Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Καζάζης : «Ανταγωνιστικοί μέχρι τέλους»

Στο “Αθλητικό Metropolis” και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο προπονητής του ΠΑΟΚ στο βόλεϊ, Στέλιος Καζάζης, ο οποίος υπογράμμισε πως θέλει την ομάδα του να είναι ανταγωνιστική μέχρι και το τέλος των play-off.

Για τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό ο τεχνικός του ΠΑΟΚ τόνισε: «Είναι αλήθεια ότι ήταν μια σπουδαία νίκη για την ομάδα μας απέναντι στην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, και αυτό πρέπει να το βλέπουμε όπως είναι , ρεαλιστικά αφού μιλάμε για τον Ολυμπιακό. Ήταν μια νίκη που απορρέει από το γεγονός ότι ήταν μια συνέχεια των καλών και επιτυχημένων εμφανίσεων της ομάδας μας , που ξεκίνησαν από το παιχνίδι με τον Φοίνικα Σύρου μέσα στην έδρα μαςμ όπου και εκεί παίξαμε πολύ καλό βόλεϊ απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα και από τη συνέχεια μέσα στον Μίλωνα με αποκορύφωνα την εμφάνιση και το αποτέλεσμα κόντρα στον Ολυμπιακό».

Σε ερώτηση για το αν μετά το αρνητικό ξεκίνημα στο πάγκο του ΠΑΟΚ πλέον έχει βρεθεί πια η χημεία, ανέλυσε: «Ήρθα στην ομάδα πριν από 34 ημέρες. Η αρχή ήταν πολύ δύσκολη τόσο για μένα όσο και για την ομάδα. Στη συνέχεια όμως αντιδράσαμε όπως έπρεπε μπήκαμε σε ένα ρυθμό αγωνιστικό που αρμόζει στην ομάδα και μέσα στο επίπεδο το οποίο έχει. Και σιγά σιγά τα πράγματα μπήκαν σε μια σειρά. Το σημαντικό είναι να μπορείς διαχειρίζεσαι τις καλές και τις κακές στιγμές. Εμείς διαχειριστήκαμε με ένα καλό τρόπο τις κακές στιγμές και αυτό φαίνεται από το αποτέλεσμα. Τώρα έχουμε να διαχειριστούμε τις καλές στιγμές και πρέπει να τις διαχειριστούμε ανάλογα και αυτές».

Για το σύστημα διεξαγωγής των ημιτελικών τόνισε: « Είναι ένα σύστημα που έχει τη δική του λογική και κατά τη δική μου άποψη δεν είναι κακό και παράλληλα έχει κάποια οφέλη υπό την έννοια μέσα από την οικονομική κρίση που ζούμε υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που πρέπει να εξετάζονται και έχουν να κάνουν με τα οικονομικά οφέλη για τις ομάδες και αναφέρομαι στις μετακινήσεις και τις διαμονές. Πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν όλους τους παράγοντες και να ανταποκρινόμαστε στις προκλήσεις που έχουμε κάθε φορά. Είναι ένα σύστημα που έχει δυσκολίες τις οποίες πρέπει να αντιμετωπίσει κάθε ομάδα. Όσο αφορά την ομάδα μου έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη μετακίνηση 9 ωρών για το Βραχάτι , θα δώσουμε δύο συνεχόμενα παιχνίδια Παρασκευή και Σάββατο και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στη βάση μας κάνοντας πάλι αυτό το ταξίδι, έχοντας δύο μόλις ημέρες για να ετοιμαστούμε για το τρίτο παιχνίδι. Τις ίδιες συνθήκες θα αντιμετωπίσει βέβαια και ο Παμβοχαικός αντίστοιχα την επόμενη εβδομάδα. Άρα λοιπόν πέρα από το αγωνιστικό έχουμε να προετοιμαστούμε για αυτές τις δυσκολίες και αυτό έχει να κάνει με το μυαλό του καθενός ξεκινώντας φυσικά πρώτα από μένα και σε κάθε αθλητή ξεχωριστά ώστε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατό καλύτερα για να είμαστε έτοιμοι».

Για το γεγονός ότι η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση και τα ματς με τον Παμβοχαικό συμπλήρωσε: «Αυτή τη στιγμή η ομάδα μας έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα παίρνοντας την 3η θέση στη τελική κατάταξη που αποτελεί και ιστορικό γεγονός καθώς συμβαίνει για πρώτη φορά στον ΠΑΟΚ. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Πρέπει να κοιτάμε μπροστά. Όσο για τα παιχνίδια με τον Παμβοχαϊκό ξέρουμε ότι δεν έχουμε καθόλου εύκολο έργο καθώς παίζουμε με μία ομάδα που έχει τη δική της δυναμική , που τα τελευταία τρία χρόνια έχει κάνει πολύ σπουδαία πορεία στο ελληνικό πρωτάθλημα. Άρα γνωρίζουμε όλοι μας πολύ καλά ότι έχουμε να παίξουμε με μια ομάδα που μέσα σε εισαγωγικά είναι το φαβορί για όλες τις συναντήσεις. Αλλά αυτό για μένα δεν λέει και πολλά πράγματα γιατί τα πάντα αποδεικνύονται μέσα στο γήπεδο. Χρειάζεται να έχεις πίστη και επιμονή και στόχο για να ξεπεράσεις ακόμα και τον εαυτό σου εάν χρειαστεί».

Σε ερώτηση για το αν ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει να σταθεί σε υψηλό επίπεδο σε αυτά τα παιχνίδια ο κ.Καζάζης ήταν απόλυτος: «Εξυπακούεται ότι ο ΠΑΟΚ θα σταθεί σε υψηλό επίπεδο. Πηγαίνουμε να παίξουμε απέναντι τους με στόχο. Πηγαίνουμε να παίξουμε και να πάρουμε αυτό το οποίο θα πρέπει να πάρουμε. Δηλαδή να είμαστε μέχρι και την τελική φάση των αγώνων που είναι στις τρεις νίκες απόλυτα ανταγωνιστικοί για να διεκδικήσουμε την πρόκριση μας στην τελική φάση». πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: