Σάββατο 18 Μαΐου 2013

«Δεν έχω αποφασίσει αν θα μείνω στον Άρη»

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ ή καλύτερα το Ξαβιέρ «άναψε φωτιές» στον Άρη μιας και μέσω του twitter το Κολέγιο των Η.Π.Α ανακοίνωσε ότι ο νεαρός άσος των «κιτρίνων» υπέγραψε την υποτροφία που του είχαν στείλει και ότι θα ενταχθεί στην ομάδα τους την επόμενη χρονιά. Είδηση που αμέσως ενεργοποίησε άπαντες στον Άρη και φυσικά κοντά στον Αλέαξνδρο Βεζένκοφ.

Όμως η αλήθεια δεν είναι ακριβώς αυτή που περιγράφουν οι Αμερικανοί, οι οποίοι θέλουν διακαώς τον Βεζένκοφ στο κολέγιο τους. Ο νεαρός άσος του Άρη έπρεπε μέχρι τις 20 Μαίου να υπογράψει σε ένα κολέγιο από αυτά που τον προσέγγισαν, ώστε να έχει το δικαίωμα εφόσον το επιλέξει να ενταχθεί σε ένα από αυτά την επόμενη χρονιά. Διαφορετικά δεν θα μπορούσε να πάει στις Η.Π.Α.

Ο ίδιος με δηλώσεις του στο «Μ» ξεκαθάρισε ότι ήταν μία τυπική διαδικασία όσον αφορά το NCAA, ενώ δεν έχει αποφασίσει αν θα μείνει ή αν θα φύγει από τον Άρη. Η υπογραφή του ουσιαστικά αφορούσε το Κολέγιο που επέλεξε από τα ενδιαφερόμενα, μεταξύ των οποίων ήταν το Ντιουκ αλλά και το Τεμπλ.

Ο νεαρός άσος του Άρη μίλησε στο «Μ» και υπογράμμισε αρχικά ότι: «Επέλεξα το Ξαβιέρ ως το κολέγιο στο οποίο θα αγωνιστώ, εφόσον αποφασίσω να παίξω του χρόνου στο NCAA. Η υπογραφή της υποτροφίας μου έγινε απλά και μόνο διότι είχα περιθώριο μέχρι τις 20 Μαΐου και έπρεπε να επιλέξω κάποιο κολέγιο ούτως ώστε να μπορέσω του χρόνου να αγωνιστώ στο κολεγιακό πρωτάθλημα. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως αποχαιρετώ τον Άρη. Ήταν κάτι τυπικό που έγινε προκειμένου να μην κλείσει η πόρτα του κολεγιακού πρωταθλήματος για μένα. Ακόμη δεν έχω αποφασίσει αν θα αγωνιστώ στο NCAA ή αν θα παραμείνω στον Άρη. Είναι κάτι το οποίο θα αποφασίσω στην συνέχεια και μετά από σοβαρή σκέψη».

Όσον αφορά γιατί επέλεξε το Ξαβιέρ, είπε: «Το Ξαβιέρ μαζί με το Τεμπλ ήταν τα δύο κολέγια τα οποία με πλησίασαν με τον καλύτερο τρόπο και ήμουν ανάμεσα σε αυτά. Επέλεξα το Ξαβιέρ για δύο λόγους. Πρώτον για τον προπονητή του, Κρις Μακ ο οποίος ήρθε στην Θεσσαλονίκη για να με δει και να μου μιλήσει. Δεύτερον λογω της περιφέρειας μιας και η «Big East» όπου αγωνίζονται είναι μία από τις κορυφαίες από πλευράς ανταγωνισμού και είναι ένα επιπλέον κίνητρο για έναν παίκτη να παίζει εκεί».

Εκτός για 15 μέρες

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ θα απουσιάσει για τις επόμενες 15 ημέρες από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Άρη μιας και εξετάσθηκε χθες από το ιατρικό τιμ, με την διάγνωση να κάνει λόγο για θλάση δευτέρου βαθμού στους προσαγωγούς. Οπότε θα είναι εκτός από τον αγώνα με τον Κολοσσό αλλά και από τις αναμετρήσεις της πρώτης φάσης των πλέι οφ. 
Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: