Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Μπράβο, αυτά είναι «λιοντάρια»

Θύμισε κάτι από μεγάλη ομάδα η Σπόρτινγκ τη Δευτέρα.

Μπράβο, αυτά είναι «λιοντάρια»
Τα «λιοντάρια» της Λισαβόνας επικράτησαν με 3-2 στην έδρα της Μπράγκα, στο μεγάλο ντέρμπι που ολοκλήρωσε την 24η αγωνιστική και πλησίασαν στο -3 από την προνομιούχο πέμπτη θέση και τη Μαρίτιμο, δείχνοντας έτοιμα να διεκδικήσουν ξανά την ευρωπαϊκή έξοδο που φαινόταν μακρινό όνειρο πριν μερικές εβδομάδες.

Παράλληλα, «έκοψαν» τον δρόμο των φιναλίστ του Europa League του 2011 για την τρίτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, από την οποία τώρα βρίσκονται στο -2 και την Πάσος Φερέιρα, έχοντας, πάντως, εξασφαλισμένη θέση, τουλάχιστον, για τη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Το ματς ήταν συγκλονιστικό και επεφύλασσε πολλές συγκινήσεις σε όσους το παρακολούθησαν, με τον Φαν Φονσφίνκελ να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τους κυπελλούχους Ευρώπης του 1964 με χατ τρικ, σημειώνει, μάλιστα, το 2-3 στο 92’. Τα υπόλοιπα τέρματά του τα σημείωσε στο 8’ και στο 29’. Στο 8’ ο Ελντερον και ο Καρλάο στο 36’ σκόραραν για την Μπράγκα. Στο 70’ αποβλήθηκε ο Ζοαοζίνιο για τους πρωτευουσιάνους.


ΜΠΡΑΓΚΑ: Κιμ, Μπαϊάνο, Κουστόδιο, Σάντος, Ελντερσον, Ούγκο Βιάνα, Αλαν (78’ Ρούμπεν Μίκαελ), Μπαρμπόσα (64’ Ζοάο Πέδρο), Παλμέιρα (89’ Ζοσέ Λουίς)

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Ρουί Πατρίσιο, Κέντριτς, Τιάγκο, Ντιέι, Ρόχα, Ρινάουντο, Αντρέ Μάρτινς (72’ Αντριέν Σίλβα), Λαμπιάντ (46’ Μπρούμα), Ζοαοζίνιο, Καπέλ (76’ Γέφρεν), Φαν Φονσφίνκελ


Στο -2 από τις ευρωπαϊκές θέσεις βρέθηκε η Νασιονάλ, που επικράτησε με 2-1 της Γκιμαράες στην έδρα της και την άφησε στο -3 από την πρώτη πεντάδα.



Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής:


Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Πάσος Φερέιρα-Ζιλ Βιθέντε 3-2

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Μπέιρα Μαρ-Ολιανένσε 0-1

Μορεϊρένσε-Εστορίλ 1-1

Σετούμπαλ-Μαρίτιμο 2-4

Ακαντέμικα-Πόρτο 0-3

Μπενφίκα-Ρίο Άβε 6-1


Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Νασιονάλ-Γκιμαράες 2-1

Μπράγκα-Σπόρτινγκ 2-3


Η επόμενη (25η) αγωνιστική:

Εστορίλ-Νασιονάλ
Πόρτο-Μπράγκα
Ζιλ Βιθέντε-Ακαντέμικα
Γκιμαράες-Μπέιρα Μαρ
Μαρίτιμο-Πάσος Φερέιρα
Ολιανένσε-Μπενφίκα
Ρίο Άβε-Σετούμπαλ
Σπόρτινγκ-Μορεϊρένσε
πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: