Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Η μετάβαση έχει δρόμο ακόμη...!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει στον sportdog για τον Σαββίδη που είναι στο απυρόβλητο, τους... ανίκανους συνεργάτες του αλλά και τους ρεπόρτερ που δεν είναι συνεταιράκια με την ΠΑΕ. Η κατάσταση στον ΠΑΟΚ μόνο ως χαβαλέ μπορεί να αντιμετωπιστεί αφού η μετάβαση από τη λαϊκή δημοκρατία στην ολιγαρχία του επενδυτή, μάλλον θα διαρκέσει περισσότερο από αυτό που θα ήθελε ο μέσος οπαδός της ομάδας.
Ο Ιβάν Σαββίδης είναι τόσο συγκεντρωτικός όσο χρειάζεται για να ακυρώσει όλους όσους επέλεξε και αυτό φαίνεται από την καθυστέρηση που παρατηρείται σε όλα τα επίπεδα. Έχει και την ασφάλεια, πως όλοι οι άλλοι φταίνε, αλλά αυτό έχει ημερομηνία λήξης.
Ο Σαββίδης είναι σχετικά στο απυρόβλητο, γιατί απλούστατα οι υφιστάμενοί του δεν έχουν βρει τρόπο να συμμαζέψουν τις παραγοντικές του ορμές και πρακτικές με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται ως ανίκανοι. Και η αλήθεια είναι πως αυτοί το δέχονται.
Ακούω και μαθαίνω για συσκέψεις που γίνονται στη ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά μέχρι στιγμής σύσκεψη που πάρθηκε απόφαση δεν έχω δει. Μπορεί να γίνει κάτι μαζικό, αλλά επί της ουσίας εμείς καλούμαστε να αναλύσουμε όσα ξέρουμε και όχι όσα δεν ξέρουμε. Και σύμφωνα με αυτά που ξέρουμε, υπάρχει ένα πλάνο το οποίο ΔΕΝ τρέχει.
Ακούω πολλούς συναδέλφους να κλαίγονται για τον τρόπο που επικοινωνεί η ΠΑΕ. Θα πρέπει και αυτοί βέβαια να καταλάβουν επιτέλους, πως ΠΑΕ και Τύπος δεν είναι συνεργαζόμενα μαγαζιά.
Η ΠΑΕ ορίζει τη δική της στρατηγική και αν κρίνει πως δεν θέλει να δώσει στη δημοσιότητα τίποτα για ότι κι αν κάνει, είναι δικαίωμά της. Από την άλλη ο ρόλος του Τύπου είναι να καταγράφει ότι μαθαίνει. Άρα, ο πιο μάγκας θα επιβιώσει, τι να κάνουμε.
Και επειδή ακούω τα κραξίματα που πέφτουν δεξιά κι αριστερά στον βωμό της πίεσης για περισσότερη ενημέρωση προς τον Τύπο, θα μπορούσε κάλλιστα και ο ΠΑΟΚ να βγει να ξεφωνίσει όσους μιλούσαν για συμφωνία με τον Ντομίνγκος και περισσότερο αυτούς που έγραφαν και για το πλάνο που συμφωνήθηκε με τον Σαββίδη. Αλλά ο ΠΑΟΚ είναι μουγγός για κακή του τύχη…
Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ εννοείται πως δεν είναι η σχέση του με τον Τύπο, αλλά η ταχύτητα και η αποτελεσματικότητα στον τρόπο λειτουργίας του.
Δεν είναι πως πρέπει να στήσει μία καινούργια ομάδα μέσα από μία σοφή επιλογή. Είναι πως πρέπει να οργανωθεί σε όλα τα επίπεδα οργανωτικά και εξωαγωνιστικά. Αυτή τη στιγμή δεν έχει ανακοινώσει ούτε την προετοιμασία του. Η οποία μάλιστα, λόγω της πρωτιάς στα πλέι οφ ήταν και στην αναμενόμενη ημερομηνία.
Και επειδή πέρασα στο ντούκου το τι σημαίνει καινούργια ομάδα, ο ΠΑΟΚ καλείται να κάνει τουλάχιστον δέκα μεταγραφές, τις επτά τουλάχιστον μέχρι την 1η του Ιούλη. Αυτή τη στιγμή έχει καμιά δωδεκάδα ενεργά συμβόλαια παικτών που έχουν αποδείξει πως το ταβάνι τους είναι χαμηλότερο των προσδοκιών που υπάρχει στην εποχή της ρευστότητας.
Θέλω να ελπίζω πως οι μαζικές ανακοινώσεις που περιμένουμε θα έρθουν μετά το επόμενο δεκαήμερο, χρονικό σημείο που αναμένεται να βγούνε και τα διαρκείας.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: