Τρίτη 2 Απριλίου 2013

«Δεν είναι τωρινά τα κακώς κείμενα στον Άγιο Κοσμά»

Θέση για την κατάσταση που επικρατεί στον Άγιο Κοσμά πήρε ο Γιώργος Στεφανόπουλος (διοικητικός υπάλληλος στις εγκ.) με αφορμή τα όσα ακολούθησαν της καταγγελίας αθλήτριας για σεξουαλική παρενόχληση.

«Δεν είναι τωρινά τα κακώς κείμενα στον Άγιο Κοσμά»
Θέμα δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες στον Άγιο Κοσμά, έπειτα από την καταγγελία της αθλήτριας, Αθανασίας Πέρρα ότι δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση από αλλοδαπό -που όπως αποδείχθηκε στην πορεία δεν είχε δικαίωμα εισόδου στον συγκεκριμένο χώρο.

Με αφορμή το συγκεκριμένο συμβάν, ο πρόεδρος του Αγίου Κοσμά, Κώστας Πρίφτης βρέθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή, αφενός για να σχολιάσει το περιστατικό κι αφετέρου για να επισημάνει τις διαδικασίες που έχουν κινηθεί για την εύρυθμη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων, ωστόσο αντί αυτού, βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα από τα δυσμενή σχόλια των υπόλοιπων παριστάμενων.

Θέση για το συμβάν πήρε και ο Γιώργος Στεφανόπουλος, ο οποίος διατηρεί το πόστο του διοικητικού υπαλλήλου στις εγκαταστάσεις (μέχρι και πριν δύο μήνες ήταν υπεύθυνος του γραφείου κίνησης) συνεπώς έχει επίγνωση της κατάστασης που επικρατεί στον Άγιο Κοσμά.

«Διαβεβαιώνω με κάθε ευθύνη των λόγων μου ότι στους χώρους που ανήκαν μέχρι πρότινος στη δική μου ευθύνη ουδέποτε διαχειρίστηκε οποιοσδήποτε άλλος πλην των υπαλλήλων κλειδιά του Αγ. Κοσμά», αναφέρει σε επιστολή του και προσθέτει ότι «δεν είναι τωρινά τα κακώς κείμενα στον Άγιο Κοσμά», προκειμένου να εξηγήσει το δύσκολο έργο που παρέλαβε ο Κώστας Πρίφτης. «Χρειάζεται πολύ περισσότερος χρόνος για να διορθωθούν τεράστια λάθη του παρελθόντος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κι ο ιδανικότερος θεωρητικά πρόεδρος να είχε αναλάβει τον Αγ. Κοσμά, δε θα είχε καταφέρει σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να θεραπεύσει ολοκληρωτικά την κατάσταση», τόνισε, μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά, η επιστολή του Γιώργου Στεφανόπουλου:

Με μεγάλη απογοήτευση παρακολούθησα τη φραστική επίθεση που δέχτηκε ο πρόεδρος του Αγ. Κοσμά κ. Πρίφτης από τους παρευρισκομένους στην εκπομπή του κ. Σπίνου στο Extra channel στην οποία ήταν προσκεκλημένος, για να συμμετάσχει στη συζήτηση σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες από την καταγγελία της αθλήτριας κ. Πέρα εις βάρος του Κούρδου παράνομου μετανάστη. Προς αποκατάσταση της αλήθειας και της δικαιοσύνης αισθάνομαι την ανάγκη μέσα από την επιστολή μου να βάλω κάποια πράγματα στη θέση τους για όσα ακούστηκαν χθες αλλά και για λανθασμένες εντυπώσεις που διαμορφώθηκαν.

Καταρχήν είμαι διοικητικός υπάλληλος του Αγ. Κοσμά και μέχρι και πριν δύο μήνες ήμουν υπεύθυνος του γραφείου κίνησης το οποίο είναι αρμόδιο για το άνοιγμα των αποδυτηρίων, όλων των αθλητικών χώρων εκτός του ΣΕΓΑΣ, όπου και διαδραματίστηκε το περιστατικό που καταγγέλλει η αθλήτρια, και καθήκον δικό μου και των συναδέλφων μου είναι να ανοίγουμε τους χώρους, για να εισέρχονται οι αθλητές και να προπονούνται. Διαβεβαιώνω με κάθε ευθύνη των λόγων μου ότι στους χώρους που ανήκαν μέχρι πρότινος στη δική μου ευθύνη ουδέποτε διαχειρίστηκε οποιοσδήποτε άλλος πλην των υπαλλήλων κλειδιά του Αγ. Κοσμά και ουδέποτε είχαμε οποιαδήποτε «συνεργασία» κι επαφή του τύπου που αναφέρθηκε στην εκπομπή με τον Κούρδο.

Διαβεβαιώνω ότι οι υπάλληλοι του γραφείου κίνησης διαχειρίζονται αυτοί και μόνο αυτοί τα κλειδιά, ανοίγουν και κλείνουν οι ίδιοι τους χώρους, οι αθλητές και οι επισκέπτες απευθύνονται απευθείας σε εμάς για ό, τι χρειάζονται και σε κανέναν άλλο και οι συνάδελφοί μου αλλά κι εγώ βρισκόμαστε στο χώρο εργασίας μας από την έναρξη της βάρδιάς μας μέχρι και τη λήξη. Τονίζω και πάλι ότι αναφέρομαι σε όλους τους αθλητικούς χώρους πλην του ΣΕΓΑΣ. Για το περιστατικό που καταγγέλλει η αθλήτρια δεν θα πάρω θέση διότι δεν ήμουν παρών, γι αυτό θα αποφανθεί η δικαιοσύνη.

Αισθάνομαι όμως βαθιά υποχρέωση να πω τη γνώμη μου δημόσια για τον κ. Πρίφτη, αφού εχθές δημόσια «λιθοβολήθηκε». Ξεκαθαρίζω ότι τον κ. Πρίφτη τον γνώρισα πριν λίγους μήνες, δε με συνδέει κανενός είδους προσωπική σχέση μαζί του παρά μόνο επαγγελματική και ο μόνος λόγος που αποφάσισα να πω τη γνώμη μου είναι γιατί θεώρησα κατάφορη αδικία το να βάλλεται τόσο βάναυσα ένας άνθρωπος που αν δεν είναι ο μόνος, είναι από τους λίγους που έχουν ενδιαφερθεί πραγματικά για να νοικοκυρευτεί ο Αγ. Κοσμάς. Έχουν περάσει κι άλλοι ικανοί πρόεδροι αλλά ο κ. Πρίφτης με έχει εντυπωσιάσει πραγματικά για το ζήλο με τον οποίο εργάζεται καθημερινά και προσφέρει «ψυχή τε και σώματι» σε αυτό το χώρο και λυπάμαι που κανένας από τους αθλητές δεν το ανέφερε χθες στην εκπομπή. Είναι γεγονός ότι στον Αγ. Κοσμά υπάρχουν πολλά κακώς κείμενα τα οποία δεν είναι τωρινά, είναι προβλήματα πολλών ετών.

Ο κ. Πρίφτης βρέθηκε αντιμέτωπος από τον Οκτώβρη που ήρθε με δεκάδες προβλήματα. Από την πρώτη μέρα ξεκίνησε αποφασισμένος να αλλάξουν όλα και να γίνει ο Αγ. Κοσμάς ένα υγειές αθλητικό κέντρο. Ενδεχομένως ένα από αυτά να ήταν και η παρουσία αυτού του Κούρδου στις εγκαταστάσεις. Ίσως αν δεν υπήρχαν σημαντικότερα προβλήματα ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία του αθλητικού κέντρου να είχε κάνει από αυτόν την αρχή. Δεν την έκανε. Ίσως και να αγνοούσε την παρουσία του στο χώρο. Μην ξεχνάμε ότι ο Αγ. Κοσμάς είναι ένα κέντρο με έκταση εκατοντάδων στρεμμάτων. Ο Αγ. Κοσμάς για να αλλάξει δε χρειάζεται μόνο λίγες εβδομάδες ούτε λίγους μήνες δουλειάς. Χρειάζεται πολύ περισσότερος χρόνος για να διορθωθούν τεράστια λάθη του παρελθόντος.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι κι ο ιδανικότερος θεωρητικά πρόεδρος να είχε αναλάβει τον Αγ. Κοσμά, δε θα είχε καταφέρει σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να θεραπεύσει ολοκληρωτικά την κατάσταση. Με λύπη μου παρακολούθησα τους προσκεκλημένους του κ. Σπίνου αλλά και τον ίδιο το δημοσιογράφο να βάζει στη μηχανή του κιμά έναν άνθρωπο που πηγαίνει ξημερώματα κάθε μέρα στον Αγ. Κοσμά και φεύγει νύχτα και δεν είναι ο Πρόεδρος του γραφείου της καρέκλας και της γραβάτας, είναι ο άνθρωπος που περιφέρεται όλη την ημέρα στους χώρους για να ελέγχει και να διαπιστώνει ο ίδιος, αν όλα λειτουργούν σωστά. Και μην μου πείτε ότι αυτό που κάνει είναι το αυτονόητο και η υποχρέωσή του, γιατί ξέρετε ότι ζούμε στην Ελλάδα και γνωρίζετε ότι αν όλοι οι Πρόεδροι δημόσιων φορέων λειτουργούσαν ως εργάτες, η Ελλάδα μας δε θα είχε φτάσει σήμερα σε αυτή την κατάντια.

Αν όλοι οι παρευρισκόμενοι χθες που με τόση αγωνία ζητούσαν την κεφαλή του επί πίνακι και την παραίτησή του από τη θέση του, είχαν περάσει μία μέρα στις εγκαταστάσεις μας κι έβλεπαν πώς κινείται αυτός ο άνθρωπος, θα πρόσεχαν περισσότερο τα λόγια τους και θα του φέρονταν με σεβασμό. Σίγουρα έχει την τυπική ευθύνη του συμβάντος αλλά όχι την ουσιαστική. Είναι άδικο να λασπολογείται ένας άνθρωπος ο οποίος ήρθε μόλις πριν λίγους μήνες αποφασισμένος να δουλέψει και να προσφέρει, να δέχεται τα πυρά όλων για τη σημερινή κατάσταση στον Αγ. Κοσμά, ενώ οι πραγματικοί υπαίτιοι που ευθύνονται εδώ και χρόνια για όλα τα προβλήματα, απολάμβαναν το «λιθοβολισμό» του Προέδρου από τον καναπέ τους.

Αυτό θεώρησα υποχρέωσή μου να καταγράψω. Βρίζουμε όλοι καθημερινά και ζητάμε την τιμωρία αυτών που έκλεψαν, αυτών που δε δούλεψαν, αυτών που εξυπηρέτησαν μόνο τα συμφέροντα τους και καλά κάνουμε. Αν όμως αρχίσουμε να βρίζουμε και αυτούς που δουλεύουν ήλιο με ήλιο, χωρίς μάλιστα όπως έμαθα χθες από την εκπομπή να αμείβονται, αυτούς που έχουν όραμα να αλλάξουν τα κακώς κείμενα και να διορθώσουν τα πράγματα, τότε σαν λαός δεν έχουμε καμία απολύτως ελπίδα.

Για όποιον βιαστεί μικρόψυχα να σκεφτεί ότι μέσα από αυτή την επιστολή προσβλέπω στην εύνοια του Προέδρου ,θα του αναφέρω ότι θα ‘ταν αστείο και ανόητο για μένα να περιμένω να χτίσω καριέρα στο σημερινό ελληνικό δημόσιο του 2013 και δεν το έχω και ανάγκη, γιατί τη δική μου καριέρα την έχτισα για είκοσι χρόνια μέσα στα ρινγκ, είμαι χορτασμένος από δόξα και αναγνώριση και από τον κόσμο και από την πολιτεία και δεν έχω καμία απολύτως ανάγκη να καλοπιάσω οποιονδήποτε και μάλιστα δημόσια και θα του απαντήσω με τα λόγια του Θουκυδίδη ο οποίος είπε ότι ελπίδα για δικαιοσύνη θα έχει η πολιτεία, όταν αρχίσουν να αντιδρούν εκείνοι που δεν το έχουν ανάγκη.

Με εκτίμηση
Ολυμπιονίκης πυγμαχίας
Γιώργος Στεφανόπουλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: