Ο Λάμπρος Σκόρδας τόνισε πως ο Άρης διοικείται από τη μαφία και θέλουν να υποβιβαστεί η ομάδα για να μην γίνει έλεγχος και να πάνε σε αγορά ΑΦΜ.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λάμπρου Σκόρδα στον Sentra 103,3:
Για το αν έχει πρόταση σωτηρίας του Άρη:«Μου ζητήθηκε από όλους τους οργανωμένους και από πολλούς άλλους να παρέμβω γιατί η διοίκηση είναι ανίκανη να κρατήσει την ομάδα όρθια και να παλέψει τις όποιες ελπίδες έχει να διασωθεί. Δεν έκανα καμία πρόταση. Είπα πως αν τυχόν αποχωρήσουν, να αναλάβουν κάποιοι την ομάδα για να παλέψει, γιατί ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα και πιστεύω ότι μπορεί να βρει την άκρη στη μάχη της επιβίωσης και να σταματήσει εδώ η εικόνα διάλυσης. Τα υπόλοιπα που ακούγονται για τον Σκόρδα αποτέλεσαν τον τρόπο να υπάρξει πόλεμος στο πρόσωπό μου από αυτούς που έχουν φέρει τον Άρη σε αυτή την κατάσταση. Στη λογική δηλαδή ότι ο Σκόρδας εγγυήθηκε πως θα σώσει την ομάδα. Ίσα ίσα στους ανθρώπους που μου ζήτησαν να παρέμβω είπα πως δεν είμαι ο Χριστός, ούτε μπορώ να κάνω θαύματα και να αναστήσω τον Λάζαρο σε τρεις ημέρες και να σωθεί ένας Άρης που όλη τη χρονιά είναι σχεδόν υποβιβασμένος».
Για το τι μπορεί να αλλάξει εφόσον εμπλακεί: «Να δώσουμε στην ομάδα να καταλάβει ότι υπάρχει Άρης και διοίκηση. Η εικόνα που έχει αυτή τη στιγμή ο Άρης είναι εικόνα πανικοβλημένης ομάδας, σε έναν σύλλογο που καταποντίζετε, δεν υπάρχει στήριξη από κανέναν, δεν έχει λογική, δεν υπάρχει τάξη στην ομάδα, δεν υπάρχουν άνθρωποι να επιβάλουν κανόνες σε όσους παραφέρονται, δεν υπάρχουν άνθρωποι να εμπνεύσουν μια προσπάθεια να περισυλλέγει όποιο κουράγιο μπορεί να υπάρχει από έμπειρους, άπειρους, ικανούς ή όχι ποδοσφαιριστές, προπονητές να παλέψουν μέσα στο γήπεδο και να μην αποδεχθούν το μοιραίο. Αυτό μπορεί να κάνει διοίκηση έχοντας εμπειρία πίσω της».
Για το ποιοι ευθύνονται: «Η διοίκηση των οργανωμένων, οι προηγούμενοι του Super 3, οι διοικήσεις των τελευταίων 4-7 ετών που με μια συνομωσία έφεραν τον Άρη εδώ, ώστε να τον ελέγξουν για δικούς τους στόχους. Δεν υπάρχει λόγος να πω ονόματα».
Για το αν φταίει και ο Κόντης: «Βεβαίως, αλλά αυτός είναι εμπλεκόμενος εξωτερικός, δεν είναι παράγοντας στον Άρη. Του έδωσαν δικαίωμα εμπλοκής οι οργανωμένοι, ο Σαουρίδης μαζί με τη Λέσχη τους Αθανασιάδη, Ζαμπέτα, και όλους αυτούς που δεν νομίζω πως τους ξέρει το πανελλήνιο. Μια ομάδα ανθρώπων, δικηγόροι, επαγγελματίες, που έχουν συμφέροντα. Όταν ο Σκόρδας επιστρατεύτηκε το 2004, φέραμε την ομάδα το 2009 να έχει αξιόλογη πορεία με δύο εξόδους στην Ευρώπη και ποδοσφαιριστές αξίας όπως οι Παπαδόπουλος, Σηφάκης, Γιάτχις, Βαγγέλι, Κόκε. Από εκεί και πέρα ό,τι έκαναν το έκαναν σκόπιμα χρεώνοντας την ομάδα με 25 εκατ. σε 4 χρόνια».
Για το αν υπάρχει μόνο κακοδιαχείριση ή αν έχουν φαγωθεί και χρήματα: «Και κακοδιαχείριση έχει γίνει και έχουν φαγωθεί και χρήματα. Και θα το αποδείξει ο έλεγχος γιατί θα αναγκαστεί να γίνει. Θα γίνουν στοχοποιημένες καταγγελίες. Υπάρχουν στοιχεία για πολλούς και για πολλά πράγματα. Θα αποδειχθεί πως έχουν πάρει χρήματα και να δούμε αν δικαιολογούνται... Υπάρχει το αδίκημα της απιστίας, της υπεξαίρεσης, αυτά θα τα κρίνουν οι αρμόδιοι, όταν επιτραπεί στον υπόλοιπο Αρειανό κόσμο, όχι αυτούς που έχουν κάνει το έγκλημα, να μπει στη διοίκηση. Είναι κάτι που λυσσαλέα προσπαθούν να αποφύγουν. Το 2009 η ομάδα είχε 9,5 εκατ. υποχρεώσεις, τις επόμενες δύο χρονιές 15 εκατ. το χρόνο και σήμερα 35 εκατ.! Ο Άρης το 2004 ήταν στη Β' εθνική παίζοντας εννέα αγωνιστικές κεκλεισμένων θυρών με τεράστια συμβόλαια και παίκτες όπως οι Αβραάμ Παπαδόπουλος, Κάσερες, Νεμπεγλέρας, Νάτσο Γκαρσία. Τα αποπλήρωσε όλα με ελάχιστα έσοδα».
Για το αν κάποιοι έχουν πλουτίσει σε βάρος του Άρη: «Ναι, πιστεύω πως έχουν πλουτίσει σε βάρος του Άρη».
Για το αν οι παράγοντες θέλουν να υποβιβαστεί ο Άρης: «Θέλουν να υποβιβαστεί ο Άρης για να μην γίνει ποτέ έλεγχος και να πάνε σε αγορά ΑΦΜ. Αλλά όταν θα υποβιβαστεί ο Άρης θα ανοίξουν οι Ασκοί του Αιόλου, θα κυνηγιόμαστε στους δρόμους σαν τα ζόμπι, δεν θα υπάρχει καταμερισμός ευθυνών, αλλά πόλεμος μεταξύ δικαίων και αδίκων και οι άνθρωποι που δεν θα ξέρουν τι ακριβώς συμβαίνει θα ορμάνε ο ένας στον άλλον, γιατί Άρης θα έχει διαλυθεί».
Για τις δικές του κινήσεις: «Έχω ήδη κινηθεί νομικά, γιατί εγώ είμαι υπόδικος. Αντίθετα, ο Αθανασιάδης ή ο Ψηφίδης, που δεν έχουν στο όνομά τους ούτε ένα τασάκι, δεν φοβούνται όπως εγώ που θα χάσω την περιουσία μου. Τώρα υπάρχουν διαχειριστές που θα πρέπει να απολογηθούν σε εισαγγελείς. Υπάρχουν μπροστινοί και άλλοι από πίσω κάνουν κουμάντο με τη λογική της μαφίας. Απλώς υπογράφουν. Έχω ονοματίσει κόσμο στις εισαγγελικές αρχές, κάποια στιγμή θα αποδοθούν ευθύνες».
Για την οικονομική κατάσταση του Άρη: «Είναι τραγική. Ο Άρης πρέπει να μπει στο άρθρο 99 με μια σωστή διαχείριση. Να υπάρξει συνεννόηση με παίκτες και πιστωτές, να μην πληρώσει τώρα, αλλιώς θα πτωχεύσει το καλοκαίρι, δεν νομίζω να γλιτώσει. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος και με το Δημόσιο, να επιμηκύνει τον τρόπο αποπληρωμής και η ομάδα παραμένοντας στην Α εθνική να έχει έσοδα και να πληρώνει. Αν υποβιβαστεί θα είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσει έστω και μία μέρα».
Για το χθεσινό συλλαλητήριο: «Ειπώθηκαν πολλά και διάφορα. Ο κόσμος έδειξε διάθεση να φύγουν αυτοί που διοικούν. Αλλά, έχουν δηλώσει ότι δεν παραιτούνται. Αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη να σώσουν την ομάδα. Αλλά θα είναι ντροπή στα 100 του χρόνια να υπάρχει είτε συγχώνευση με ερασιτεχνικό επαρχιακό σωματείο είτε να είναι η ομάδα στη Β' ή την Γ' εθνική. Χρειάζεται ένα μνημόνιο λοιπόν, με κάποιο κούρεμα».
Για το ποια υπόσχεση μπορεί να δώσει στον κόσμο του Άρη: «Καμία υπόσχεση. Δεν μπορώ να δώσω υπόσχεση ούτε στη γυναίκα μου και στα παιδιά μου».