Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Αυτές τις αλλαγές θέλει ο Πανόπουλος!

Είναι συνηθισμένο για όσους ζούνε την καθημερινότητα της Ξάνθης, να καυτηριάζει τα κακώς κείμενα της ομάδας του ο Χρήστος Πανόπουλος, πολύ συχνότερα σε σχέση με τα κολακευτικά λόγια που μπορεί να αποδώσει σε παίκτες και τεχνική ηγεσία.

Το έκανε και προχθές, μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, ζητώντας συγνώμη από τους φιλάθλους «για την κακοποίηση του ποδοσφαίρου» όπως είπε και αναφερόμενος ακόμη σε νοοτροπίες και σκέψεις που πρέπει να αλλάξουν.

Αυτή η ατάκα σαφώς και δημιούργησε ερωτηματικά, καθώς οι αλλαγές πάντοτε έχουν την δική τους ερμηνεία. Το «Μ» επιχείρησε μέσα από το ρεπορτάζ να ερμηνεύσει τα λόγια του μεγαλομετόχου της Ξάνθης, ο οποίος φαίνεται πως έχει συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό του. γνωρίζει ασφαλώς και ο ίδιος πολύ καλά ότι η ομάδα δεν ενισχύθηκε όπως θα έπρεπε το περασμένο καλοκαίρι. Όταν αυτό συνέβη τον Γενάρη και με την επιστροφή του Μαρίνου Ουζουνίδη, η εικόνα βελτιώθηκε σε μεγάλο βαθμό και η ακριτική ομάδα από εκεί που κινδύνευε, έφθασε στο σημείο να μιλάει για Play-off.

Το ζητούμενο όμως δεν είναι μόνο ο στόχος. Είναι και ο τρόπος. Κι αυτό είναι που καυτηρίασε ουσιαστικά ο Χρήστος Πανόπουλος. Το «αφεντικό» της Ξάνθης, είναι προφανές πως θέλει να βλέπει καλύτερο ποδόσφαιρο από την ομάδα του, δεδομένης της μετριότητας που επικρατεί γενικότερα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Διαπιστώνει ότι ειδικά εντός έδρας, το γκολ έρχεται με μεγάλη δυσκολία (μηδέν γκολ σε τέσσερα ματς) ενώ σε ένα παιχνίδι όπως αυτό με τον Ατρόμητο, που κρινόταν πολλά σε ότι αφορά τον στόχο των play-off, περίμενε από τους παίκτες του μεγαλύτερο τσαμπουκά και αποφασιστικότητα.

Ο Χρήστος Πανόπουλος δεν απαιτούσε τη νίκη στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Απαιτούσε μεγαλύτερη όμως προσπάθεια από τους ποδοσφαιριστές, από τους οποίους περίμενε να δείξουν περισσότεροι τσαγανό. Γι΄ αυτό και μίλησε για διαφορά στη νοοτροπία και στις σκέψεις, θέλοντας να καταδείξει και την φιλοσοφία της επόμενης χρονιάς.

Όπου στόχος θα είναι να παίζει η Ξάνθη καλύτερο ποδόσφαιρο και να έχει σίγουρα μεγαλύτερες φιλοδοξίες, οι οποίες δεν θα τερματίζονται στην παραμονή της ομάδας στην κατηγορία. Σε αυτό βεβαίως, είναι διατεθειμένος όπως φάνηκε και τον περασμένο Γενάρη, να βοηθήσει και ο ίδιος, συμβάλλοντας με σημαντικές και ουσιαστικές μεταγραφές.

Δύσκολα να περιλαμβάνεται στις αλλαγές ο Ουζουνίδης

Αξίζει πάντως να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, στις αλλαγές αυτές δεν θα συμπεριλαμβάνεται και ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Ο Χρήστος Πανόπουλος εκτιμά τις δυνατότητες του Έλληνα τεχνικού και δεν μπορεί παρά να αναγνωρίζει την αλλαγή προς το καλύτερο, της εικόνας της Ξάνθης, στον δεύτερο γύρο. Το ζητούμενο είναι όμως να περάσει η φιλοσοφία που ο ίδιος ο κ. Πανόπουλος θέλει και στους παίκτες που υπάρχουν αλλά και σε αυτούς που θα έρθουν στην Ξάνθη.

Όσο ζει, ελπίζει

Μαθηματικά πάντως, ελπίδες υπάρχουν ακόμη για την ομάδα της Ξάνθης, σε ότι αφορά την είσοδο στα Play-off. Βεβαίως και έχουν ελαττωθεί πολύ μετά την εντός έδρας ισοπαλία με τον Ατρόμητο, όμως απομένουν τρία παιχνίδια και σε περίπτωση που μπορέσει να πάρει εννέα βαθμούς, θα έχει ελπίδες εισόδου στην πεντάδα. Για… παν ενδεχόμενο βέβαια, στόχος μπορεί να είναι και η έκτη θέση, αφού αν μία ομάδα εκ του ΠΑΣ Γιάννινα (κυρίως) ή Παναθηναϊκός, έχουν πρόβλημα στο θέμα της αδειοδότησης, η Ξάνθη θέλει να είναι πρώτη επιλαχούσα. πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: