Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Τσομίδης στο Metropolis: «Στον Άρη γίνονται ανθρωποθυσίες»

Το μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ Άρης, Στάθης Τσομίδης, μίλησε στο «Αθλητικό Μetropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και τοποθετήθηκε σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον Άρη.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Αρχικά είπε:

«Καταρχήν το να παραιτηθούμε είναι το εύκολο. Έχουμε αναλάβει την ευθύνη να σώσουμε την ομάδα αγωνιστικά, να γίνει ο οικονομικός έλεγχος και να υπαχθούμε στο άρθρο 99. Εγώ σέβομαι τις όποιες ανησυχίες των φιλάθλων του Άρη αλλά δεν βλέπω τον λόγο για τον οποίο γίνονται αυτές οι αντιδράσεις, όταν είμαστε τρεις αγωνιστικές πριν το τέρμα και 10 πριν το δικαστήριο. Όποιος θέλει να βοηθήσει μπορεί να το κάνει. Κάτι άλλο υπάρχει αλλά δεν μπορώ να το εντοπίσω.»

Για το αν αυτοί που θέλουν να βοηθήσουν ενδεχομένως να θέλουν να το κάνουν χωρίς την παρουσία της τωρινής διοίκησης:

«Ας πάνε στο Πρωτοδικείο να μας αλλάξουν. Εγώ δεν είμαι παράγοντας και δε θέλω να γίνω αλλά γνωρίζω ότι έχω μια ευθύνη, που μας διόρισαν κάποιοι μετά από εισήγηση της ΚΜΑ και του ΑΣ Άρης, να διοικήσουμε τις υποθέσεις του Άρη σε αυτή την κρίσιμη περίοδο. Η διοίκηση αυτή προσπαθεί με όλες τις δυνάμεις και θα ήθελα να διευκρινίσω ότι κανένας από εμάς δεν είναι «γαντζωμένος» στην καρέκλα. Εμείς κάνουμε μια προσπάθεια και όταν υπάρχουν άνθρωποι που λένε ότι με το να μένουμε εμείς εκεί, δημιουργούμε εμπόδια δεν το καταλαβαίνω.

Όποιος θέλει πραγματικά να βοηθήσει έχει τις καταστατικές και νόμιμες διαδικασίες, να έρθει είτε να συμπληρώσει είτε να κάνει καινούργια διοίκηση. Πως είναι δυνατόν κάποιοι να ζητάνε ευθύνες από ένα συμβούλιο τριών μηνών και να ξεχνάνε τι συνέβη για να φτάσουμε μέχρι εδώ; Εγώ δεν πιστεύω ότι κανένας Αρειανός δε θέλει να μάθει την αλήθεια, αυτοί που δε θέλουν να μαθευτεί, ενδεχομένως θέλουν αυτό το συμβούλιο να σταματήσει την προσπάθειά του. Είναι γεγονός πως αν παραιτηθεί αυτό το συμβούλιο και αν το επόμενο που θα μας διαδεχθεί δε συνεχίσει σε αυτή την πορεία, δε θα μάθουμε ποτέ γιατί ο Άρης έφτασε σε τέτοιο σημείο.»

Για το αν θέλουν να μαθευτούν πράγματα:

«Εγώ πιστεύω ότι θέλουν όλοι αλλά ο καθένας έχει διαφορετική στρατηγική. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι μόνο η κοινή προσπάθεια μπορεί να σώσει την ομάδα. Εμείς από την μία προσπαθούμε να δούμε γιατί έχει φτάσει η ομάδα εδώ και πως θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα και από την άλλη να μπορέσει να ανακάμψει αγωνιστικά».

Για τις κατηγορίες που του απευθύνουν ότι έχουν προφανές στόχο να διαλύσουν την ομάδα:

«Αν εμείς έχουμε αυτές τις προθέσεις(που εγώ και φυσικά δεν αποδέχομαι) αυτοί που τα λένε γιατί δεν έρχονται να αναλάβουν; Γιατί δεν απευθύνονται στο Πρωτοδικείο; Ο καθένας μπορεί να βγαίνει και να λέει ότι θέλει στα ραδιόφωνα και στις ιστοσελίδες και μάλιστα ορισμένες φορές γίνεται παραπληροφόρηση χωρίς να το επιδιώκουν τα Μέσα, λόγω τις συνεχείς ροής ειδήσεων, δηλώσεων και πράξεων στελεχών και παραγόντων της οικογένειας του Άρη και αυτό κάνει κακό. Όποιος έχει οποιαδήποτε άλλη γνώμη ή αν νομίζει ότι εμείς δεν κάνουμε κάτι καλά, έχει όλα τα νόμιμα μέσα να ενεργήσει, γιατί δεν το κάνει;»

Για τη δήλωση Ψηφίδη ότι αυτοί που προκαλούν την αναστάτωση στον Άρη το κάνουν επειδή δε θέλουν να προχωρήσει και να βγει στην επιφάνεια το αποτέλεσμα του ελέγχου:

«Αρχίζω να συγκλίνω ότι ίσως να συμβαίνει έτσι, διότι όλως περιέργως είμαστε προ των πυλών του πορίσματος. Δεν ξέρω αν ο κ. Ψηφίδης έχει περαιτέρω στοιχεία, εγώ πάντως δεν έχω αλλά σίγουρα συγκλίνω προς την άποψή του και μην ξεχνάτε πως ο κ. Ψηφίδης είναι δια της υπογραφής του προσωπικά και υπεύθυνος. Όσοι λοιπόν φωνάζουν ας έρθουν να τον βοηθήσουν».

Για το αν τους αποδυναμώνει ως διοικητικό συμβούλιο το γεγονός ότι ο φορέας που τους όρισε, έχει πάψει να υφίσταται ως διοίκηση, ύστερα από την παραίτηση του κ. Ζουμπουρίδη και από το γεγονός ότι καταστατικά δεν λειτουργεί:

«Εγώ χθες είπα και στον κ. Γρόλλιο, ότι η κοινωνία πρέπει να κάνει αυτά τα οποία προβλέπει το καταστατικό της. Εμείς που διοριστήκαμε από τους δυο μεγαλομετόχους δεν έχουμε θέμα ηθικής τάξεως για το αν πρέπει να συνεχίσουμε ή όχι, για τον απλούστατο λόγο ότι αν κάποιος θέλει να σταματήσει αυτή την διοίκηση ας πάει στο Πρωτοδικείο να μας αλλάξει. Εγώ θέλω να κάνω μια έκκληση ηρεμίας. Σέβομαι την αγωνία και την αγανάκτηση όλων αλλά πρέπει να σκεφτούν όλοι τι επιδιώκουν. Δεν πρέπει να γίνονται ανθρωποθυσίες. Εδώ δεν περισσεύει κάνεις, χρειάζονται όλοι».
πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: