Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Ο βιονικός Μπέκαμ!!

Οταν μιλάμε για πρότυπο αθλητή ο Ντέιβιντ Μπέκαμ είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό.

Ο βιονικός Μπέκαμ
Ο Άγγλος άσος έχει ανεξάντλητες φυσικές δυνάμεις και αν τον δεις είτε έξω είτε - ειδικά - μέσα στο γήπεδο δεν καταλαβαίνεις ότι πατάει στα 38. Ηδη η Παρί Σεν Ζερμέν που τον απέκτησε τον περασμένο Γενάρη ετοιμάζεται να του κάνει επέκταση συμβολαίου για άλλα δυο χρόνια. Προφανώς δεν έκανε λάθος το ιατρικό τιμ της Μίλαν όταν προ διετίας τόνιζε ότι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ όχι μόνο δεν είναι τελειωμένος αλλά αντέχει να παίξει μέχρι τα 40 του!
Πάντως, όταν ο Μπέκαμ έφυγε από τη Ρεάλ Μαδρίτης για τους Λος Άντζελες Γκάλαξι το  2007 πολλοί υπέθεσαν ότι έλεγε αντίο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και τις ομάδες  κορυφής. Σε λιγότερο από δύο χρόνια όμως ο  Άγγλος μέσος επέστρεψε στην Ευρώπη,  ερχόμενος ως δανεικός στη Μίλαν, για να αγωνιστεί όσο το αμερικανικό πρωτάθλημα  είχε διακοπή. Τελικά, έπαιξε στους Μιλανέζους, γύρισε στις ΗΠΑ και τώρα κάνει νέα καριέρα στην Παρί Σεν Ζερμέν.


«Οι αγγειοκαρδιακές του εξετάσεις είναι πολύ καλές. Στα βασικά θέματα υγείας είναι άριστος. Λες και είναι έφηβος», επισημαίνουν πλέον οι γιατροί της παριζιάνικης ομάδας. Ενας παλιός συμπαίκτης του Μπέκαμ, ο Ρόι Κιν, έχει να λέει πως «η ικανότητά του με την μπάλα στα πόδια και ειδικά η πάσα του είναι ό,τι καλύτερο έχω δει όλα αυτά τα χρόνια που  παίζω ποδόσφαιρο. Σίγουρα, έχει μπροστά του χρόνια καριέρας ακόμα. Διψά ακόμα για  ποδόσφαιρο. Θέλει να είναι πάντα στην κορυφή. Είναι παίκτης νικητής». Τα καλά λόγια για τον Μπέκαμ δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Μην ξεχνάμε πως ο θρυλικός Πελέ έχει πει για τον «Μπεκς» ότι «έχει το καλύτερο πόδι που έχει δει ποτέ ο  ποδοσφαιρικός κόσμος».

Τρέχει ασταμάτητα και προκαλεί τον θαυμασμό με τις επιδόσεις του. Οχι άδικα λοιπόν ο πρόεδρος της Παρί ΣΖ, Νάσερ αλ Κελαϊφί,  επεσήμανε πως θα κάνει τα πάντα για να τον  κρατήσει για καιρό ακόμη στην «Πόλη του  Φωτός». «Είναι φανταστικός τόσο εντός,  όσο κι εκτός αγωνιστικού χώρου. Η  απόκτησή του ήταν από τις καλύτερες κινήσεις μου. Είναι εξαιρετικός ως παίκτης, ως χαρακτήρας κι ως πρέσβης του  ποδοσφαίρου. Εχει αφήσει ήδη το στίγμα του στην ομάδα κι όλοι τον αγαπούν»  πρόσθεσε ο Αραβας μεγιστάνας. Το ίδιο  ζήτησε και ο τεχνικός της Παρί, ο Κάρλο Αντσελότι.  «Θα ήθελα πολύ ο Μπέκαμ να παραμείνει και την επόμενη σεζόν. Είναι απίστευτος παίκτης με τρομερή προσωπικότητα. Είναι φαινόμενο μοναδικό σε όλο τον κόσμο» υπογράμμισε ο Ιταλός τεχνικός που συμφωνεί με όλους για την αξεπέραστη φυσική κατάσταση του Μπέκαμ η οποία αποτελεί θέμα συζήτησης στο Παρίσι. Ο Αγγλος αποδεικνύει κάθε φορά πως δεν είναι απλά ένας σταρ εντός κι εκτός γηπέδων. Πάνω από όλα είναι αθλητής που προσέχει τον εαυτό του και προσπαθεί κάθε μέρα να γίνεται και καλύτερος...

πηγή: SportDay.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: