσμα κατέβασε τον συντελεστή. Σε πρώτη φάση θεωρώ ότι ήταν ένα καλό αποτέλεσμα για εμάς, πάντα με το θετικό αποτέλεσμα το δικό μας γιατί αν δεν κερδίζαμε δε θα ήταν».

Για το αν ο συντελεστής για την παραμονή μιας ομάδας είναι οι 33 βαθμοί:

«Αυτός είναι ο αριθμός που κατά την άποψή μου κλειδώνει την παραμονή. Πιστεύω θα είναι πολύ μεγάλη έκπληξη να πετύχουν Πανθρακικός και Άρης το 3 στα 3».

Τέλος, επεσήμανε ότι το παιχνίδι μεταξύ Ατρόμητου και Άρη θα καθορίσει πολλά:

«Πιστεύω ότι το τελικό αποτέλεσμα της επόμενης αγωνιστικής μεταξύ Ατρόμητου και Άρη θα είναι που θα κλειδώσει τη βαθμολογική συγκομιδή στον αριθμό 33 για την παραμονή. Διότι αν έρθει ισοπαλία οι 33 βαθμοί για εμάς θα είναι ο προσδοκώμενος αριθμός για να ολοκληρώσουμε και μαθηματικά την παραμονή μας καθώς σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Άρη έχουμε καλύτερο συντελεστή». πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: