Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Φύσσας: «Άδικη η κριτική στον Αβραάμ»!

Στον OTE Tv φιλοξενήθηκε ο Τάκης Φύσσας όπου μίλησε για την Εθνική, το ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Football League με τα πολλά ταλέντα και τους Έλληνες που παίζουν στο εξωτερικό.
«Παρακολουθούσαμε από την αρχή με τον Σάντος παιχνίδια και σε αντίθεση με την πρώτη κατηγορία είδαμε πως είναι πολύ ανταγωνιστικό. Βλέπουμε πως παίρνουν ευκαιρίες κάτι που τους δίνει αυτοπεποίθηση και αυτό βοηθάει ιδιαίτερα. Ακόμα βέβαια δεν είναι κάποιος παίκτης έτοιμος για ανδρών, αλλά είμαι σίγουρος πως αυτό θα γίνει, ο Σάντος άλλωστε βλέπει όλους τους παίκτες και το έχει δείξει».
Στην συνέχεια μίλησε για την ήττα της Εθνικής από την Βοσνία: «Ήταν εξαίρεση και θα το αποδείξουμε, δουλεύουμε ήδη για το επόμενο ματς, που όμως δυστυχώς αργεί. Είμαι σίγουρος πως όπως πάντα στα δύσκολα, θα ήμαστε αυτοί που πρέπει. Κάθε ομάδα δικαιούται μία κακή εμφάνιση, έτσι είναι.
Σίγουρα μας πλήγωσε που δεν δείξαμε κάποια πράγματα, δε το παλέψαμε και αυτό μας προβλημάτισε Θα δείξουμε όμως την αξία μας και θα απαντήσουμε στο άλλο παιχνίδι. Είναι κάποια παιχνίδια που δεν βγαίνουν όποιος έχει παίξει καταλαβαίνει αυτό που λέω. Έτυχε να γίνει αυτό σε πολλούς παίκτες μαζί, από τους οποίους περιμέναμε να τραβήξουν το κουπί.
Υπάρχει και κάτι ακόμα που έπαιξε ρόλο. Η ομάδα δεν μας έχει συνηθίσει να χάνει και μας έχει καλομάθει. Έτσι τώρα μας χάλασε, μας πλήγωσε αυτή η ήττα. Φάγαμε 3 γκολ από στημένες φάσεις, ο Τζέκο πέτυχε 2 γκολ από στημένα αν και δεν είναι το... ατού του».
Για την κριτική στον Παπαδόπουλο: «Πιστεύω η κριτική στον Αβραάμ είναι άδικη, είναι από τους κορυφαίους και είναι κρίμα. Αυτά συμβαίνουν σε όλους, όσο για τον Σάντος πιστεύω πως καλά έκανε που τον έβαλε. Είναι και ο ποιο έμπειρος στην τελική και είχε τρομερή ψυχολογία από τον αγώνα με την ΑΕΚ».
Για το πως θα χειριστεί ο Σάντος αυτή την ήττα: «Για τον προπονητή είναι πολύ δύσκολη αυτή η κατάσταση, γιατί θα δει τους παίκτες πάλι μετά από 3 μήνες. Έτσι όμως είναι οι Εθνικές και πρέπει να το αποδεχτούμε και να μάθουμε να δουλεύουμε με αυτό».
Για τους παίκτες που παίζουν στο εξωτερικό και κατά πόσο αυτό βοηθάει την Εθνική: «Το να παίζουν παίκτες έξω είναι πολύ καλό, πάντα βοηθούσε, ακόμα και όταν εδώ υπήρχε ανταγωνισμός. Βλέπουν άλλες συνθήκες και νοοτροπίες, φέρνουν εμπειρίες στην ομάδα και νομίζω πως είναι πολύ καλό. Μαθαίνουν να έχουν σωστή αντίληψη του ποδοσφαίρου. Πρέπει να μάθουν τις υποχρεώσεις τους και αυτό είναι πολύ μεγάλο πράγμα. Εδώ επίσης, έχουμε την συνήθεια να μην υποστηρίζουμε τους Έλληνες παίκτες, να τους γερνάμε πριν την ώρα τους, να τους βαριόμαστε.
Εμείς προσπαθούμε να συμβάλουμε στην διαμόρφωση χαρακτήρα όσο μπορούμε. Από τα μικρά κλιμάκια να περνάμε μία νοοτροπία, πως πρέπει να έχουν σωστή συμπεριφορά και πως πρέπει να βιώνει το γεγονός πως είναι μέλος της Εθνικής το κάθε παιδί. Φυσικά βοηθάει και η οικογένεια, που διαμορφώνει χαρακτήρα και επίσης η ομάδα που είναι μεγάλο μέρος της καθημερινότητας. Δεν είναι μόνο ο τύπος που επηρεάζει, όλα είναι μέσα στο παιχνίδι. Πρέπει να μάθουν πως πρέπει κάθε Κυριακή να δείχνουν τη αξίζουν και να μην επαναπαύονται.
Τα νέα παιδιά έχουν πολύ ταλέντο, όμως πρέπει να μάθουν πως πρωταρχικός στόχος είναι να βάλουμε την μπάλα στα δίχτυα. Το τονίζει και ο Σάντος αυτό πολλές φορές. Δεν είναι οι τρίπλες ο σκοπός, αλλά το γκολ και μετά όλα τα άλλα. Όταν αυτό αφομοιωθεί θα δούμε μεγαλύτερα πράγματα».
Για τον Κονέ: «Κάνει ένα τρομερό πρωτάθλημα και δείχνει ένα σημαντικό στοιχείο. Είναι πολυεργαλείο, έχει σημειώσει μεγάλη άνοδο, έχει αγωνιστεί σε πολλές θέσεις και έχει καταφέρει σε όλες να ανταποκριθεί. Αν συνεχίσει έτσι θα μπορέσει να προσφέρει πάρα πολλά στην Εθνική. Βοηθάει που παίζει στο εξωτερικό, γιατί εκεί οι παίκτες αποδέχονται πιο εύκολα να αλλάξουν θέσει, προκειμένου να πάρουν την ευκαιρία».
Για το πρότζεκτ του Σάντος για τις μικρές Εθνικές: «Στόχος είναι να υπάρξει μία βάση ανάδειξης ταλέντων στα νεανικά πρωταθλήματα. Θέλουμε να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή επικοινωνία με τους προπονητές των ενώσεων για να γίνεται η σωστή επιλογή, με βάση δεδομένων ώστε ο κάθε τεχνικός να αξιολογεί πιο σωστά τα παιδιά. Όλα αυτά θα φτάνουν στον Βόκολο που κάνει τεράστια και πολύ σημαντική δουλειά. Έτσι θα επιλέξουμε 44 παιδιά, 4 σε κάθε θέση και από αυτά θα βγουν τα 25 που θα αποτελέσουν την νέα Κ15.
Θα προσπαθήσουμε να τους παρέχουμε ότι πρέπει, με προπονητές, ψυχολόγους και ότι άλλο μπορεί να βοηθήσει. Ο Σάντος βοηθάει πάρα πολύ, γιατί αυτός άνοιξε το κεφάλαιο μικρές Εθνικές και έβαλε μία μέθοδο. Μάλιστα, όταν υπήρξε θέμα επιλογής ανάμεσα σε αυτήν την ομάδα και μία Κ23, γιατί για οικονομικούς λόγους δεν μπορούσε να συνδυαστεί και προς τιμήν του επέλεξε να ασχοληθεί με το δύσκολο αλλά ουσιαστικό, δηλαδή με τους μικρούς.
Πήγαμε σε 5 σημεία της Ελλάδας και κάναμε την παρουσίαση, είδαμε μεγάλη ανταπόκριση και είναι πολύ σημαντικό. Πλέον υπάρχει βάση δεδομένων που μας επιτρέπει να βλέπει τα πάντα για κάθε παίκτη και θα βοηθήσει πάρα πολύ. Σημαντικό είναι και πως έχει γίνει αυτή η μέθοδος κτήμα της Ομοσπονδίας, κάτι που σημαίνει πως δεν θα αλλάξει με ενδεχόμενη αλλαγή προσώπων. Πλέον παραμένει σαν φιλοσοφία και δίνει ταυτότητα στην ομάδα, στην Εθνική μας, στο ποδόσφαιρο μας. Και έτσι δεν επηρεάζεται από πρόσωπα και να ξέρετε πως το μέλλον προδιαγράφεται πολύ καλό για την Εθνική μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: