Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος εξηγεί γιατί αγωνιστικά είναι... «τρελάδικο» ο Παναθηναϊκός και θαυμάζει το επίπεδο του Τσιώλη, που ευτυχώς για τον Αστέρα, στις ήττες του, δεν είναι Φάμπρι!

Όσο περνάει ο καιρός πείθομαι ολοένα και περισσότερο ότι ήταν τεράστιο λάθος η απομάκρυνση του Χουάν Ρότσα. Και, κυρίως, η επιλογή ενός προπονητή όπως ο Φάμπρι με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία, σύστημα και τρόπο προσέγγισης απέναντι στους ποδοσφαιριστές. Ο Γιάννης Βονόρτας φωτογράφισε μάλιστα ότι θα συνεχίσει την δουλειά που είχε αρχίσει με τον ελληνοαργεντίνο, άρα είναι σαν να λέει ότι… χάθηκαν τρεις πολύτιμοι μήνες για τον Παναθηναϊκό και ίσως, μαζί τους και η Ευρώπη!
     Από την άλλη πλευρά είναι σίγουρο ότι ο Ρότσα ήταν σε άλλο μήκος κύματος από την διοίκηση του Παναθηναϊκού που είχε χαράξει τη γραμμή της και όπως φαίνεται, αυτή διαφορετική από  αυτή του «Ινδιάνου». Αφού δεν τα βρήκαν με τον Ρότσα, θα έπρεπε να μην αλλάξουν άρδην το σκηνικό μεσούσης της περιόδου. Ο Φερέιρα είχε έναν δικό του τρόπο να προσεγγίζει τους παίκτες, το ίδιο και ο Ρότσα, που πάντα στηριζόταν στις εξαιρετικές σχέσεις που είχε μαζί τους και πολλές φορές απέδιδε καρπούς. Ο Φάμπρι έφερε κοσμογονικές αλλαγές κυρίως σε… ήθη και έθιμα στην Παιανία, έσπειρες ανέμους και θέρισε θύελλες ακόμη και από… συμπατριώτες του!
       Παράλληλα, όποιος έχει παρακολουθήσει ανά… τρίμηνο φέτος τον Παναθηναϊκό, θα συμπεράνει ότι πρόκειται για άλλη ομάδα, με τα άσχημα αποτελέσματα να είναι η μοναδική… σταθερή του! Τι εννοούμε; Διαφορετικό στυλ παιχνιδιού ο Φερέιρα, άλλο ο Ρότσα με σαφώς μεγαλύτερη κατοχή μπάλας και επιθετικό ποδόσφαιρο και παιχνίδι… τακτικής και άμυνας από τον Φάμπρι! «Τρελάδικο» αγωνιστικά!
        Πως λοιπόν μπορεί να αποδώσει μία ομάδα το μέγιστο και να βρει ρυθμό, όταν αλλάζει τόσες φορές αγωνιστικό στυλ; Πως μπορεί να αποκτήσει διάρκεια; Πως μπορεί να αποκτήσει ομοιογένεια, όταν αλλάζουν οι ακραίοι μπακ; Όταν φεύγουν βασικοί ποδοσφαιριστές μέσα στη σεζόν πάνω στους οποίους ήταν χτισμένη… ηγετικά (Χριστοδουλόπουλος, Κατσουράνης) η ομάδα;
        Το φετινό πιστεύω ότι ήταν ένα μεγάλο μάθημα για τον Γιάννη Αλαφούζο. Ισως να είναι και πάθημα για τον Παναθηναϊκό, που μπορεί να το πληρώσει μένοντας εκτός Ευρώπης. Εν τω μεταξύ, οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να ξαναθυμηθούν όσα τους έλεγαν πριν από… μήνες ο Ρότσα με τον Βονόρτα. Καλούνται να κόψουν τον… προβληματικό σπάγκο και να κάνουν κόμπο δένοντας γερά τα υγιή κομμάτια. Θα αντέξει όμως το σχοινί της γέφυρας  πλέον σε τέτοια πίεση;
        Παρακολουθώντας τις δηλώσεις του Σάκη Τσιώλη μετά την ήττα από τον εξαιρετικό και (Ιστορικό να μην ξεχνιόμαστε) Πανιώνιο, καταλαβαίνεις πως μπορεί να βγει ένας… χαμένος προπονητής, νικητής! Είπε δύο λόγια όλα κι όλα στο γυαλί, προλαβαίνοντας να εξηγήσει τι ποδόσφαιρο είδαμε, τι έφταιξε στην ομάδα του και έκανε κριτική, δίχως να αφήσει καμία αιχμή, ούτε να κάνει αναφορές για … cohones και άλλες τέτοιες μπούρδες. Προφανώς, δεν είχε κάνει και… υποκλίσεις στις προπονήσεις!
πηγή: gazzetta.gr