Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Πάρτε τον Μαυρία κι έναν ακόμη δώρο!!

Ο αρχισυντάκτης του gazzetta.gr Δήμος Μπουλούκος γράφει για τη μεταγραφή του Χάρη Μαυρία στη Σάντερλαντ και τα οφέλη που προκύπτουν για τον Παναθηναϊκό. 
Η απόκτηση του νεαρού επιθετικού από την αγγλική ομάδα έχει δύο αναγνώσεις: Η πρώτη και βασική αφορά στα χρήματα που δίνουν οι «Μαυρόγατες» για τον Μαυρία και φτάνουν τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ (3+1) !
Με τόσα λεφτά όχι τον Μαυρία, αλλά κι έναν ακόμη παίκτη για δώρο πρέπει να δώσει ο Παναθηναϊκός για να είναι σίγουρος ότι δεν θα ακυρωθεί η μεταγραφή. Τέτοια ποσά δεν έχει εισπράξει ο Παναθηναϊκός για τόσους άλλους παικταράδες που έφυγαν από την ομάδα, στον Μαυρία θα πει όχι; Ειδικά στην παρούσα χρονική συγκυρία που το «τριφύλλι» δεν έχει να περιμένει τίποτα και από πουθενά, τα χρήματα αυτά θα αποτελέσουν βάλσαμο στην προσπάθεια που κάνει για οικονομική επιβίωση.
Από εκεί και πέρα υπάρχει και η δεύτερη ανάγνωση, για το αν πρέπει να πουληθεί ο Μαυρίας, ένας ιδιαίτερα ελπιδοφόρος ποδοσφαιριστής πάνω στον οποίο θα στηριζόταν η ομάδα της επόμενης περιόδου... Ο Μαυρίας είναι ταλαντούχος αλλά δεν κατάφερε να γίνει βασικός και αναντικατάστατος πέρσι, παρότι είχε τις ευκαιρίες. Η απόδοση του περισσότερο θύμιζε ασανσέρ, με το ελαφρυντικό φυσικά την έλλειψη εμπειριών που έχει και δεν τον βήθησε να κρατήσει ένα σταθερό επίπεδο απόδοσης. Προσθέστε και τον τραυματισμό που έχει και δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί στο Μουντιάλ. 
Ωστόσο και πάλι φτάνουμε στην πρώτη παράμετρο και αφορά στα χρήματα που θα εισπράξει ο Παναθηναϊκός, η οποία υπερκαλύπτει κάθε άλλη συζήτηση για τη σκοπιμότητα της μεταγραφής. Οι πρώτες αντιδράσεις των φίλων του τριφυλλιού χαρακτηρίζονται από γκρίνια, καθώς συνειδητοποιούν ότι στην ομάδα που ξεκίνησε ήδη την προετοιμασία της, με εξαίρεση 3-4 παίκτες, οι υπόλοιποι δύσκολα μπορούν να προσφέρουν όσα ζητάει η κερκίδα.
Εκεί είναι και το μεγάλο ζητούμενο για τη διοίκηση, να χρησιμοποιήσει ένα μέρος των χρημάτων και να καλύψει το όποιο κενό αφήνει ο Μαυρίας. Είναι ευνόητο ότι τα περισσότερα από τα τρία πρώτα εκατομμύρια θα τα βάλει για να κλείσει τρύπες, αλλά πρέπει ένα ποσό να το επενδύσει σε παίκτες...
Μόνο έτσι οι οπαδοί θα ηρεμήσουν και θα κατανοήσουν και γιατί πρέπει να γίνει η μεταγραφή, που έχει ήδη κλείσει!
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: